تجارت
چهار بند بزرگ آب در زابل ساخته میشود

مقام های زابل گفته اند که چهار بند بزرگ آب در این ولایت ساخته میشود.
به گفته این مقامهای کارهای نخستین برای ساخته شدن این بندها پایان یافته است و با ایجاد این بندها، روند کشاورزی را بهبود و انرژی برق به مردمان این ولایت فراهم خواهد کرد.
احمد گل رسولی والی زابل میگوید با ساخته شدن این بندها ۷۷ میگاوات برق نیز تولید خواهد شد.
در همین حال رییس آبیاری ولایت زابل می گوید که این بندها به ۱۳۲ میلیون افغانی در شهر قلات و شماری از ولسوالی دیگر زابل در حال ساخت است.
این در حالی است که رییس جمهوری وعده مهار آبهای کشور را داده است و گفته که ساخت بندهای آبی در کشور افزایش می یابد.
مسوولان اداره تنظیم امور آب ماه گذشته گفته بودند که به زودی کار ساخت ۴۴ بند آب در سراسر کشور آغاز خواهد شد.
به گفته مسوولان در این اداره، مطالعات و طرح این بندها نهایی شده و قرار است در ۲۱ ولایت افغانستان ساخته خواهند شد.
بندهای آب که ساخته خواهد شد:
بند آغا جان در ارزگان؛ بند میزان، مارکوک، قریه آجا و علاوالدین در زابل؛ زردآلود، چارد و ملا چراغ در غزنی؛ درنه جوی، گرومبی، گربت، جلریز در میدان ودرگ؛ گومل، گومل دوم، زمه، روستای میرزا، در پکتیکا؛ دومنده در خوست ؛ بند خرورا در لوگر؛ بند سوری خوله در پکتیا؛ بند سلطان ابراهیم و قلعه سوخته در سرپل؛ بند المار و خشت پل در فاریاب؛ بند روستای آب در سمنگان؛ بند کانتیوا و کله گوش در نورستان؛ بند آب لوری در قندهار؛ بند شوری در بادغیس؛ بند ورسج و سوچه ماغ در تخا؛، بند دهنه محمد گیچه در بامیان؛ بند دره بمسیر در دایکندی؛ بند شینه، زردگ بام، خیر میدانک، بند نورگل و قطا قلا در کنر؛ بند پنگ زیان، دره شرسته و بند سرخ در ننگرها؛ بند بزبان در غور؛ بند تلخک در پروان؛ و بند وطن گت در لغمان.
اداره تنظیم امور آب گفته است که این بندهای آب در صورت تکمیل شدن و بهره برداری، ظرفیت ذخیره کردن ۱۲۰۰ میلیون متر مکعب آب را خواهد داشت.
به گفته این نهاد با استفاده از آب این بندها ۳۲۰ هزار هکتار زمین زراعتی آبیاری خواهد شد.
تجارت
وزارت معادن میگوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

وزارت معادن و پترولیم میگوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی میرسد.
مسوولان این وزارت گفتهاند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژههای سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکتهای داخلی و خارجی به امضا رسیده است.
در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایهگذاریها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کردهاند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکتهای داخلی داده شود.
کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایهگذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»
اعضای بخش خصوصی نیز گفتهاند که اگر شرکتهای خارجی و سرمایهگذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایهگذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.
تجارت
افغانستان اولین محموله صادراتی خود را به اروپا صادر کرد

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات از ارسال اولین محموله صادراتی از طریق خط آهن خواف – هرات به اروپا خبر داده است.
این در دفتر در خبرنامهای نوشته که محموله صادراتی مشمول ۲۰۰ تن میوه خشک به ارزش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دالر بوده که با حضور اسلامجار، والی هرات و سرقنسول ایران از طریق خط آهن خواف-هرات به مقصد ترکیه و اروپا صادر شده است.
براساس خبرنامه، میوه خشک این محموله صادراتی شامل مغز پسته، کشمش، بادام و جلغوزه میباشد.
خبرنامه افزوده که در طول سه ماه اخیر از طریق راه آهن خواف – هرات بیش از ۳۵ هزار تن کالا انتقالات انجام شده است.
تجارت
صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان افزایش یافت است
صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار میرود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُنمتریک رسیده است.

پس از اعمال تحریمهای اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه، صادرات این گاز به افغانستان و آسیای مرکزی افزایش یافته است. به گزارش رویترز در دو ماه اخیر، صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن رسیده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی گزارش داد که محدودیتهای اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه در سال گذشته باعث افزایش صادرات این محصول به افغانستان شده است. طبق این گزارش این تحریمها سال گذشته از سوی پولند، یکی از بزرگترین واردکنندگان گاز مایع روسیه، پیشنهاد او در دسامبر اجرایی شد.
گاز مایع شامل پروپان و بودتان است که عمدتا به عنوان سوخت موتر، برای گرمایش و در تولید دیگر محصولات پتروشیمی استفاده میشود.
به گفته منابع صنعتی، عرضه گاز مایع «الپیجی» از طریق راهآهن، از کارخانههای روسیه به شمول پروژه مشترک کازروسگاز با قزاقستان، در ماههای جنوری و فبروری امسال در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، ۸۰ درصد افزایش داشته و به ۱۴۰ تُنمتریک رسیده است.
صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار میرود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُنمتریک رسیده است.
تاجران انتظار دارند که صادرات گاز مایع به افغانستان بیش از پیش افزایش یابد. به گفته تاجران تقاضای سالانه افغانستان برای گاز مایع حدود ۷۰۰ هزار تُنمتریک برآورد شده است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
جهان4 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی5 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
جهان5 روز ago
در حمله راکتی روسیه به اوکراین ۸۸ غیرنظامی زخمی شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سازمان عفو بینالملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد
-
ورزش4 روز ago
فهرست تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان برای سه مسابقه یکروزه مقابل نیپال و جام جهانی اعلام شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است