Connect with us

اخبار ویژه

پژوهش: وضعیت زنان در مناطق جنگ‌زده رو به وخامت است

منتشر شده

در

یک پژوهش کمیته بین المللی نجات نشان می‌دهد که در طی ۲۵ سال پسین زنان و دختران از نظر برابری جنسیتی پیشرفت جهانی نداشته اند.

بر اساس این پژوهش، علی رغم دستاوردهای جهانی، در مناطق جنگ زده وضعیت ثبت نام در مکتب‌ها، سواد، دسترسی به شناسنامه ها و موارد دیگر زنان و دختران رو به وخامت بوده است.

در این پژوهش ده‌ها مورد اقدام برابری جنسیتی در ده کشور - افغانستان، کولمبیا، جمهوری کانگو، ایتوپیا، عراق، میانمار، نیجریه، پاکستان، تایلند و یوگاندا - میزبان پناهندگان و آوارگان داخلی مورد بررسی قرار گرفته است.

یافته‌های این پژوهش نشان می دهد که از سال ۱۹۹۵ میزان مهاجرت تقریبا ۴۴ درصد افزایش داشته که تا سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۶ میلیون نفر ثبت شده است.

از میان ده کشور افغانستان با ۲.۷ میلیون نفر بی‌جا شده، دارای بیشترین بیجا شدگان است که ۳۵۰ درصد افزایش بیجا شدگان داخلی را نشان میدهد.

در برخی مناطق، دستاوردهای زنان و دختران بسیار دلگرم کننده بوده است و در ۲۵ سال گذشته، در دنیا مرگ و میر مادران  ۳۸ درصد کاهش ( ۲۱۱ مرگ در هر ۱۰ هزار تولد زنده در سال ۲۰۱۷) داشته است.

افغانستان، ایتوپیا و پاکستان شاهد کاهش ۵۰ درصدی مرگ مادران بوده است.

این پژوهش نشان میدهد، اگرچه در جهان تعداد ثبت نام در مکتب ابتدایی و متوسطه ۱۱ درصد افزایش یافته است، اما کشورهایی مثل افغانستان هرگز با معیارهای جهانی برابر نبوده است.

در حالی که از سال ۱۹۹۵ سواد در زنان نسبت به مردان بیشتر شده است (به ترتیب ۱۸ درصد در مقابل هشت درصد)، میانمار با گذشت زمان کاهش سواد زنان را تجربه کرده است، و با وجود پیشرفت ها، عراق، یوگاندا، نیجریه، پاکستان، اتیوپی و افغانستان با آمار جهانی قابل مقایسه نیست.

در همین حال افغانستان با ۴۶ درصد بیشترین افزایش خشونت های خانوادگی را داشته است و پس از آن اتیوپی  با ۴۰ درصد و جمهوری کانگو نیز با ۳۷ درصد شاهد افزایش خشونت های خانوادگی بوده است.

اخبار ویژه

برنامه جهانی غذا: مجبوریم کمک غذایی به دو میلیون افغان نیازمند را قطع کنیم

Published

on

برنامه جهانی غذا می‌گوید به دلیل کاهش شدید بودجه، مجبور شده توزیع جیره غذایی را برای دو میلیون نفر دیگر در افغانستان در ماه روان قطع کند.

این سازمان در ماه‌های گذشته نیز به همین دلیل، پیوسته کمک غذایی به میلیون‌ها افراد نیازمند در افغانستان را کاهش داده است.

سخنگوی برنامه جهانی غذا گفته است عملیات کمک این سازمان در افغانستان با یک میلیارد دالر کسری بودجه مواجه است.

با کاهش بیشتر بودجه، اکنون این نهاد کمک‌رسان، کمک غذایی خود به ده میلیون افغان را متوقف کرده است.

سازمان ملل، عدم تمایل کشورهای تمویل کننده برای کمک به افغانستان، محدودیت‌ها بر کار وتحصیل دختران و زنان خوانده شده و ظاهراً دلیل دخالت امارت اسلامی در کمک‌های بشری را از دلایل دیگر قطع این کمک‌ها عنوان کرده است.

Continue Reading

اخبار ویژه

قوماندان گروه واگنر در سقوط طیاره جان باخت

Published

on

جت شخصی متعلق به «پریگوژین» قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در نزدیکی مسکو سقوط کرد.

به نقل از خبرگزاری تاس، شامگاه چهارشنبه، جت شخصی متعلق به پریگوژین، قوماندان واگنرها در نزدیکی مسکو سقوط کرد که در نتیجه آن، ۱۰ نفر جان باختند.

ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای اداره منطقه‌ای زاپوروژیا گفت که افراد نزدیک به پریگوژین، مرگ او و دیمیتری اوتکین بنیانگذار گروه واگنر را تأیید کردند.

اداره هوانوردی ملکی روسیه اعلام کرد که پریگوژین، قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در فهرست مسافران طیاره‌ی شخصی بود که در شمال مسکو سقوط کرد.

وبسایت نظامی ریبار گزارش داد که اطلاعات درباره حضور قوماندانان واگنر در میان مسافران طیاره‌ی سقوط کرده در شمال مسکو هنوز تایید نشده است.

وبسایت روسی ریدووکا نوشته است که:«ممکن است پریگوژین فقط به دلایل امنیتی نام خود را به عنوان مسافر در طیاره ثبت کرده و سوار طیاره‌ی دیگری شده باشد.

وزارت وضعیت اضطراری روسیه اعلام کرد که اجساد 8 مسافر طیاره‌ی سقوط کرده در شمال مسکو پیدا شد.

برخی از رسانه‌های روسیه گزارش دادند که احتمالا یوگنی پریگوژین در یک طیاره‌ی دوم حضور دارد که در مسکو فرود آمده است.

مطابق با ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی، یک طیاره‌ی امبرائر متعلق به پریگوژین در ولایت تور و در ۱۵ کیلومتری میدان هوایی نظامی خوتیلوو سقوط کرده است.

گفته می‌شود که این طیاره حامل ۳ خدمه و ۷ مسافر بوده است.

در همین حال، شبکه بی‌بی‌سی مدعی شد رییس واگنرها در حادثه سقوط هواپیما جان باخته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان بازداشت شد

Published

on

پولیس پاکستان روز شنبه عمران خان، صدر اعظم سابق این کشور را در خانه اش در شهر لاهور در شرق این کشور دستگیر کرد. این دومین بار است که رهبر مخالفان در سال جاری بازداشت می‌شود.

به گزارش اسوشیتدپرس، اوایل روز شنبه، محکمه خان را در یک قضیه اختفای دارایی مجرم شناخته و حکم حبس را صادر کرد که ممکن باعث منع فعالیت‌های سیاسی او شود. محکمه اسلام آباد پس از محکوم کردن عمران خان، حکم بازداشت را صادر و پولیس در لاهور به سرعت او را از خانه اش به پایتخت پاکستان منتقل کرد.

این یک ضربه تازه به تلاش خان برای بازگشت به قدرت است. از زمان برکناری وی از قدرت در یک رأی عدم اعتماد در پارلمان در اپریل ۲۰۲۰، خان با بیش از ۱۵۰ قضیه حقوقی، از جمله چندین مورد اتهام فساد، تروریزم و تحریک مردم به خشونت در اعتراضات مرگبار در ماه می مواجه شده است. طی این اعتراضات، حامیان خان به اموال دولتی و نظامی در سراسر کشور حمله کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!