Connect with us

رویداد های اخیر

کاکر: امارت اسلامی به ما گفت ریشه نا امنی را در خاک خود جستجو کنیم و ما هم پذیرفتیم

منتشر شده

در

صدر اعظم حکومت موقت پاکستان گفته است که امارت اسلامی به این کشور توصیه کرد که ریشه مشکلات امنیتی را در خاک خود جستجو کند و پاکستان هم آن را پذیرفت و اقدام به بازگرداندن مهاجرین غیرقانونی نمود.

انوار الحق کاکر در مقاله‌ای که روز یکشنبه از سوی روزنامه بریتانیایی تلگراف منتشر شد، اظهار نمود که از آگست سال ۲۰۲۱، حد اقل ۱۶ شهروند افغان در پاکستان حمله انتحاری انجام داده اند و ۶۵ تروریست دیگری که در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شده اند، شهروندان افغان بودند.

او گفت: «هیچ دولت مسئولی نمی تواند چنین نگرانی‌هایی را نادیده بگیرد. هر زمان که این موضوع را با حکومت سرپرست افغانستان (امارت اسلامی) مطرح می‌کردیم، آنها به ما توصیه می‌کردند که «به داخل نگاه کنیم». ما بالاخره تصمیم گرفتیم به توصیه آنها برای نظم بخشیدن به خانه خود توجه کنیم.»

صدر اعظم پاکستان اظهار کرد که طی سه تا چهار دهه گذشته، «بین چهار تا پنج میلیون مهاجر (تقریباً برابر با جمعیت ایرلند)» وارد پاکستان شدند.

او گفت: «بسیاری حق ماندن ندارند. علیرغم عدم امضای کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان (و پروتوکول ۱۹۶۷ آن)، ما سخاوتمندانه بیشترین تعداد مهاجرین را پذیرفتیم. مهمان نوازی در DNA پاکستان است و به همین دلیل است که ما به تعهدات قانونی، اخلاقی و انسانی خود عمل خواهیم کرد.»

کاکر گفت که با وجود فرصت‌های متعدد برای بازگشت داوطلبانه مهاجرین و تلاش‌های مکرر پاکستان برای ثبت مهاجرین فاقد اسناد، تعداد زیادی از مهاجرین از ثبت احوال شان خودداری کردند.

او تاکید کرد در حالی که پاکستان از مهاجرین زحمت کش و تابع قانون سود برده است، هزینه اجتماعی، اقتصادی و امنیتی میزبانی از مهاجرین «سرسام آور» بوده است.

به گفته صدر اعظم پاکستان، صدها هزار تن پس از خروج کشورهای غربی از افغانستان وارد پاکستان شدند که از آن جمله بیش از ۵۹ هزار تن در خارج از پاکستان مسکن گزین شدند و بیش از ۴۲ هزار تن هنوز هم منتظر انتقال شان به کشورهای غربی اند.

او گفت که متباقی پناهجویان نتوانسته اند تا دلیل قانع کننده‌ای برای پناهندگی ارائه نمایند و به اقامت غیرقانونی شان در پاکستان ادامه می‌دهند.

کاکر گفت: «پاکستان امروز در چهارراه تاریخ ایستاده است. ما دیگر نمی توانیم امنیت ملی خود را با پذیرش چنین تعداد زیادی از افراد غیرقانونی به خطر بیاندازیم. هدف نهایی ما ساختن پاکستان امن‌تر، صلح‌آمیزتر و مرفه‌تر است - با مزایای مرتبط برای مردم خودمان، منطقه و جهان.»

حکومت موقت پاکستان اخراج مهاجرین غیرقانونی را حدود دو نیم ماه قبل آغاز کرد، اقدامی که با انتقاد امارت اسلامی و سازمان‌های حقوق بشری مواجه شده است.

مقامات پاکستانی همواره ادعا کرده اند که تحریک طالبان پاکستان در افغانستان پناهگاه دارند و در این کشور حمایت می‌شوند. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده است.

امارت اسلامی همچنان گفته است که مهاجرین افغانستان در مشکلات امنیتی پاکستان نقش ندارند و افغانستان مسئول تامین امنیت پاکستان نیست.

 

رویداد های اخیر

قمی در دیدار با معاون یوناما درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تاکید کرد

Published

on

سفیر و نماینده ویژه ایران برای افغانستان در دیدار با معاون سیاسی دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تأکید کرده است.

سفارت ایران در کابل با نشر خبرنامه‌‌ای نوشته است که در این دیدار حسن کاظمی قمی به جورجیت گانیون گفته ایران از هر ابتکاری که از سوی جامعه جهانی برای افغانستان صورت گیرد، حمایت خواهد کرد.

در خبرنامه آمده است: «در دیدار جورجیت گانیون، معاون جدید نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با آقای کاظمی قمی موضوع موادمخدر و حضور بخش خصوصی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. آقای قمی گفت جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکار سازنده جامعه جهانی برای افغانستان حمایت می‌کند.»

در همین حال، آگاهان نیز به این باوراند که راهکارهای سازمان ملل با همکاری کشورهای همسایه افغانستان در تحکیم ثبات و امنیت می‌تواند مسائل کلیدی همچون تروریزم و مهاجرت را حل سازد.

برخی دیگر از آگاهان تقویت مشارکت و همکاری ایران با سازمان ملل متحد را برای استحکام ثبات بیشتر در افغانستان مهم و ضروری می‌دانند.

ایران هرچند تا هنوز حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت نشاخته و بارها بر ایجاد حکومت فراگیر در کشور تأکید کرده است.

با این حال، در بیشتر از سه سال گذشته روابط خوبی با امارت اسلامی ایجاد کرده و داد‌وستد تجارتی نیز میان دوکشور به میزان بلندی رسیده است.

گفتنی است که تهران همچنان پیش از این با تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل برای افغانستان مخالفت کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده نفر در یک حمله در بغلان کشته شدند

Published

on

پولیس بغلان می‌گوید ده نفر که شب گذشته در حال ذکر در مسجدی در ولسوالی نهرین این ولایت بودند، از سوی افراد ناشناس کشته شدند.

دفتر مطبوعاتی و روابط عامه قوماندانی امنیه ولایت بغلان در خبرنامه‌ای نوشته است که افراد مذکور در طول روز برای تأمین معیشت خود مشغول به کار بودند و شب هنگام برای عبادت به مسجد و خانقاه می‌رفتند.

عبدالغیور خادم، آمر امنیت قوماندانی امنیه بغلان گفته است که چند تن در پیوند به این قضیه بازداشت شده اند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

مسوولیت این حمله را فرد یا گروهی برعهده نگرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.

وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامه‌ای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاری‌های استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافق‌های قبلی به تبادل نظر پرداختند.

در این دیدار خاطرنشان شد که تماس‌های شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بین‌المللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین می‌دهد.

ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور می‌باشد.

مقام‌های چین و ترکمنستان در مورد آمادگی‌ها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.

آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!