Connect with us

رویداد های اخیر

کریم آقاخان، رهبر اسماعیلیان در سن ۸۸ سالگی درگذشت

آقاخان در سال ۱۹۳۶ در سوئیس به دنیا آمد و از سال ۱۹۵۷، پس از درگذشت پدرش شاه‌امیر آقاخان سوم، به عنوان امام اسماعیلی‌ها معرفی شد.

منتشر شده

در

کریم آقاخان، رهبر مذهبی اسماعیلیان و چهل‌و‌نهمین امام شیعیان اسماعیلیه، در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

بنیاد آقاخان در بیانیه‌ای اعلام کرد که آقاخان چهارم، امام چهل و نهم مسلمانان اسماعیلی شیعه، در تاریخ ۴ فبروری ۲۰۲۵ در لیسبون پرتگال درگذشت.

آقاخان بنیان‌گذار و رئیس شبکه توسعه‌ای آقاخان نیز بود. این بنیاد همچنین اعلام کرد که به زودی جانشین آقاخان معرفی خواهد شد.

آقاخان در سال ۱۹۳۶ در سوئیس به دنیا آمد و از سال ۱۹۵۷، پس از درگذشت پدرش شاه‌امیر آقاخان سوم، به عنوان امام اسماعیلی‌ها معرفی شد.

آقاخان چهارم در سال ۱۹۵۷ و در ۲۰ سالگی به‌عنوان امام اسماعیلیان منصوب شد.

او نه تنها به عنوان یک رهبر مذهبی، بلکه به خاطر فعالیت‌های خیرخواهانه و بشر دوستانه‌اش نیز در سطح جهان شهرت داشت. همچنین در زمینه ارتقاء گفتگوهای میان‌دینی، توسعه انسانی، و تقویت روابط میان جوامع مختلف فعالیت‌های زیادی داشته است.

او همواره به خدمت به بشر بدون در نظر گرفتن مذهب، دین و نژاد تاکید داشت.

آقاخان چهارم، بنیان‌گذار شبکه توسعه آغاخان بود که یکی از بزرگ‌ترین و موثرترین شبکه‌های توسعه‌ای در جهان است. این شبکه پروژه‌هایی در زمینه‌های صحت، آموزش، توسعه اقتصادی، فرهنگی، و محیط‌زیست در کشورهای مختلف اجرا می‌کند.

شبکه توسعه آقاخان و زیرمجموعه‌های آن در افغانستان نیز فعالیت‌های گسترده‌ای داشتند. این شبکه عمدتاً در بخش‌های صحت، آموزش و پرورش، توسعه روستایی، فراهم‌سازی قرضه‌های کوچک، توسعه بخش خصوصی و بازسازی و احیای اماکن تاریخی کار کرده است.

او در ۱۳ دسمبر ۱۹۳۶ میلادی در ژنیو سویس به دنیا آمد و یک میلیاردر کارآفرین بود که برای میلیون‌ها نفر در برخی از فقیرترین نقاط جهان سرمایه‌گذاری کرده است.

آقاخان در سال ۱۹۶۷ شبکه توسعه آقاخان را تأسیس کرد. این سازمان متشکل از چندین نهاد بین‌المللی توسعه‌ای است که با ۸۰ هزار کارمند، در زمینه احداث مدارس و شفاخانه‌ها و تأمین برق برای میلیون‌ها نفر در فقیرترین مناطق آفریقا و آسیا فعالیت می‌کند.

او قبل از بازگشت به سوئیس و تحصیل در مکتب لی‌روزی، دوران کودکی خود را در نایروبی و کنیا گذراند. بعداً برای تحصیل در رشته تاریخ اسلام در پوهنتون هاروارد به امریکا رفت. او در سن ۲۰ سالگی در ۱۱ جولای ۱۹۵۷ میلادی، جانشین پدربزرگش آقاخان سوم شد.

هنگامی که او به هاروارد بازگشت، یک عنوان جدید و سنگین «عالی» توسط ملکه الیزابت به او اعطا شد؛ همان‌طوری که سایر پادشاهان برای اجدادش انجام داده بودند.

کریم آقاخان تابعیت بریتانیایی، فرانسوی، سوئیسی و پرتگالی داشت؛ اما ارتباط خود را با کانادا نیز حفظ کرد. این رابطه زمانی تثبیت شد که این کشور در زمان صدراعظمی پیر ترودو، هزاران پناهنده اسماعیلی را که در سال ۱۹۷۲ به طور ناگهانی از اوگاندا اخراج شدند، پذیرفت.

رویداد های اخیر

قرارداد ۳۰ ساله استخراج سنگ مرمر دایکندی امضا شد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم افغانستان قرارداد استخراج سنگ مرمر ولایت دایکندی را برای مدت ۳۰ سال با یک شرکت خصوصی امضا کرده است.

بر بنیاد این قرارداد، شرکت یادشده ۲۸۳ میلیون افغانی در بخش اکتشاف و استخراج سنگ مرمر معدن «مش‌علیا» در مساحت ۱۶٫۷۴ کیلومتر مربع، واقع در مرکز ولایت دایکندی، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، گفته است که سنگ مرمر استخراج‌شده پس از پروسس در داخل افغانستان، به بازارهای خارجی صادر می‌شود. به گفته او، استخراج معدن «مش‌علیا» زمینه ایجاد حدود ۲۰۰ فرصت شغلی را فراهم می‌سازد و شرکت قراردادی متعهد است در بخش خدمات اجتماعی با مردم محل همکاری کند.

در همین حال، آگاهان اقتصادی تأکید می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بخش معادن، به‌ویژه با تمرکز بر پروسس داخلی، نقش مهمی در اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و تقویت اقتصاد ملی دارد. به باور شماری از کارشناسان، این پروژه نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تقویت زیربنا‌های محلی و توسعه خدمات اجتماعی، تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم دایکندی نیز خواهد داشت.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، تلاش‌ها برای توسعه استخراج معادن به‌منظور استفاده بهتر از منابع طبیعی و تقویت اقتصاد کشور افزایش یافته و در این مدت قراردادهای متعددی در بخش‌های مختلف، از جمله سمنت، مس، آهن و لاجورد، با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی در مندوی کابل

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Published

on

وزارت امور داخله می‌گوید که، منسوبین ریاست عمومی اطفاییه و رسیدگی به حوادث صبح امروز موفق شدند از گسترش بیشتر آتش‌سوزی در یک مارکیت بوت واقع در مندوی کابل جلوگیری کنند.

به گفته عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت، در این آتش سوزی ۱۰  گدام و ۸ دکان حریق شده‌اند. خسارت ابتدایی این حادثه حدود ۷۰۰ هزار دالر برآورد شده، اما تلاش‌های به‌موقع پولیس اطفاییه مانع از سوختن اموالی به ارزش تقریبی ۱۵۰ میلیون افغانی شد.

سخنگوی وزارت داخله، علت این آتش‌سوزی را ناشی از شارتی برق عنوان کرده است و افزوده است که عملیات مهار آتش به سرعت و به‌طور موفقانه انجام شد تا از خسارات گسترده‌تر جلوگیری گردد.

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد مؤسسه جورج دبلیو بوش از سیاست مهاجرتی ترمپ؛ «افغان‌ها نباید بهای جرم یک فرد را بپردازند»

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

Published

on

مؤسسه جورج دبلیو بوش با انتقاد از سیاست تازه مهاجرتی دولت دونالد ترمپ، تأکید کرده است که افغان‌ها و شهروندان دیگر کشورها نباید به دلیل «جرم هولناک یک فرد» از حقوق قانونی مهاجرتی خود محروم شوند.

پس از تیراندازی بالای دو عضو گارد ملی در ماه نوامبر در شهر واشنگتن دی‌سی که گفته می‌شود عامل آن یک شهروند افغان بوده و پیش‌تر با سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (CIA) در افغانستان همکاری داشته و در اوایل سال جاری پناهندگی امریکا را دریافت کرده بود، دولت ترمپ روند بررسی تمامی درخواست‌های مهاجرتی از افغانستان و ۱۸ کشور دیگر مشمول ممنوعیت سفر را متوقف کرده و تحت بازبینی قرار داده است.

مرکز ریاست‌جمهوری جورج دبلیو بوش روز جمعه در شبکه‌های اجتماعی خود نوشت: «اقدامات فردی که به ارتکاب یک جرم هولناک متهم شده، تا اکنون روند قانونی درخواست‌های مهاجرتی شهروندان ۱۸ کشور، از جمله افغانستان، را مختل کرده است. افغان‌ها چه در داخل کشور و چه در امریکا با وضعیت نامعلوم روبه‌رو هستند. ما نمی‌توانیم به دلیل جرم یک فرد، پشت به افغان‌ها و دیگر مهاجران کنیم.»

این نهاد افزوده است که به‌جای هدف قرار دادن تمامی افغان‌هایی که به‌گونه قانونی در امریکا زندگی می‌کنند یا قصد سفر دارند، رهبران منتخب باید بررسی کنند که آیا می‌شد از وقوع این رویداد جلوگیری کرد یا نه.

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

در واکنش به این موضع‌گیری، مایک دیویس، از چهره‌های نزدیک به ترمپ و مشاور ارشد او در امور حقوقی و تعیین قضات، با اشاره به سخنان جورج دبلیو بوش گفت که رئیس‌جمهور پیشین بهتر است از انتقاد علنی خودداری کرده و میدان را به رئیس‌جمهور فعلی بسپارد.

هم‌زمان، استیفن میلر، معاون رئیس دفتر قصر سفید و مشاور امنیت داخلی دولت ترمپ، با لحنی تندتر به این اظهارات واکنش نشان داد و نوشت: «در حالی که امریکایی‌ها خود را برای جشن کریسمس آماده می‌کنند، مرکز جورج دبلیو بوش با جدیت از نیاز فوری به مهاجرت بدون محدودیت از خطرناک‌ترین کشورهای جهان سخن می‌گوید، در حالی که عملاً می‌پذیرد برخی از این مهاجران ممکن است قصد آسیب رساندن به ما را داشته باشند.»

این جدال لفظی در حالی ادامه دارد که سیاست‌های مهاجرتی امریکا بار دیگر به یکی از موضوعات داغ و بحث‌برانگیز سیاسی در این کشور تبدیل شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!