Connect with us

رویداد های اخیر

کاکر: پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، اسلحه آنان به دست گروه‌های تروریستی افتاد

منتشر شده

در

صدراعظم حکومت موقت پاکستان گفته است که پس از خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان، گروهای تروریستی به اسلحه برجا مانده از آنان دست یافتند و به همین دلیل نا امنی‌ در پاکستان افزایش یافته است.

انوار الحق کاکر در مصاحبه با تلویزیون «جیو نیوز» پاکستان بیان کرده است: «ما بر این باور هستیم، زمانی که امریکایی‌ها و ناتو از افغانستان خارج شدند، اسلحه سبک آنان به دست گروه های تروریستی افتاد. آنان با درنظرداشت وضعیت افغانستان، اعتماد به نفس بالایی داشتند و بر اساس آن جنگ اخیر در مقابل پاکستان جریان پیدا کرد. این موضوع در دوره صدارت من اتفاق افتاد و ما در مقابل گروه های ترویستی موقف بسیار واضح گرفتیم و حالا اردو، استخبارات و پولیس پاکستان به شدت در برابر این چالش مبارزه می‌کنند.»

آقای کاکر همچنان تاکید ورزید که افغانستان و پاکستان نیاز به روابط مشخص و تعریف شده‌ای دارند که به باور او بتواند منفعت هر دو کشور را تامین کند.

این مقام بلند پایه حکومت موقت پاکستان افزوده است که اگر افغانستان منافع مشروع پاکستان را درک نکند، داشتن روابط خوب با این کشور به عنوان یک چالش بزرگ برای مدت طولانی باقی خواهد بود.

آقای کاکر اظهار کرده است: «روابط میان ما و افغانستان باید بسیار واضح باشد که ما از آنها چه می‌خواهیم و آنها از ما چه می‌خواهند. توقعاتی که میان دو کشور است باید واضح شود و نظر به منفعت پالیسی هردو کشور باشد. ما منفعت مشروع افغانستان را درک می‌کنیم و باید هم درک کنیم، اما اگر آنها نمی‌توانند که منفعت مشروع پاکستان را درک کنند، داشتن روابط خوب میان دو کشور چالشی بزرگ برای مدت طولانی خواهد بود.»

اما امارت اسلامی همواره ادعای مقام‌های پاکستانی مبنی بر تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان را رد کرده و نیز هرگونه دسترسی گروه‌های تروریستی به تجهیزات نظامی برجا مانده از امریکا در افغانستان را بی اساس می‌داند.

امارت اسلامی تاکید می‌کند که تضمین کننده امنیت داخلی پاکستان نیست و نباید مقام‌های آن کشور بی کفایتی خود را به افغانستان ربط بدهند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «در این راستا باید قربانی پروپاگندها نشویم. امارت اسلامی افغانستان تمام توانایی‌های خود را برای حفظ امنیت خود به کار می‌اندازد و برایش مهم است که در امنیت منطقه نیز نقش داشته باشد. این به توان و امکانات امارت اسلامی ربط دارد. ما نمی‌توانیم در پاکستان امنیت را تامین کنیم. آنها باید خودشان در این مورد قدم بگذارند و موثریت خودرا ثابت کنند. ما اجازه نمی‌دهیم که از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده شود.»

روابط میان کابل و اسلام آباد پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در بیش از دو سال گذشته فراز و نشیب‌هایی داشته است. سایه این روابط بر وضعیت مهاجران افغان در پاکستان نیز اثر گذاشت و اسلام آباد در اول نومبر سال گذشته میلادی روند اخراج اجباری بیش از یک میلیون مهاجر افغان از آن کشور را آغاز کرد.

این درحالی است که سیگر یا دفترسرمفتش امریکا برای بازسازی افغانستان با نشر گزارش تازه‌ای گفته است که پاکستان از اخراج اجباری مهاجران افغان به عنوان ابزار فشار در برابر امارت اسلامی استفاده می‌کند تا بتواند مانع حمایت آنان از تحریک طالبان پاکستان شود.

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!