Connect with us

رویداد های اخیر

پروژه بند شاه و عروس در کابل به بهره‌برداری رسید

منتشر شده

در

وزارت انرژی و آب می‌گوید که پروژه بند شاه و عروس در ولسوالی شکردره کابل در مراسمی با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی به بهره‌برداری رسیده است.

این وزارت امروز (سه‌شنبه، ۱۱ جدی) در خبرنامه‌ای گفته که بند شاه و عروس به ارزش مجموعی نزدیک به‌ ۵۳ میلیون دالر امریکای از سوی این وزارت به هدف مدیریت آب و تأمین آب آشامیدنی برای شهروندان کابل تطبیق شده است.

در مراسم بهره‌برداری این پروژه شمار زیادی از مسوولان ارشد امارت اسلامی به‌شمول مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا، ملا عبدالغنی‌ برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا، عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب حضور داشتند.

ملا عبدالغنی‌ برادر نیز به اهمیت مدیریت آب در شرایط کنونی اشاره نموده و تاکید کرده است که مدیریت آب و انکشاف انرژی در اولویت‌های امارت اسلامی قرار دارد.

آقای برادر با اشاره به ارزش آب گفته است: «امروز از آب به عنوان یک عنصر مهم اقتصادی در سیاست و روابط بین‌المللی مورد بحث قرار می‌گیرد و در برخی از کشورها ارزش آن از نفت و منابع معدنی، بیشتر است. متأسفانه به دلیل جنگ‌های تحمیل شده بر افغانستان و شماری از عوامل داخلی و خارجی تاکنون سرمایه‌گذاری اساسی در این کشور برای مدیریت این عنصر مهم اقتصادی صورت نگرفته و به همین دلیل در جریان سیلاب‌های سنگین ناشی از باران‌های فصلی و تغییرات اقلیمی، شماری از مردم متحمل خسارات جانی و مالی می‌شوند.»

مولوی عبدالکبیر نیز تکمیل شدن بند شاه و عروس را یک مثال زنده از تعهد امارت اسلامی به آبادانی و انکشاف کشور خوانده است.

عبدالسلام حنفی تکمیل شدن این بند را یگ گام مثبت در راستای مدیریت آب عنوان کرده است.

در همین حال، عبداللطیف منصور پیشرفت سکتورهای آب و انرژی در کشور را قابل توصیف دانسته و یادآور شده است که پیشنهاد چهار پروژه بندهای بزرگ دیگر به شمول بند للندر شاتوت نیز از سوی رهبری امارت اسلامی منظور شده که کار آن‌ها در سال آینده آغاز خواهد شد.

گفتنی است که این بند با داشتن ۷۷ متر ارتفاع ظرفیت تنظیم ۳۰ میلیون متر مکعب آب در یک سال را دارا بوده که حدود ۲۷۰۰ تا ۳۵۰۰ هکتار زمین زراعتی را آبیاری و ۵ میلیون متر مکعب آب آشامیدنی را تأمین می‌کند. همچنان این بند ظرفیت تولید ۱.۲ میگاوات برق را دارا می‌باشد.

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان: تداوم کمک‌ها به افغانستان نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد

Published

on

قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، بر تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرده و گفته است که ادامه این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد.

رئیس‌جمهور قزاقستان در نشست بین‌المللی «صلح و اعتماد» در شهرعشق‌آباد، پایتخت ترکمستان رسیدگی به چالش‌های پیچیده بشردوستانه و بازسازی افغانستان را یک ضرورت دانست.

آقای توکایف در این نشست گفت: «برای تضمین امنیت منطقه، ما ادامه ارائه کمک به افغانستان، از جمله با تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به مسائل پیچیده بشردوستانه و بازسازی این کشور را ضروری می‌دانیم. قزاقستان همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان از طریق کمک‌های بشردوستانه، پروژه‌های آموزشی، توسعه تجارت و ابتکارهای امنیت غذایی است.»

در همین حال، به باور کارشناسان، بهبود پایدار وضعیت بشری در افغانستان نیازمند همکاری گسترده جامعه جهانی و حمایت از توسعه اقتصادی در کشور است.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، در این مورد گفت: «سرمایه‌گذاری یکی از موارد اساسی چرخ اقتصاد می‌تواند تعریف شود و هرگاه تجار افغانی پول را بیرون نبرند، در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً سبب بالندگی و پویایی خوبتر اقتصاد در افغانستان می‌شود.»

در حالی‌که بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان ادامه دارد، بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی امدادرسان، میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری غذایی، صحی و معیشتی نیاز دارند.

کاهش منابع مالی نهادهای امدادرسان، اثرات تغییرات اقلیم و برگشت مهاجرین نگرانی‌ها از وخامت بیشتر وضعیت انسانی را افزایش داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید در نشست تهران درباره افغانستان اشتراک نمی‌کند

Published

on

امارت اسلامی اعلام کرده است که به نشست نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان که قرار است در تهران برگزار شود، دعوت شده است، ما در آن اشتراک نمی‌کند.

ضیا احمد تکل، رئیس اطلاعات و روابط عامه وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته است که امارت اسلامی از طریق سازمان‌ها، فارمت‌های منطقه‌ای و همچنین میکانیزم‌های دوجانبه، به طور مداوم و فعال با همه کشورهای منطقه تعامل داشته و پیشرفت عملی قابل توجهی در توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای داشته است.

در این بیانیه آمده است که وزارت امور خارجه افغانستان به توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای با تقویت فارمت‌های موجود در منطقه اعتقاد دارد.

قرار است تهران در هفته جاری میزبان نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان باشد. انتظار می‌رود در این نشست نمایندگان پاکستان، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، چین و روسیه اشتراک کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!