Connect with us

رویداد های اخیر

کارشناسان ملل متحد: پاکستان باید فوراً برنامه اخراج افغان‌ها را لغو کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

کارشناسان سازمان ملل متحد روز سه شنبه از پاکستان خواستند تا فوراً برنامه اخراج ۱.۴ میلیون شهروند افغان از این کشور را لغو کند.

دولت پاکستان که ده‌ها سال میزبان میلیون‌ها افغان بوده است، اخیراً اعلام کرد که تمام اتباع خارجی «بدون مدرک» باید تا اول نومبر کشور را ترک کنند در غیر آن با اخراج مواجه خواهند شد.

بر بنیاد اعلامیه بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد، این طرح به‌ویژه بر بیش از ۱.۴ میلیون شهروند افغان تأثیر می‌گذارد، از جمله بسیاری از آنها که به دلیل نگرانی‌های جدی حقوق بشر و بحران بشردوستانه در افغانستان به دنبال امنیت و محافظت به پاکستان گریخته‌اند.

کارشناسان گفتند: «ما از پاکستان می‌خواهیم که اصل مطلق و غیرقابل انحراف ممنوعیت بازگرداندن پناهندگان را رعایت کند و از اخراج جمعی و بازگشت اجباری جلوگیری کند.»

آنها افزودند: «فقدان قوانین و طرزالعمل‌های داخلی پناهندگی، کشورها را از تعهدات شان مبنی بر رعایت اصل ممنوعیت بازگرداندن پناهندگان طبق حقوق بین‌الملل بشر و قوانین عرفی مبرا نمی‌کند.»

ممنوعیت بازگرداندن پناهندگان به صراحت در کنوانسیون منع شکنجه و سایر رفتارها یا مجازات های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز که پاکستان یکی از کشورهای عضو آن است، گنجانده شده است.

پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در افغانستان، گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد در نامه ای به تاریخ ۲۳ دسمبر ۲۰۲۱ از پاکستان خواستند تا اخراج اتباع افغان را تا زمانی که شرایط و وضعیت حقوق بشر در افغانستان اجازه بازگشت ایمن و با عزت را بدهد، متوقف کند.

کارشناسان گفتند: «پاکستان باید تمام بازگشت‌های اجباری را متوقف کند و همچنان به میزبانی اش از اتباع افغان که به دنبال زندگی امن فرار کرده‌اند، ادامه دهد. دولت همچنین باید از دسترسی کامل آنها به روند هایی اطمینان حاصل کند که با آن نیازهای حمایت از حقوق بشر فردی آنها و نیاز آنها به حمایت موثر مطابق با استندردهای بین المللی حقوق بشر و پناهندگان، به طور کامل ارزیابی می‌شود.»

آنان افزودند: «ما همچنین نگران گزارش‌هایی هستیم که افغان‌های مقیم پاکستان در معرض دستگیری، استثمار و رفتارهای غیر عزمتندانه قرار گرفته‌اند، از جمله از زمانی که پاکستان برنامه‌ عودت خود را اعلام کرد.»

کارشناسان خاطر نشان کردند که مهاجرین افغان کمک مثبتی به پاکستان می‌کنند و جامعه بین المللی به تسهیل اسکان امن افغان‌های در معرض خطر در سایر کشورها هستند ادامه دهند و از حمایت از آنها اطمینان حاصل کنند.

کارشناسان ملل متحد از پاکستان خواستند که به همکاری خود با نهادهای مربوطه سازمان ملل به منظور حمایت از کسانی که برای زندگی امن در این کشور پناهنده شده اند، ادامه دهد.

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت خارجه به عربستان سعودی سفر کرد

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه به عربستان سعودی سفر کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد در صفحه ایکس خود شام جمعه (۱۵ حمل) با نشر خبرنامه‌ای این سفر را «یک گام مهم در تقویت بیشتر روابط حسنه میان دو کشور» خوانده است.

آقای مجاهد همچنان از «استقبال با عزت و پروتوکول عالی» مقام‌های سعودی از متقی سخن گفته و افزوده است که این استقبال نشان‌دهنده «حسن نیت و روابط نیک» عربستان سعودی با امارت اسلامی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی با نماینده امارات در مورد روابط تجاری و ترانزیتی گفتگو کرد

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با سیف محمد الکتبی، نماینده ویژه امارات متحده عربی در مورد روابط دوجانبه، تجارت، تسهیل ویزه، توسعه ترانزیت و مسائل منطقه‌ای گفتگو کرده است.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه با نشر خبرنامه‌ای گفته که در این دیدار آقای متقی روابط امارت اسلامی با امارات متحده عربی را مثبت ارزیابی کرد و ابراز امیدواری نمود که با اجرای توافقات انجام شده در سفر اخیر به امارات، روابط تجاری و ترانزیتی دو کشور بیش از پیش توسعه یابد.

براساس خبرنامه، آقای محمد الکتبی نیز روابط دو کشور را مهم دانست و افزود که هدف از سفرش به کابل پیگیری توافقات اخیر بین وزرای امور خارجه دو کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اجلاس سران اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: )

رهبران اتحادیه اروپا و پنج کشور آسیای میانه امروز (جمعه) در نشستی در شهر سمرقند ازبیکستان خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شدند که به حقوق بشر و آزادی های اساسی احترام بگذارد.

در اعلامیه مشترک این نشست آمده است :«ما بر تعهد محکم خود برای تبدیل شدن افغانستان به یک کشور امن، باثبات و مرفه با دولت و سیستم‌های حکومتی همه شمول که به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی همه شهروندان خود، از جمله زنان، دختران، افراد متعلق به گروه‌های قومی و مذهبی و اقلیت‌ها احترام بگذارد و با خود و همسایگان خود در صلح باشد و به تعهدات بین‌المللی خود احترام بگذارد، تاکید کردیم.»

آنها همچنین نسبت به وضعیت بشری در افغانستان ابراز نگرانی نموده و بر ضرورت ادامه حمایت از مردم افغانستان تاکید کردند.

در این نشست همچنین بر «دسترسی کامل و برابر به آموزش مطابق با استندردهای بین المللی و مشارکت زنان و دختران در افغانستان در زندگی اجتماعی» تاکید شد.

امارت اسلامی بارها تاکید کرده که حکومت کنونی در افغانستان همه شمول بوده و حقوق بشر نیز تامین است.

این اولین نشست رهبران اتحادیه اروپا و پنج کشور آسیای میانه از جمله قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبیکستان بود.

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان در سخنرانی خود در این نشست ابراز تأسف کرد که جامعه جهانی چالش‌ها در افغانستان را دست کم می‌گیرد.

میرضیایف بر مشارکت فعال افغانستان در روندهای اقتصادی منطقه‌ای از طریق پروژه های سرمایه گذاری و زیربنایی تاکید کرد و برای گفتگوی سازنده جامعه جهانی با مقامات حاکم در افغانستان ابراز امیدواری نمود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!