رویداد های اخیر
کارشناس: سیاست امریکا در مورد افغانستان تغییر خواهد کرد

قرار است تا ۵۰ روز دیگر جوبایدن، رییس جمهوری منتخب امریکا، سوگند وفاداری ادا کند. اما یک کارشناس امور میگوید که این «ساده لوحی» است که فکر کنیم طالبان به وعدههای خود عمل میکند.
به گفته وی طالبان روابط خود با القاعده را قطع و با حکومت افغانستان همکاری نخواهند کرد.
جیسون بلازاکیس، استاد دانشگاه و پژوهشگر در انستیتوت میدلبری در مقاله ای گفته است که اداره جدید امریکا در مورد تلاشهای ضد هراس افگنی سیاستهای خود تجدید نظر خواهد کرد.
بلازاکیس گفته است که سیاست امریکا در مورد عراق و افغانستان تغییر خواهد کرد .
او گفته است که ” داعش یک تهدید برای ثبات در شرق نزدیک است. هسته القاعده و همچنان شاخه داعش مشهور به شاخه خراسان هنوز هم در آسیایی جنوب غربی به شمول افغانستان فعال است.”
آقای بلازاکیس افزوده است که تیم امنیتی بایدن در افغانستان و عراق سربازان خود را افزایش نخواهد داد، اما اگر وضعیت در این کشور متشنج شود دوباره سربازان تازده نفس مستقر خواهند شد.”
او گفته است که ” تلاشها دوجانبه و چند جانبه سرعت داده خواهد شد که ظرفیت سازی همتایان (افغانان) بیشتر شود همچنان تلاشها افزایش خواهد یافت که برنامهی برای مبارزه با افراط گرایی خشن دوام پیدا کند.”
بلازاکیس گفته است در حالیکه دونالد ترمپ، رییس جمهوری ایالات متحده امریکا میخواست از عراق سوریه و افغانستان نیروهای خود را خارج کند، همزمان داعش به حملات خود افزایش داد.
او افزود که ” توافقنامه دونالد ترمپ برای خروج سربازان امریکایی با طالبان در اواخر ماه فبروری سال گذشته میلادی یک موقع را به القاعده مساعد کرد تا دوباره پناگاهای خود را احیا کند و همچنان پس از دو دهه با طالبان یکجا شود.”
او گفته است که چنین باور که “طالبان به همه وعدههای خود عمل میکند، با حکومت افغان با نیت پاک کار میکند و همچنان روابط خود را با القاعده قطع میکند یک ساده لوحی است.”
این استاد داشگاه گفته است که ” طالبان در ماه اکتوبر با کشتن ۴۰ سرباز افغان در هلمند ثابت کرد که برای دوام جنگ در افغانستان عزم راسخ دارد.”
وی افزوده است که ” ملاحظات حقوق بشر برای اداره بایدن در امر مبارزه با هراس افگنی یک شرط اساسی خواهد بود. اشتباهات مانند هدف قرار دادن غیر نظامیان توسط هواپیماهای بدون سرنشین جلوگیری خواهد شد.”
او گفته است که اداره بارک اوباما در اوایل نیر مرتکب این اشتباهات بود اما در دوم ریاست جمهوری اوباما گزارش تلفات ملکی خواسته شد.
بلازکیس گفته است که ” اداره دونالد ترمپ گزارش سال گذشته را لغو کرد و پس به تلاشها رو آورد که در آن شفافیت در هنگام عملیات ضد هراس افگنی در نظر گرفته شود. شفافیت ، پاسخگویی ، نظارت و همکاری منطقه ای و چند جانبه برای کاهش ترور و افراط گرایی باید از اصول باشند که اداره بایدن باید آن پند بگیرد.”
وی همچنان هشدار که اگر این اصول در نظر گرفته نشود اشتباهات گذشته دوباره تکرار میشود و همچنان حقوق بشر نیز زیر پا خواهد بود.
رویداد های اخیر
هیاتهای افغانستان و پاکستان در اسلامآباد دیدار و درباره تجارت گفتگو کردند

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با همتای پاکستانی خود دیدار و دو طرف در مورد تجارت، همکاریهای ترانزیتی، چالشهای موجود، راه حل های احتمالی و سایر موضوعات مهم و مورد علاقه دو کشور گفتگو کردند.
سفارت افغانستان در اسلام آباد گفته است که قرار است جلسات جداگانه تخنیکی میان تیمهای تخنیکی هر دو جانب برگزار شود تا درباره چالشهای موجود بهگونه دقیقتر بحث صورت گرفته و راهحلهای مناسب جهت ارتقاء تجارت دوجانبه جستجو گردد.
رویداد های اخیر
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد

مولانا فضل الرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، اخراج اجباری مهاجرین افغان را نقض حقوق بشر دانسته و از جامعه جهانی و سازمان های حقوق بشری خواسته است تا به این موضوع توجه کنند.
به گزارش روزنامه دان، مولانا فضل الرحمان در یک کنفرانس خبری در پشاور گفت: «مقامات پاکستانی حقوق بشر مهاجرین افغان را با انداختن آنها مثل بار به موتر، زیر پا میگذارند. اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد. این یک نوع تصمیم احساساتی است.»
او گفت که متخصصان افغان مانند داکتران و انجنیران نباید اخراج شوند و تاکید کرد که اخراج سرمایهگذاران و تاجرانی که در پاکستان تجارت میکنند، پیامدهای اقتصادی خواهد داشت.
این چهره سیاسی پاکستان تصمیم اخراج مهاجران را «ناسنجیده» توصیف کرد و هشدار داد که به منافع پاکستان ضربه میزند.
مولانا فضل الرحمن گفت دانش آموزانی که در پاکستان ثبت نام کرده اند نیز نباید اخراج شوند، چون آموزش یکی از حقوق اساسی بشر است.
او خواهان گفتگو میان افغانستان و پاکستان و ایجاد میکانیزمی برای بازگرداندان افغانها شد.
قابل یادآوریست که حکومت پاکستان اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده و روزانه هزاران تن به کشور عودت میکنند.
رویداد های اخیر
انتقاد عبدالکبیر از اخراج اجباری مهاجرین افغان در دیدار با شارژدافیر ناروی
مولوی عبدالکبیر، اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مغایر با تمام اصول بینالمللی عنوان کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای رسیدگی به مشکلات این مهاجران همکاری کند.

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودتکنندگان در دیدار با پیر البرت الساس، شارژدافیر ناروی برای افغانستان گفته که امارت اسلامی برای حل مشکلات به گفتگو اولویت میدهد.
او در این دیدار، روابط دوجانبه میان افغانستان و کشورهای اروپایی را به سود همه طرفها دانسته و خواستار گسترش این روابط شده است.
مولوی عبدالکبیر، اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مغایر با تمام اصول بینالمللی عنوان کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای رسیدگی به مشکلات این مهاجران همکاری کند.
از سوی هم شارژدافیر ناروی در این دیدار از روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان انتقاد کرده و گفته که کشوراش به حمایت از مهاجرین افغان از طریق نهادهای بینالمللی ادامه خواهد داد.
او روابط مستقیم میان امارت اسلامی و ناروی را مهم دانسته و بر ضرورت حل مسائل از طریق گفتگو تأکید کرده است.
گفتنیاست که در سه سال گذشته، مقامات امارت اسلامی برای حل مسائل از طریق گفتگوها تاکید کرده اند و از کشورهای جهان خواستهاند که نگرانیهای خود را از این طریق مطرح کنند.
-
جهان4 روز ago
ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش میرود
-
جهان2 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
اخبار ساحوی1 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان1 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
صحت2 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
جهان3 روز ago
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه جهانی غذا بار دیگر درباره افزایش فقر در افغانستان هشدار داد