پس از آنکه ایران و پاکستان بر مراکز شورشیان در خاک یکدیگر حمله کردند، اسلام آباد در تماس بین وزرای خارجه این کشورها آمادگی خودرا برای همکاری با ایران در «همه مسائل» اعلام کرد.
در حالی که ایران و پاکستان سابقه روابط پرتنشی دارند، هر دو طرف تمایل خود را برای کاهش تنشها نشان داده اند.
در بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان آمده است که جلیل عباس جیلانی، وزیر امور خارجه، روز جمعه، یک روز پس از حمله پاکستان به ایران، با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود گفتگو کرده است.
ایران گفته است که حملات روز پنجشنبه ۹ نفر از جمله چهار کودک را در یک قریه مرزی در خاک خود کشته است. پاکستان گفته است که حمله ایران روز سه شنبه دو کودک را کشت.
در بیانیه وزارت خارجه پاکستان آمده است: «جیلانی، وزیر امور خارجه آمادگی پاکستان را برای همکاری با ایران در تمامی موضوعات بر اساس روحیه اعتماد و همکاری متقابل اعلام کرد. وی بر لزوم همکاری نزدیکتر در زمینه مسائل امنیتی تاکید کرد.»
این تماس به دنبال تماس جیلانی و همتای ترکی او صورت میگیرد که در آن اسلامآباد گفت: «پاکستان هیچ علاقه یا تمایلی به تشدید تنش ندارد.»
به نقل از رسانه های ایران، امیر عبداللهیان گفته است: «حاکمیت و تمامیت ارضی پاکستان مورد توجه ماست و همکاری دوجانبه برای خنثی سازی و انهدام کمپهای تروریستی در خاک پاکستان ضروری است.»
این تماس ها در حالی انجام شده است که انوار الحق کاکر، صدر اعظم موقت پاکستان، جلسه کمیته امنیت ملی را با حضور همه روسای نظامی تشکیل داد. کاکر سفر خود به سوئیس برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد را کوتاه کرده بود و روز پنجشنبه به وطن بازگشت.
بر اساس بیانیه دفتر صدر اعظم، این جلسه به این نتیجه رسید که «دو کشور متقابلاً می توانند از طریق گفتگو و دیپلوماسی بر عوامل تحریک کننده جزئی غلبه کنند و راه را برای تعمیق بیشتر روابط تاریخی خود هموار کنند.»
با این حال، جلسه همچنین فیصله کرد که هرگونه تلاش برای نقض خاک پاکستان «با تمام قدرت دولت پاسخ داده خواهد شد.»
این جلسه از ایران خواست تا از کانال های ارتباطی موجود برای رفع نگرانی های امنیتی استفاده کند.
پاکستان سفیر خود را از تهران فراخوانده و به سفیر ایران اجازه بازگشت به اسلام آباد را نداده بود.
تلویزیون پاکستانی «جیو» به نقل از منابع گزارش داده که کابینه تصمیم به پایان دادن به بن بست گرفته و همچنین از اقدام برای برقراری مجدد روابط دیپلوماتیک کامل با ایران حمایت کرده است.