Connect with us

جهان

پنتاگون: چین تا سال ۲۰۳۵، ۱۵۰۰ کلاهک اتمی خواهد داشت

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) در گزارشی اعلام کرد که اگر چین روند فعلی ساخت سلاح اتمی را ادامه دهد تا سال ۲۰۳۵ زرداخانه‌ای مشتمل بر ۱۵۰۰ کلاهک اتمی خواهد داشت.

به نقل از رویترز، یک مقام ارشد وزارت دفاع امریکا در جلسه انتشار گزارش سالانه پنتاگون گفت: «سرعت چین در این زمینه افزایش یافته است. این موضوع نگرانی‌هایی در خصوص اینکه آیا آنها از راهبرد خود مبنی بر بازدارندگی موثر عدول کرده‌اند، ایجاد کرده است.»

این گزارش که عمدتا فعالیت‌های چین در سال ۲۰۲۱ را پوشش می‌دهد، حاکی است که این کشور در حال حاضر بیش از ۴۰۰ کلاهک اتمی دارد.

پنتاگون گزارش داده است که چین تا سال ۲۰۳۰ به یک هزار کلاهک اتمی دست خواهد یافت.

چین می‌گوید که زرداخانه هسته‌ای این کشور در مقابل زرادخانه‌های امریکا و روسیه بسیار کوچک و آماده گفتگو در این زمینه است؛ البته به شرط آنکه واکنش تعداد کلاهک‌های اتمی خود را به تعداد کلاهک‌های چین کاهش دهد.

موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم گزارش داده است که امریکا حدود ۳ هزار و ۷۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در ماه اکتوبر در کنگره حزب کمونیست اعلام کرد که این کشور بازدارندگی راهبردی خود را تقویت می‌کند. بازدارندگی راهبردی اصطلاحی است که اغلب به سلاح‌های اتمی اشاره دارد.

پنتاگون در بخش دیگری از گزارش سالانه خود درباره جزیره تایوان نیز ابراز نگرانی کرده است. یک مقام امریکایی در این باره گفت که البته واشنگتن شواهدی بر حمله قریب‌الوقوع چین به تایوان نیافته است.

این درحالی است که چین، تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند.

جهان

ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش می‌رود

ترمپ امروز (یک‌شنبه) گفت، گفت‌گوها با میانجی‌گری امریکا برای پایان دادن به جنگ بین روسیه و اوکراین شاید خوب پیش برود.

Published

on

(Last Updated On: )

ترمپ می‌گوید مذاکرات اوکراین ممکن است خوب پیش برود، اما زمانی وجود دارد که باید سکوت کرد.

ترمپ امروز (یک‌شنبه) گفت، گفت‌گوها با میانجی‌گری امریکا برای پایان دادن به جنگ بین روسیه و اوکراین شاید خوب پیش برود.

به نقل از رویترز دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا درباره مذاکرات بین روسیه و اوکراین با میانجی‌گری واشنگتن همچنین افزود:«در برخی مواقع، باید تصمیم گرفته شود که عمل کنیم و اقداماتی را انجام دهیم یا اینکه دیگر صحبت نکنیم و ساکت باشیم.»

روز جمعه استیو ویتکاف، فرستاده خاص ترمپ با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره یافتن راه‌هایی با هدف دستیابی به صلح دیدار کرد.

این گفت‌گوها در زمانی انجام شد که به نظر می‌رسید مذاکرات دو طرف با هدف توافق آتش بس پیش از توافق احتمالی صلح برای پایان دادن به جنگ، به دلیل اختلاف نظر در مورد شرایط توقف کامل خصومت‌ها متوقف شده است.

در جریان دیدار بین هیات‌های روسی و امریکایی که اخیراً انجام شد، گفته شد که سریعترین راه ممکن برای میانجی‌گری یک آتش بس در اوکراین، حمایت از یک استراتژی است که در آن کنترل چهار منطقه شرقی اوکراین داده شود.

Continue Reading

جهان

قصر سفید: ایران اگر از برنامه هسته‌ای دست نکشد، تاوان سنگینی خواهد پرداخت

Published

on

(Last Updated On: )

در حالی که قرار است مذاکرات بین هیأت‌های امریکایی و ایرانی امروز (شنبه) آغاز شود، سخنگوی قصر سفید می‌گوید ایران باید بداند که اگر از برنامه‌ هسته‌ای خود دست نکشد، تاوان سنگینی خواهد پرداخت.

کارولین لیویت روز جمعه به خبرنگاران گفت: «هدف نهایی ترمپ تضمین این است که ایران هرگز نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست یابد و اینکه ترمپ به دیپلوماسی اعتقاد دارد، اما در صورت ناکامی تلاش‌های دیپلوماتیک، همه گزینه ها روی میز است.»

لیویت ادامه داد: «اما او به ایرانی‌ها و تیم امنیت ملی‌اش نیز کاملاً واضح ساخته که همه گزینه‌ها روی میز است، و ایران باید انتخابی داشته باشد. شما می‌توانید با درخواست رئیس‌جمهور ترمپ موافقت کنید، در غیر این صورت تاوان سنگینی خواهید پرداخت، و رئیس‌جمهور این احساس را دارد. او نسبت به آن احساس بسیار قوی دارد.»

استیو ویتکاف، فرستاده ویژه امریکا قرار است روز شنبه با یک هیات ایرانی در عمان گفتگو کند. رسانه های دولتی ایران اعلام کرده اند که نماینده ایران در این مذاکرات عباس عراقچی، وزیر امور خارجه این کشور خواهد بود و بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه ایران به عنوان میانجی عمل خواهد کرد.

ترمپ در ماه فبروری برنامه «فشار حداکثری» خود بر ایران را که شامل تلاش‌هایی برای به صفر رساندن صادرات نفت این کشور است، بازگرداند تا از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کند. او اخیراً هشدار داد که اگر مذاکرات نتیجه ندهد، «ایران در خطر بزرگی قرار خواهد گرفت.»

Continue Reading

جهان

سقوط یک هلیکوپتر توریستی در شهر نیویارک شش کشته بر جا گذاشت

به گزارش رسانه‌ها، آگوستین اسکوبار، رئیس شرکت آلمانی زیمنس در هسپانیه نیز در میان جان باختگان این حادثه است.

Published

on

(Last Updated On: )

مقام‌های امریکایی اعلام کرده اند که در پی سقوط یک هلیکوپتر توریستی به دریای هدسون در شهر نیویارک، هر شش سرنشین آن جان باخته اند.

به گزارش رسانه‌ها، آگوستین اسکوبار، رئیس شرکت آلمانی زیمنس در هسپانیه نیز در میان جان باختگان این حادثه است.

این هلیکوپتر از مرکز شهر نیویارک حرکت و به سمت شمال بر فراز دریای هدسون پرواز نموده بود.

چهار تن از سرنشینان این هلیکوپتر به گونه فوری پس از سقوط و دو تن آنان در شفاخانه جان باختند.

سه کودک نیز در میان جان باختگان اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!