Connect with us

رویداد های اخیر

کرزی: طالبان برای صلح باید با دولت کنونی بپیوندد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

در آستانه‌ی برگزاری نشست استانبول در باره صلح افغانستان، حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور می‌گوید بهترین گزینه برای صلح در افغانستان پیوستن طالبان به دولت کنونی است.

آقای کرزی در گفتگو با شبکه تلویزیونی دولتی ترکیه (تی آر تی) از طالبان میخواهد که به تقسیم قدرت در کشور توافق کند و اجازه دهند رییس جمهور غنی، دوره‌ی حکومت اش را بر اساس قانون اساسی تکمیل کند.

کرزی در این باره گفت:”بهتر این خواهد بود که طالبان با تقسیم قدرت با دولت فعلی موافقت کنند. ساده ترین امر این است که آنها در قدرت شریک باشند، آنها بیایند و به عنوان شهروندان افغانستان به دولت فعلی بپیوندند و صلح کنند و رییس جمهور غنی را بپذیرند، تا زمانی که دوره کار او مطابق با قانون اساسی کشور پایان یابد”.

رییس جمهور پیشین تاکید میکند که اگر طالبان به هر دلیلی با این موضوع مخالفت کند، هر ساز و کاری که در آینده تشکیل می‌شود، مردم باید حق انتخاب آزادانه دولت را داشته باشد.

حامد کرزی  می‌افزاید که خروج و یا ماندن نیروهای امریکایی در افغانستان پس از اول می باید مسوولانه باشد.

اما واشنگتن بار دیگر گفته که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در زمان تعیین شده، دشوار است و جوبایدن در این زمینه به وقت بیشتر نیاز دارد.

جان ساکی، سخنگوی کاخ سفید، در این باره گفت:”همانگونه که رییس جمهور پیش از این گفته بود خروج کامل نیروها در اول می از افغانستان، به دلایل لوجیستکی دشوار خواهد بود. او در حال مشوره با مشاور امنیت ملی و همچنان متحدان و هم پیمانان اش است. تصمیم در این زمینه نیاز به زمان بیش‌تر دارد”.

اما جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، در این باره گفته است که “ما هنوز هم می خواهیم شاهد یک توافق از راه مذاکره تا پایان این جنگ باشیم و برای ما در وزارت دفاع روشن است که همکاران ما در وزارت امور خارجه و مذاکره کنندگان ما این مسئله را جدی گرفته اند و آنها همچنان تلاش می کنند تا برای یک راه حل دیپلماتیک برطرف‌ها فشار بیاورند”.

همزمان با این وزیرخارجه روسیه که به هند سفر کرده در نشست خبری با همتای هندی اش، از برگزاری یک نشست تازه به میزبانی مسکو درباره صلح افغانستان خبر میدهد.

سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در این باره گفته است که “ما معتقدیم که نشست موسوم به فرمت مسکو، گزینه خوب برای جذب بازیکنان خارجی است. ما چندین بار شرکت کنندگان آن را جمع کرده ایم و حالا نیز ما آماده برگزاری مشاوره‌های مناسب در این خصوص اگر توسط همه کشورها با صلاحیت تایید شود استیم.”

جی شنکر، وزیر امور خارجه هند، در این مورد گفت:” راه حل سیاسی به اساس مشارکت جمعی افغان‌ها، باید هموار شود، و این یگانه راهی است که افغانستان را به کشور دارای حاکمیت و دیموکراتیک مبدل می سازد”.

این درحالی است که قرار است ترکیه در روزهای آینده میزبان نشست صلح با مدیریت سازمان ملل در باره افغانستان باشد، نشستی که انتظار می رود در آن آینده سیاسی افغانستان رقم بخورد.

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!