Connect with us

رویداد های اخیر

کانادا با اسکان مجدد افغان هایی که در امارات نگهداری می‌شوند موافقت کرده است

منتشر شده

در

به نقل از خبرگزاری رویترز منابع گفتند که دولت کانادا با درخواست ایالات متحده برای اسکان مجدد شماری از ۵هزار افغانی که هنوز در شهر بشردوستانه امارات در ابوظبی هستند موافقت کرده است و مقامات کانادایی اکنون در حال بررسی دوسیه‌ها برای شناسایی افرادی هستند که معیارهای اسکان مجدد اتاوا را دارند.

این اولین فرصت شناخته شده است که افغان‌ها در این مرکز به کشوری اسکان مجدد داده می‌شوند که با آن ارتباط مستقیمی ندارند.

این منابع گفتند که معیارهای کانادا برای اسکان مجدد افرادی که در این مرکز قرار دارند شامل اقلیت‌های مذهبی، زنان مجرد، کارمندان دولت، فعالان اجتماعی و خبرنگاران است.

این منابع گفتند که بیش تر از هزار نفری که کانادا به درخواست ایالات متحده می‌پذیرد، انتظار می‌رود اتاوا نیز تقریباً ۵۰۰ افغان دیگر را که با کانادا ارتباط دارند، از این مرکز انتقال بدهد.

به نقل از رویترز یک منبع امریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت: “این کار می‌شود.”

سفارت کانادا در ابوظبی در پاسخ به سوالی درباره این طرح، بیانیه‌ای از اداره مهاجرت به اشتراک گذاشت که گفته است اولویت کانادا حمایت از افغان‌های در معرض خطر برای رسیدن به کانادا است.

مقامات اماراتی و سفارت امریکا در ابوظبی تاکنون دراین مورد چیزی نه گفته اند.

محمد که می گوید مشاور حقوقی پروژه‌های دولت ایالات متحده در افغانستان است، از این مرکز به رویترز گفت که به همراه خانواده‌اش برای اسکان مجدد به کانادا درخواست داده است، زیرا رسیدگی به درخواست‌های ویزای مهاجرت ویژه ایالات متحده آنها طولانی شده است.

محمد در گفتگوی تیلیفونی به شرط اینکه تخلص‌اش فاش نشود، گفت: «به دلیل تأخیر، تصمیم گرفتیم نام خود را در لیست کانادا قرار دهیم. او مانند دیگر افغان‌های آنجا، شرایط موجود در این مرکز را مشابه «زندان» توصیف کرد.

وی گفت:«ما آزادی نداریم. ما نمی‌توانیم جایی برویم.»

هرچند منابع گفتند که حدود ۱۰۰۰ نفر دیگر واجد شرایط انتقال به ایالات متحده نیستند و نیاز به اسکان مجدد در جای دیگری دارند.

امارات متحده عربی، یکی از شرکای امنیتی نزدیک ایالات متحده، سال گذشته موافقت کرد که به طور موقت چندین هزار افغان را که از کابل تخلیه شده بودند، در حالی که امارت اسلامی در مراحل پایانی بیرون شدن به رهبری ایالات متحده، قدرت را بدست گرفت، پذیرفت.

بیش از ۱۰هزار نفر از آن زمان از این مرکز به ایالات متحده نقل مکان کردند.

به نقل از رویترز تظاهرات به طور پراکنده در این مرکز، از جمله ماه گذشته، به دلیل آنچه که افغان‌ها از نبود ارتباطات و شفافیت پروسه اسکان مجدد شکایت دارند، آغاز شده است. به گفته منابع و افغان‌های این مرکز، حداقل یک مورد اقدام به خودکشی صورت گرفته است.

در بیانیه اداره مهاجرت کانادا آمده است که اتاوا قصد دارد تا سال ۲۰۲۴ حداقل ۴۰هزار افغان را که در معرض خطر قرار دارند را در کانادا اسکان مجدد دهد و این درحالی است که بیش از ۱۷هزار ۶۵۰ نفر دیگر اسکان مجدد داده شده اند.

مانند سایر کشورهای خلیج فارس، امارات متحده عربی کنوانسیون مهاجرین سازمان ملل متحد در سال ۱۹۵۱ را امضا نکرده است و معمولاً مهاجرین را نمی‌پذیرد. دیپلمات‌های خارجی گفتند که برخی از افغان‌ها پیشنهادهای شغلی در امارات متحده عربی را رد کرده‌اند، زیرا سرنوشتی روشنی برای اقامت وجود ندارد.

مقامات ایالات متحده گفته اند که هیچ کس به زور به افغانستان بازگردانده نخواهد شد و واشنگتن با امارات متحده عربی و سایر کشورها برای یافتن “انتخاب‌های اسکان مجدد” برای افغان‌هایی که واجد شرایط اسکان مجدد در ایالات متحده نیستند همکاری می کند.

این درحالی است که ایالات متحده از آگست ۲۰۲۱ تاکنون بیش از ۸۵هزار افغان را پذیرفته است.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!