رویداد های اخیر
پنج امریکایی در حمله راکتی به پایگاه عینالاسد در عراق زخمی شدند
وزارت خارجه امریکا میگوید از راههای دیپلماتیک متعدد به ایران پیام داده که افزایش تنش در منطقه به نفع تهران نیست و تاکید کرده که ایالات متحده از اسرائیل در برابر هرگونه تهدید نظامی دفاع خواهد کرد.
یک مقام نظامی امریکا اعلام کرد در حمله راکتی دوشنبه شب (۱۵اسد)علیه نیروهای امریکا و ائتلاف در پایگاه هوایی عین الاسد در عراق، چندین نیروی امریکایی زخمی شدند.
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامهای امریکایی اعلام کرده است که در این حمله دست کم پنج امریکایی زخمی شدند که حال یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
یک منبع امنیتی گفت راکتها در داخل پایگاه برخورد کرده است.
در همین حال، واشنگتن پست نیز به نقل از مقامهای اردوی عراق گزارش داده است که چند تن از نظامیان امریکایی در حمله روز گذشته به پایگاه هوایی عین الاسد زخمی شدند.
مقامها در بیانیه ای گفتند که "در حال انجام ارزیابی خسارت پس از حمله هستند."
مقامهای امریکایی بلافاصله مقصر این حمله را معرفی نکردند، اما نیروهای امریکای در آنجا بارها با تعدادی از گروههای شبه نظامی مورد حمایت ایران درگیر شده اند.
این حمله در شرایط دشواری در منطقه رخ میدهد، زیرا مقامهای ایالات متحده و اسرائیل برای پاسخ وعده داده شده ایران به کشته شدن اسماعیل هنیه یکی از رهبران بلند پایهای حماس در تهران و یکی از قوماندانان حزبالله در خارج از بیروت آماده میشوند.
پنتاگون در حال تلاش برای تغییر موقعیت تجهیزات و انتقال نیروهای اضافی به خاورمیانه و اروپا برای دفاع در برابر حمله پیش بینی شده به اسرائیل است.
وزارت خارجه امریکا میگوید از راههای دیپلماتیک متعدد به ایران پیام داده که افزایش تنش در منطقه به نفع تهران نیست و تاکید کرده که ایالات متحده از اسرائیل در برابر هرگونه تهدید نظامی دفاع خواهد کرد.
متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا روز گذشته دوشنبه (۱۵اسد) در گفتگو با خبرنگاران گفت درباره احتمال حمله ایران به اسرائیل نمیتوان گمانه زنی کرد و این تصمیم به ایران ربط دارد.
آقای میلر گفت: «ما به شکل مداوم از راههای دیپلماتیک پیامهایی فرستادهایم و کشورها را تشویق کردهایم به ایران بگویند که تشدید تنش به نفع آنها نیست و ما از اسرائیل دفاع خواهیم کرد.»
رویداد های اخیر
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحهای را در مورد انتقال افغانهایی که در طول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان با امریکایی ها همکاری کرده اند، تصویب کرد.
دینا تیتوس، عضو مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه ای گفت که تصویب این لایحه نشاندهنده تعهد حکومت امریکا برای محافظت از افرادی است که در طول ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان شانه به شانه با امریکاییها کار کرده اند.
وی تاکید کرد که هیچ ضرب الأجلی برای حفاظت از همکاران افغان وجود ندارد و با تصویب قانون جدید، امریکا به گونه موثرتر افغانهای واجد شرایط را انتقال خواهد داد.
قابل یاد آوریست که در سال ۲۰۲۲، وزارت امور خارجه امریکا یک دفتر خاص به نام «هماهنگ کننده تلاشهای نقل مکان افغانها» به منظور سادهسازی و هماهنگ کردن روند انتقال افغانهای واجد شرایط از افغانستان و پاکستان به ایالات متحده، ایجاد کرد.
قانون جدید به این دفتر اجازه میدهد تا سه سال کار کند.
رویداد های اخیر
مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون: با رسانهها همکار هستیم
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که حکومت متعهد به حمایت از رسانهها است و میتوانند در چارچوب شریعت اسلامی و ارزشهای ملی فعالیت کنند.
ذبیحالله مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون که برابر به بیستویکم نومبر است، گفت: «امارت اسلامی افغانستان در عموم از رسانهها حمایت کرده و میکند. تا حدی که ما امکانات در دسترس داریم و همچنان آنگونه که چارچوب قوانین شرعی و منافع ملی ایجاب میکند، رسانهها میتوانند فعالیت کنند.»
آقای مجاهد افزود: «تاحدی که ما توان داریم، با رسانهها همکار هستیم و رسانههای افغانستان فعلاً نشرات دارند و به خوبی نشرات شان را به پیش میبرند.»
گفتنی است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۶میلادی، بیستویکم نومبر را به عنوان روزجهانی تلویزیون نامگذاری کرد.
همچنان از فعالیت تلویزیون در افغانستان حدود ۵۰ سال میگذرد.
حجتالله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان به مناسبت این روز گفته است: «بعد از تحول از جمله ۱۸۴ تلویزیون ملی و محلی کشور ۵۷ تلویزیون به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شدند.»
این در حالی است که خبرنگاران در افغانستان هرازگاهی از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و میگویند که این چالشها باید برداشته شود.
در حال حاضر حدود ۳۷۰ رسانه چاپی، صوتی و تصویری در کشور فعال اند.
رویداد های اخیر
ملابرادر: بحران کمبود آب بر روابط بین کشورها تاثیر منفی گذاشته است
ملابرادر گفت: «اکنون مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است تا مسوولیت ملی خودرا با درنظرداشت اصل توسعه پایدار برای مدیریت بهتر آب کشور با استفاده از هر راه و امکانات ممکن به درستی انجام دهد. ان شاءالله اراده ما در این زمینه قوی است.»
معاون اقتصادی رئیس الوزرا گفته است که بحران کاهش دوامدار آب نتنها کشورها را با مشکل کمبود این منبع حیاتی روبهرو ساخته است، بلکه بر روابط سیاسی و اقتصادی بین کشورها تاثیر منفی گذاشته است.
ملا عبدالغنی برادر در جلسه پایانی یک سیمینار علمی - تخنیکی که امروز (پنجشنبه) از سوی وزارت آب و انرژی برگزار شده بود، گفت که اگرچه آب یک منبع طبیعی تجدیدپذیر است، اما کمبود آب به دلیل تغییرات اقلیمی، افزایش سطح آلودگی آب، نیازهای فزاینده بشری و مصرف بیرویه آن، به شکل جدی احساس میشود.
معاون اقتصادی رئیس الوزرا ابراز تاسف کرد که با آنکه افغانستان دارای منابع طبیعی و ذخایر وسیع آب است، اما در این بخش مدیریت مسلکی صورت نگرفته است.
ملابرادر گفت: «اکنون مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است تا مسوولیت ملی خودرا با درنظرداشت اصل توسعه پایدار برای مدیریت بهتر آب کشور با استفاده از هر راه و امکانات ممکن به درستی انجام دهد. ان شاءالله اراده ما در این زمینه قوی است.»
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
تجارت5 روز ago
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
اخبار ساحوی5 روز ago
وزیر خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با نماینده این کشور را تکذیب کرد
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
-
جهان2 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد