Connect with us

تجارت

کاهش حاصلات انار در ولایت کندهار

منتشر شده

در

باغداران در ولایت کندهار می‌گویند که سرا زیر شدن سیلاب‌ها در این ولایت، امسال سبب کاهش حاصلات انان شان شده اما از کیفیت آن کاسته نشده است.

درهمین حال، مقامات محلی می‌گویند که تا کنون بیش از سیزده هزار تُن انار از کندهار به بیرون از کشور صادر شده است.

به گفته مقامات ولسوالی ارغنداب کندهار نسبت به سایر ولسوالی‌ها دارنده انار بیشتر است و بیشترین درخت‌های انار در آن وجود دارد و سالانه مقداری زیاد انار از این ولسوالی علاوه بر ولایات دیگر به خارج نیز صادر می‌شود. اما خشکسالی‌ها و سیلاب‌های اخیر علاوه بر دیگر میوه‌ها به درختان انار این ولسوالی نیز آسیب رسانده است.

شمس الرحمن موسی رییس محصولات زراعتی ریاست زراعت کندهار می‌گوید :« در مجموع ۱۰ هزار هکتار باغ انار داریم اما از بدبختانه امسال به دلیل خشکسالی و سیلاب های زیاد حاصلات ما را ده درصد کاهش داده است و درکیفیت انار مشکل ایجاد نشده است.»

از سوی هم معاون اتاق تجارت کندهار می‌گوید که در سال جاری ۱۳ هزار و ۱۳۴ تن انار به خارج و سایر ولایات صادر کرده اند.

عبدالباقی بینا معاون اتاق تجارت کندهار می‌گوید :«امسال تاکنون ۱۳هزار ۱۳۴ تن انار از سوی اتاق تجارت کندهار به بیرون صادر شده است و خوشبختانه باید بگویم که اکنون انار ولایت ما به شمول کابل به ولایات شمالی و شرقی صادر می شوند.»

کاهش حاصلات باغداران را نیز نگران کرده است و می‌گویند نظر به خشک سالی و سیلاب‌های اخیر هنوز هم کیفیت و بازار انار خوب است. آنها همچنان برای از بین بردن امراض درختان انار از دولت خواستار ادویه اند.

جمعه خان باغدار می‌گوید :«خوشکسالی کمی انار ما را متاثر ساخته است اما در کل کیفیت انار خوب است و انشالله سال آینده این مشکل هم نخواهد بود. بدون شک بارندگی ها و خشکسالی حاصلات کاهش یافته است.»

عبدالله جان باغدار می‌گوید :«خواست ما از مسوولین امارت اسلامی این است که در قسمت فراهم نمودن دوای حشره همرای ما کمک کنند چون حاصلات ما از وجود این حشرات زیانمند شده اند.»

این درحالی که براثر خشکسالی و باران‌های غیر فصلی بسیاری از میوه‌های ولایت کندهار متضرر شده و نسبت به سال‌های گذشته محصولات میوه را کاهش داده است.

تجارت

چین تجارت مستقیم ریلی با افغانستان را از سر گرفت

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین برای افغانستان از راه ‌اندازی مجدد خط مستقیم ریل باربری میان چین و افغانستان خبر داده است.

وی با انتشار پیامی در صفحه ایکس اعلام کرد: «نخستین محموله شامل ۵۵ واگون محصولات تجارتی است که در نانتونگ مرکز طرح کمربند و جاده در شمال شانگهای بارگیری شده و به سمت مرز حیرتان افغانستان حرکت کرده است.»

نماینده خاص چین برای افغانستان در مراسمی با حضور بلال کریمی سفیر افغانستان در بیجنگ مراسم آغاز مجدد این خط ریل را افتتاح کرد.

هفته گذشته نیز سفیر چین در کابل اعلام کرد که قرار است تعرفه گمرکی بر روی محصولات تجارتی افغانستان که به چین صادر می‌شوند تا پایان سال جاری میلادی لغو شود.

Continue Reading

تجارت

قرارداد اعمار فابریکه تولید سمنت در ولایت جوزجان امضاء شد

بر اساس این قرارداد شرکت قراردادی در این فابریکه ۱۶۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰۰ تن سمنت را خواهد داشت.

Published

on

وزارت معادن و پترولیم و شرکت ۷۷ ترکی، قرارداد اعمار فابریکه بزرک تولید سمنت یتیم تاق ولایت جوزجان را طی مراسمی امضاء کردند.

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا امروز (سه‌شنبه، ۸ عقرب) در خبرنامه‌ی گفته است که در این مراسم ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزر، سفیر ترکیه و دیگر مقام‌های بلندرتبه اشتراک کرده بودند.

بر اساس این قرارداد شرکت قراردادی در این فابریکه ۱۶۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰۰ تن سمنت را خواهد داشت.

در همین مسوولان وزارت معادن و پترولیم می‌گویند، این قرارداد که بر اساس آن شرکت ترکی در زمینه‌های اکتشاف، استخراج، تولید و خدمات اجتماعی سمنت سرمایه‌گذاری خواهد کرد، برای ۳۰ سال در نظر گرفته شده است.

با اعمار این فابریکه سمنت برای حدود ۱۲۰۰ تن به طور مستقیم زمینه کار مساعد می‌گردد.

این درحالیست که وزارت معادن و پترولیم به منظور خودکفاء ساختن کشور در عرصه سمنت، قبل از این به ارزش حدود ۴۷۶ میلیون دالر قرارداد پروژه‌های سمنت جبل السراج، کندهار و هرات با شماری از شرکت‌های داخلی و خارجی امضاء نموده است.

Continue Reading

تجارت

چین به امارت اسلامی تجارت بدون تعرفه را پیشنهاد کرد

بر اساس اطلاعات گمرکات چین، افغانستان در سال گذشته ۶۴ میلیون دالر کالا به چین صادر کرده است که نزدیک به ۹۰ درصد آن جلغوزه بوده است.

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که نماینده بیجنگ در افغانستان روز پنج‌شنبه (۳عقرب) گفته  است که چین به امارت اسلامی افغانستان دسترسی بدون تعرفه به بخش‌های ساخت‌وساز، انرژی و مصرف‌کننده گسترده خود را پیشنهاد کرده است.

بیجنگ از زمانی که امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ اداره افغانستان را به دست گرفت، به دنبال توسعه روابط خود با امارت اسلامی بوده است، اما مانند همه دولت‌ها از به رسمیت شناختن رسمی حکومت به خاطر نگرانی‌های بین‌المللی نسبت به سوابق حقوق بشری و نیز وضعیت ایجاد شده برای زنان و دختران خودداری کرده است.

در گزارش آمده است که در عین حال چین نمی‌تواند از منابع دست نخورده و غنی افغانستان بگذرد چرا که به دنبال متنوع کردن زنجیره تامین خود است. از سوی دیگر نگران است افغانستان به محل فعالیت گروه‌های مخالف بیجنگ – اویغورها- تبدیل شود. از طرف دیگر فروش ذخایر لیتیوم، مس و آهن افغانستان برای تغذیه صنایع عظیم باتری سازی و ساختمانی چین به امارت اسلامی کمک می‌کند تا اقتصاد خود را که به گفته سازمان ملل «سقوط کرده است» تقویت کنند.

در همین حال ژائو زینگ، سفیر چین در افغانستان صفحه ایکس خود، عکسی از دیدارش با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس‌الوزرای منتشر کرد و نوشت: «چین برای خطوط تعرفه ۱۰۰ درصدی به افغانستان سیاست تعرفه صفر ارائه خواهد کرد».

بر اساس اطلاعات گمرکات چین، افغانستان در سال گذشته ۶۴ میلیون دالر کالا به چین صادر کرده است که نزدیک به ۹۰ درصد آن جلغوزه بوده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!