Connect with us

رویداد های اخیر

کاخ سفید: موضوع آزاد سازی پول‌های منجمد شده افغانستان پیچیده است

منتشر شده

در

ایالات متحده بار دیگر درخواست امارت اسلامی برای آزادسازی دارایی های منجمد شده افغانستان را رد کرد.

این در حالی است که یک روز پیش امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه کشور در مصاحبه ای با آسوشیتدپرس از ایالات متحده خواست تا تحریم ها علیه امارت اسلامی را لغو کند.

آقای متقی گفته بود: “تحریم ها علیه افغانستان کارساز نخواهد بود. به نفع هیچ کسی نیست که افغانستان یک دولت بی ثبات یا ضعیف داشته باشد.”

اما کاخ سفید می گوید که رفع تحریم ها موضوع پیچیده ای است و به دلایل زیادی نمی توانند ذخایر ارزی افغانستان را در دسترس امارت اسلامی قرار بدهند.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفته است: “برخی رهبران طالبان تا اکنون در فهرست تحریم های امریکا و سازمان ملل قرار دارند که با آزاد سازی این پولها بانک جهانی وسایر نهادهای بین المللی واکنش نشان خواهند داد.”

در همین حال امارت اسلامی افغانستان میگوید که اگر امریکا پول های مسدود شده افغان ها را رها نکند و یک فاجعه انسانی در افغانستان رخ دهد، مسوولیت آن بدوش این کشور خواهد بود.

حکومت افغانستان در حالی بر آزاد سازی ذخایر ارزی کشور از سوی امریکا پافشاری دارد که کشور به سرعت بسوی بحران بشری در حرکت است و مردم با مشکلات جدی اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند.

رویداد های اخیر

سویدن نقش کلیدی در تماس‌های اتحادیه اروپا با امارت اسلامی برای بررسی اخراج مهاجرین افغان را تأیید کرد

جوهان فورسِل، وزیر مهاجرت سویدن، گفته است که کشورش همراه با کمیسیون اروپا یک هیأت فنی از کابل را برای ادامه گفتگوهای تخنیکی به بروکسل دعوت خواهد کرد.

Published

on

کشور سویدن تأیید کرده است که در تسهیل تماس‌های تازه اتحادیه اروپا با مقام‌های امارت اسلامی نقش محوری خواهد داشت؛ اقدامی که هدف آن هماهنگی در روند بازگشت اتباع افغان عنوان شده است.

بر بنیاد گزارش‌ها، انتظار می‌رود یک هیأت از امارت اسلامی پیش از تابستان به بروکسل سفر کند تا در نشست‌هایی حساس با مقام‌های اتحادیه اروپا و کشورهای عضو درباره موضوع اخراج مهاجرین افغان گفتگو کند. این نشست به دعوت سویدن و کمیسیون اتحادیه اروپا برگزار می‌شود.

جوهان فورسِل، وزیر مهاجرت سویدن، گفته است که کشورش همراه با کمیسیون اروپا یک هیأت فنی از کابل را برای ادامه گفتگوهای تخنیکی به بروکسل دعوت خواهد کرد.

مقام‌های اروپایی گفته‌اند این نشست با حضور نمایندگان کمیسیون اروپا، سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و شماری از کشورهای عضو از جمله بلجیم و سویدن برگزار می‌شود.

این تحرکات در حالی صورت می‌گیرد که امارت اسلامی همچنان در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده و با محدودیت‌های گسترده در زمینه حقوق بشری، به‌ویژه آموزش زنان و دختران، مواجه است.

این گفتگوها پس از سفر هیأت مشترک اتحادیه اروپا و بلجیم به کابل در ماه جنوری سال جاری برنامه‌ریزی شده و هدف آن ادامه رایزنی‌های تخنیکی عنوان شده است.

اتحادیه اروپا پیش از این نیز تماس‌های غیررسمی با مقام‌های امارت اسلامی را در هماهنگی با خدمات دیپلماتیک خود تأیید کرده بود که تمرکز آن بر تسهیل روند بازگشت مهاجرین بوده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس سازمان مهاجرت: افغانستان هنوز با بحران بشری در زمینه بازگشت‌کنندگان مواجه است

Published

on

میهیونگ پارک، رئیس سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان، در جریان سفرش به کندهار گفته است که افغانستان هنوز با یک بحران بشری در زمینه مهاجرین بازگشت‌کننده مواجه است.

خانم پارک این اظهارات را در جریان بازدید از مرکز بازگشت‌کنندگان در ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار بیان کرد و افزود که کمک‌های سازمان مهاجرت به بازگشت‌کنندگان ادامه خواهد داشت.

به گفته او، وضعیت جاری منطقه نشان می‌دهد که روند بازگشت مهاجرین افغان از ایران و پاکستان همچنان رو به افزایش است.

وی افزود که هرچند نیازهای بازگشت‌کنندگان افزایش یافته است، اما منابع کمک محدود می‌باشد و از همین رو تمرکز آنان بر خانواده‌هایی خواهد بود که بیشترین نیاز به کمک دارند.

بر اساس معلومات سازمان بین‌المللی مهاجرت، تنها در سال ۲۰۲۵ حدود سه میلیون افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند. این روند هنوز ادامه دارد و در نتیجه، نیازهای کمک‌های بشردوستانه بیش از پیش افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محاکمه یک افغان در امریکا به اتهام نقش در حمله مرگبار میدان هوایی کابل

این حمله در ۲۶ آگست ۲۰۲۱، در اوج روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان رخ داد و توسط یک مهاجم انتحاری انجام شد.

Published

on

بر اساس گزارش شبکه ان‌بی‌سی نیوز، یک شهروند افغان به نام محمد شریف‌الله، مشهور به «جعفر»، در محکمه فدرال ایالات متحده به اتهام دست داشتن در حمله انتحاری سال ۲۰۲۱ در میدان هوایی کابل محاکمه می‌شود؛ حمله‌ای که بیش از ۱۸۰ کشته، از جمله ۱۳ نظامی امریکایی، برجای گذاشت.

سارنوالی امریکا اعلام کرده است که این فرد به فراهم‌سازی و همکاری در تأمین منابع برای گروه داعش متهم است؛ اتهامی که در صورت اثبات، می‌تواند به حبس ابد منجر شود. با این حال، متهم تمامی اتهامات را رد کرده است.

به گفته مقام‌های قضایی، هیأت منصفه انتخاب شده و روند استماع اظهارات آغازین و شهادت شهود نیز آغاز شده است. سارنوالان ادعا دارند که شریف‌الله در بازجویی‌های اداره تحقیقات فدرال امریکا اعتراف کرده که در برنامه‌ریزی حمله در نزدیکی دروازه «ابی گیت» میدان هوایی کابل نقش داشته و مسیر عبور عامل حمله را بررسی کرده است.

براساس این ادعاها، او وضعیت چک‌های بازرسی را ارزیابی کرده و به اعضای دیگر این گروه اطلاع داده که مسیر برای انجام حمله امن است. این حمله در ۲۶ آگست ۲۰۲۱، در اوج روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان رخ داد و توسط یک مهاجم انتحاری انجام شد.

در مقابل، وکیل مدافع این متهم تأکید کرده است که موکلش بی‌گناه است و اظهارات او تحت فشار گرفته شده است. او تصریح کرده که «فرد اشتباهی» محاکمه می‌شود و موضوع اصلی، شناسایی عامل واقعی این حمله است.

همچنین در جریان محکمه، کارشناسان امور تروریزم درباره فعالیت‌های داعش و وضعیت هرج‌ومرج در جریان تخلیه میدان هوایی کابل توضیح داده‌اند؛ وضعیتی که به گفته آنان زمینه‌ساز وقوع این حمله مرگبار شد.

این پرونده در حالی بررسی می‌شود که نحوه خروج نیروهای امریکایی از افغانستان همچنان با انتقادهای گسترده روبه‌رو است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!