رویداد های اخیر
پیشنهاد حذف «امارت اسلامی» از فهرست سازمانهای تروریستی از سوی وزارت خارجه روسیه به پوتین
به گفته ضمیر کابلوف، نماینده خاص رئیسجمهور روسیه در امور افغانستان، وزارت خارجه و وزارت عدلیه روسیه بررسیهای خود درباره حذف احتمالی امارت اسلامی از فهرست سازمانهای تروریستی را به اتمام رسانده و پیشنهاد مربوطه به کرملین ارائه شده است.
کابلوف به خبرگزاری تاس گفته که «وزراتخانههای امور خارجه و عدلیه به رئیسجمهور روسیه ولادیمیر پوتین گزارش دادهاند که طالبان (امارت اسلامی) میتواند از فهرست سازمانهای ترورستی این کشور خارج شود».
کابلوف افزوده که این موضع مورد حمایت تعدادی از نهادهای دولتی قرار گرفته و این اقدام باید انجام شود و بدون آن صحبت درباره به رسمیت شناختن (حکومت سرپرست افغانستان) زودهنگام خواهد بود.
بر اساس گفته وی، «کار روی این موضوع ادامه دارد همه ملاحظات به رهبری روسیه گزارش شده و منتظر تصمیم هستیم».
به گفته وی، امارت اسلامی از زمان روی کار آمدن در افغانستان در سال ۲۰۲۱ راه درازی را برای به رسمیت شناختن طی کرده، اما هنوز چند مانع وجود دارد که باید بر آن غلبه کرد و بعد از آن مسکو تصمیمگیری خواهد کرد.
از سوی دیگر وزیر خارجه روسیه سرگئی لاوروف گفته است: «طالبان (امارت اسلامی) قدرت واقعی در افغانستان است و ابتکارعمل برای حذف آن از فهرست سازمانهای ممنوعه نشاندهنده آگاهی از واقعیت است».
درهمین حال، کابلوف به یک شبکه خبری روسیه گفت که، امارت اسلامی اشتراک در مجمع بین المللی اقتصادی سن پیترزبورگ را تایید کرده است.
وی گفت: «وزیر کار دولت طالبان (امارت اسلامی) و رئیس اتاق تجارت و صنایع در مجمع اقتصادی سن پترزبورگ شرکت خواهند کرد.ة
کابلوف افزوده: "انتظار دارم که آنها (هیئت امارت اسلامی) و تاجران افغان با شرکای روسی و دیگر شرکای خارجی بر سر ایجاد همکاری به توافق برسند."
وی تصریح کرد: «در مورد طرف روسی، من قبلاً اشاره کردم که چنین همکاری هایی در حال حاضر وجود دارد، اما پتانسیل آن به پایان نرسیده و امکانات گستردهتری وجود دارد.
کابلوف گفت: "انتظار دارم که هیئت افغانستان از این فرصت برای تقویت و گسترش همکاریها با تجارت روسیه و سایر کشورهای دوست نهایت استفاده را ببرد."
این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان در نشست سال گذشته این مجمع نیز اشتراک کرده بود.
رویداد های اخیر
برنامه جهانی غذا: میلیونها تن در افغانستان به کمک عاجل نیاز دارند
پیش از این نیز این برنامه تصریح کرده بود که برای کمک به نیازمندان در افغانستان برای شش ماه آینده به ۷۱۸ میلیون دالر نیاز است.
برنامه جهانی غذا در افغانستان میگوید که میلیونها تن در این کشور نیازمند کمکهای عاجل هستند.
برنامه جهانی غذا در افغانستان این اظهارات را روز سهشنبه (۱۸ جدی)، در پیامی در شبکه ایکس نگاشته است.
این برنامه خاطرنشان کرده است که اکثریت این خانوادهها ناگزیر هستند از میان غذا و گرم نگهداشتن فرزندانشان یکی را انتخاب کنند.
این نهاد با ابراز نگرانی از بحران اقتصادی در افغانستان خواهان کمکهای عاجل شده است.
پیش از این نیز این برنامه تصریح کرده بود که برای کمک به نیازمندان در افغانستان برای شش ماه آینده به ۷۱۸ میلیون دالر نیاز است.
برنامه جهانی غذا اذعان داشت که پنج میلیون تن در این کشور نمیدانند وعده بعدی غذاییشان از کجا تأمین خواهد شد.
رویداد های اخیر
ایران: از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده میکنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است که تهران از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده میکند و امارت اسلامی باید این موضوع را به صورت جدی در نظر داشته باشد.
به گزارش خبرگزای ایرنا، اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) در پاسخ به سوالی در مورد ساخت بندهای آب در افغانستان گفت که تهران این موضوع را از دهه ۱۳۹۰ پیگیری نموده و اعتراضهایش را ثبت کرده است.
او گفت: «این مسئله روشن است که آبهایی که از افغانستان به سمت ایران در طی هزاران یا میلیونها سال روان بوده، حقوقی را برای همه طرفهای دو سوی مرز ایجاد می کند. ما در برخی موارد، سند و موافقتنامه مشخص داریم، در بقیه موارد هم مستند به حقوق بینالملل عرفی و با در نظر گرفتن ملاحظات محیط زیست و شاید مهمتر از آنها اصل حسن همجواری، انتظار داریم که مقامات افغانستان این موضوع را به صورت جدی مدنظر داشته باشند.»
بقایی افزود: «ما از همه ابزارها برای احیای حق در این زمینه استفاده می کنیم.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنان گفت که سرپرست سفارت این کشور در کابل موضوع حقابه را پیگیری میکند.
حقابه یکی از موضوعات تنشزا میان افغانستان و ایران بوده است.
اخیراً یک عضو مجلس نمایندگان ایران درمورد ساخت بندهای آب در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این موضوع جای سوال دارد.
فدا حسین مالکی گفت که حاکمان کنونی افغانستان با کشورهای همسایه به شمول ایران به نوعی رفتار میکنند که در گذشته دیده نشده است.
این درحالیست که امارت اسلامی بارها تاکید کرده که به تامین حقابه ایران مطابق معاهده سال ۱۳۵۱ متعهد است، اما ایران همچنان باید وضعیت خشکسالی را درنظر گیرد.
رویداد های اخیر
هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد
وزارت امور خارجه هند حملات اخیر هوایی پاکستان بر افغانستان را که منجر به کشته شدن غیر نظامیان شد، محکوم کرده است.
سخنگوی این وزارت گفته است که این یک عادت قدیمی پاکستان میباشد که همسایگان خود را برای ناکامیهای داخلیاش خودش مقصر میداند.
راندیر جیسوال گفت: «ما گزارشهای رسانهها را در مورد حملات هوایی به غیرنظامیان افغان، از جمله زنان و کودکان، که در آن جان افراد گرانمایه از دست رفت، مورد توجه قرار داده ایم. ما به صراحت هرگونه حمله به غیرنظامیان بی گناه را محکوم میکنیم. این یک رویه قدیمی پاکستان است که همسایگان خود را برای ناکامیهای داخلی خود مقصر بداند.»
نظامیان پاکستانی در اوایل ماه جاری هجری خورشدی حملههای هوایی را بر چهار بخش ولسوالی برمل پکتیکا انجام داده و مدعی شدند که شبه نظامیان تیتیپی را هدف قرار دادند.
اما امارت اسلامی اعلام کرد که در این حملهها، مهاجران وزیرستانی هدف قرار گرفته اند. این حملات سبب شد تا امارت اسلامی نیز نقاطی را در آنسوی خط فرضی دیورند هدف قرار دهد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افزایش میزان بیکاری در هرات
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مشاور صدراعظم پاکستان: حق عملیات در افغانستان را داریم
-
رویداد های اخیر2 روز ago
عضو مجلس نمایندگان ایران: ساخت بندهای آب در افغانستان جای سوال دارد