Connect with us

رویداد های اخیر

کارشناسان ملل متحد: پاکستان باید فوراً برنامه اخراج افغان‌ها را لغو کند

منتشر شده

در

کارشناسان سازمان ملل متحد روز سه شنبه از پاکستان خواستند تا فوراً برنامه اخراج ۱.۴ میلیون شهروند افغان از این کشور را لغو کند.

دولت پاکستان که ده‌ها سال میزبان میلیون‌ها افغان بوده است، اخیراً اعلام کرد که تمام اتباع خارجی «بدون مدرک» باید تا اول نومبر کشور را ترک کنند در غیر آن با اخراج مواجه خواهند شد.

بر بنیاد اعلامیه بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد، این طرح به‌ویژه بر بیش از ۱.۴ میلیون شهروند افغان تأثیر می‌گذارد، از جمله بسیاری از آنها که به دلیل نگرانی‌های جدی حقوق بشر و بحران بشردوستانه در افغانستان به دنبال امنیت و محافظت به پاکستان گریخته‌اند.

کارشناسان گفتند: «ما از پاکستان می‌خواهیم که اصل مطلق و غیرقابل انحراف ممنوعیت بازگرداندن پناهندگان را رعایت کند و از اخراج جمعی و بازگشت اجباری جلوگیری کند.»

آنها افزودند: «فقدان قوانین و طرزالعمل‌های داخلی پناهندگی، کشورها را از تعهدات شان مبنی بر رعایت اصل ممنوعیت بازگرداندن پناهندگان طبق حقوق بین‌الملل بشر و قوانین عرفی مبرا نمی‌کند.»

ممنوعیت بازگرداندن پناهندگان به صراحت در کنوانسیون منع شکنجه و سایر رفتارها یا مجازات های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز که پاکستان یکی از کشورهای عضو آن است، گنجانده شده است.

پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در افغانستان، گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد در نامه ای به تاریخ ۲۳ دسمبر ۲۰۲۱ از پاکستان خواستند تا اخراج اتباع افغان را تا زمانی که شرایط و وضعیت حقوق بشر در افغانستان اجازه بازگشت ایمن و با عزت را بدهد، متوقف کند.

کارشناسان گفتند: «پاکستان باید تمام بازگشت‌های اجباری را متوقف کند و همچنان به میزبانی اش از اتباع افغان که به دنبال زندگی امن فرار کرده‌اند، ادامه دهد. دولت همچنین باید از دسترسی کامل آنها به روند هایی اطمینان حاصل کند که با آن نیازهای حمایت از حقوق بشر فردی آنها و نیاز آنها به حمایت موثر مطابق با استندردهای بین المللی حقوق بشر و پناهندگان، به طور کامل ارزیابی می‌شود.»

آنان افزودند: «ما همچنین نگران گزارش‌هایی هستیم که افغان‌های مقیم پاکستان در معرض دستگیری، استثمار و رفتارهای غیر عزمتندانه قرار گرفته‌اند، از جمله از زمانی که پاکستان برنامه‌ عودت خود را اعلام کرد.»

کارشناسان خاطر نشان کردند که مهاجرین افغان کمک مثبتی به پاکستان می‌کنند و جامعه بین المللی به تسهیل اسکان امن افغان‌های در معرض خطر در سایر کشورها هستند ادامه دهند و از حمایت از آنها اطمینان حاصل کنند.

کارشناسان ملل متحد از پاکستان خواستند که به همکاری خود با نهادهای مربوطه سازمان ملل به منظور حمایت از کسانی که برای زندگی امن در این کشور پناهنده شده اند، ادامه دهد.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!