Connect with us

تجارت

پنجاه درصد شرکت‌های صادر کنندۀ زعفران از فعالیت باز مانده اند

منتشر شده

در

مسوولان اتاق زراعت و مالداری امروز (چهارشنبه ۳۰سنبله) گفته اند که پنجاه درصد شرکت‌های صادر کنندۀ زعفران در کشور از فعالیت باز مانده اند.

این اتاق از وزارت زراعت ومالداری میخواهد که اقداماتی را برای کشت و گسترش صادرات زعفران روی دست گیرد.

وزارت زراعت و مالداری می‌گوید که روند توزیع پیاز زعفران را به دهاقین آغاز کرده اند و متعهد به حمایت از کشت و صادرات زعفران است.

زعفران یکی از مهمترین محصولات زراعتی کشور محسوب می‌شود، اما در سال‌های اخیر تولید کنندگان وهم صادر کنندگان با مشکلاتی روبه‌رو شده اند.

از یکسو گسترش ویروس کرونا و از سوی دیگر تحولات سیاسی در افغانستان سبب شد تا صادرات این محصول زراعتی با مشکلاتی مواجه شود. براساس گفته‌های اتاق زراعت و مالداری با وجودی که زعفران کشور شهرت جهانی دارد اما با گذشت هر روز وضعیت بدتر شده و نیمی از شرکت‌های صادراتی از فعالیت باز مانده اند.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید که:« زعفران کشور ما در بازارهای بین‌المللی نام خوب و خریداران خوبی دارد و ما امیدواریم وزارتخانه‌های سکتوری توجه جدی برای زعفران داشته باشند.»

به گفته‌ای این اتحادیه، تعداد شرکت‌های فعال در این بخش به ۷۰ شرکت میرسید که حالا تنها ۳۵ شرکت فعال است و صدها تن که در این شرکت‌ها کار میکردند حالا کارشانرا از دست داده اند.

محمد ناصر فیضی، عضو انجمن صادرکنندگان زعفران می‌گوید که:« مشکل ما مربوط به چهار سال گذشته است و در حال حاضر برای صادرات با مشکل مواجه هستیم و تولید ما نیز کاهش یافته است، باید به این بخش توجه جدی شود.»

مسوولان وزارت زراعت و مالداری می‌گویند که تلاش‌های شانرا را برای انکشاف سکتور زعفران گسترش داده و روند توزیع پیاز زعفران به دهاقین کشور را در برخی ولایات کشور نیز آغاز کرده اند.

مولوی مصباح‌الدین مستین، سخنگوی وزارت زراعت ومالداری می‌گوید که:« تلاش داریم تا در بخش کشت، تولید و صادرات زعفران سهولت‌های بیشتر را فراهم سازیم تا باشد مثل گذشته در بازارهای بین المللی مشتریان خود را داشته باشیم.»

این درحالی است که زعفران یکی از بدیل‌های مهم کوکنار نیز محسوب می‌شود. به باور آگاهان حالا که حکومت کشت کوکنار را ممنوع اعلام کرده است شاید بسیاری از دهاقین زعفران کشت کنند از این رو نیاز است تا حمایت گسترده از زعفران صورت گیرد و حکومت هم برای این محصول زراعتی بازاریابی کند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!