Connect with us

اخبار ساحوی

پدر مهسا امینی از سوی نیروهای امنیتی ایران برای مدت کوتاه بازداشت شد

منتشر شده

در

گروه‌های حقوق بشری اعلام کرده اند که پدر مهسا امینی روز شنبه در بحبوحه حضور شدید نیروهای امنیتی در اولین سالگرد مرگ دخترش در توقیف گاه پولیس ایران که ماه‌ها اعتراضات ضد دولتی را برانگیخت، برای مدت کوتاهی بازداشت شد.

شبکه حقوق بشر کردستان گفت که امجد امینی قبل از آزادی، هشدار داده شده بود که مراسم سالگرد مرگ دخترش را برگزار نکند. خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، دستگیری امجد امینی را تکذیب نمود، اما اشاره نکرد که آیا وی برای مدت کوتاهی بازداشت شده یا هشدار دریافت کرد.

به گزارش رویترز، پیش از این، رسانه‌های اجتماعی و گزارش‌های گروه‌های حقوقی از حضور نیروهای امنیتی در اطراف خانه امینی در سقز در غرب ایران خبر داده بودند.

مرگ این زن ۲۲ ساله کُرد در سال گذشته در بازداشت پولیس ارشاد به اتهام زیر پا گذاشتن قانون پوشش اجباری ایران، ماه ها اعتراضات را برانگیخت که بزرگترین نمایش مخالفت با حکومت در سال های اخیر بود.

بسیاری از معترضان خواستار تغییر رژیم حاکم شدند.

بر اساس پست‌های شبکه‌های اجتماعی، والدین امینی در اوایل هفته جاری در بیانیه‌ای گفته بودند که علی‌رغم هشدارهای دولت، «مراسم سالگرد سنتی و مذهبی» را بر سر مزار دختر ۲۲ ساله‌شان در سقز برگزار خواهند کرد.

به گفته گروه‌های حقوق بشر، روز شنبه در انتظار ناآرامی‌ها، یک نیروی امنیتی گسترده در مناطق عمدتا کردنشین ایران مستقر شد.

اعتصابات گسترده ای نیز در چندین شهر در اقلیم کردستان ایران گزارش شده است.

با این حال، ایرنا گفت که شهر سقز زادگاه امینی «کاملاً آرام» است و به دلیل «هوشیاری مردمی و حضور نیروهای امنیتی و نظامی» درخواست ها برای حمله به مناطق کردنشین ناکام مانده است.

به نقل از یک مقام مسئول در ولایت کردستان، تعدادی از عوامل وابسته به گروه های ضدانقلاب که قصد ایجاد اغتشاش و تهیه خوراک رسانه‌ای را داشتند، در ساعات اولیه صبح امروز دستگیر شدند.

گروه‌های حقوق بشری گفتند که در اعتراضات پس از مرگ امینی بیش از ۵۰۰ نفر از جمله ۷۱ خردسال کشته، صدها تن زخمی و هزاران نفر دستگیر شدند. ایران هفت مورد اعدام مرتبط با ناآرامی ها را انجام داد.

عفو بین‌الملل در گزارشی در ماه گذشته گفت که مقامات ایرانی «خانواده‌های قربانیان را در معرض بازداشت و دستگیری خودسرانه قرار داده‌اند، محدودیت‌های ظالمانه‌ای را برای تجمعات مسالمت‌آمیز در مقبره‌ها اعمال کرده‌اند و سنگ قبر قربانیان را تخریب کرده‌اند.»

به گفته گروه های حقوق بشری ایرانی و غربی، بسیاری از روزنامه نگاران، وکلا، فعالان، محصلان، اکادمسین ها، هنرمندان، شخصیت های عمومی و اعضای اقلیت های قومی متهم به ارتباط با موج اعتراضات و همچنین بستگان معترضان کشته شده در ناآرامی ها طی چند هفته گذشته دستگیر، احضار، تهدید و یا اخراج شده اند.

روزنامه اعتماد ایران در ماه آگست گزارش داد که وکیل خانواده امینی نیز با اتهام «تبلیغ علیه نظام» مواجه است. صالح نیکبخت در صورت مجرم شناخته شدن اش، به یک تا سه سال حبس محکوم خواهد شد.

اخبار ساحوی

واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی‌ درباره توانایی موشکی آن کشور

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

Published

on

وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا مبنی بر اینکه توانایی موشکی پاکستان تهدیدی علیه امریکاست، این اظهارات را «بی‌اساس و فاقد هرگونه منطق و درک تاریخی» دانست.

بیانیه افزود: «پاکستان و امریکا از سال ۱۹۴۵ روابط مثبت و گسترده‌ای داشته‌اند. ادعاهای اخیر ایالات متحده علیه یکی از متحدان عمده غیر ناتو، در شرایطی که هیچ مدرک معتبری در این زمینه وجود ندارد، به روابط کلی دو کشور کمکی نمی‌کند.

وزارت خارجه پاکستان تصریح کرد: «پاکستان هرگز نیت بدی نسبت به ایالات متحده نداشته است و این واقعیت بنیادین هیچ تغییری نکرده است. برعکس، پاکستان فداکاری‌های عظیمی برای این رابطه انجام داده و همچنان در عواقب سیاست‌های ایالات متحده در منطقه رنج می‌برد.

بیانیه در ادامه تأکید کرد: «متأسفانه مقام امریکایی پاکستان را در کنار کشورهایی قرار داده که در رابطه‌ای خصمانه با ایالات متحده هستند، در حالیکه از توانمندی‌های موشکی بسیار قدرتمندتر در همسایگی شرقی پاکستان چشم‌پوشی کرده و نگرانی‌ها درباره توانایی‌های پاکستان را به نظر می‌رسد که به تحریک دیگران مطرح می‌کند تا از این طریق ثبات استراتژیک شکننده در منطقه را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

این در حالی است که واشنگتن به تازگی بر نهاد‌های مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ موشک‌های بالستیک پاکستان تعزیرات وضع کرد، به شمول ادارهٔ دفاعی دولتی که از این برنامه نظارت می‌کند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده به تاریخ (۲۸ قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفت که "تاسیسات انکشاف ملی پاکستان" مستقر در اسلام‌آباد، که مسوول برنامه میزایل بالستیک پاکستان است و در زمینۀ تدارک اجزا برای پیشبرد برنامه میزایل دوربرد بالستیکی پاکستان کار می‌کند" شامل نهادهایی است که تحریم شده اند.

چند ساعت پس از آن، اسلام آباد این تصمیم واشنگتن را "متعصبانه و تاسفبار" خواند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

تحریک طالبان پاکستان: ۱۶ سرباز را کشتیم

Published

on

تحریک طالبان پاکستان اعلام کرده که ۱۶ سرباز در حمله بر یک پوسته اردو در ایالت خیبر پختونخوا کشته شدند.

یک مقام استخباراتی پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفته است که در حدود ۳۰ شبه نظامی بر این پوسته در ساحه مکین حمله کردند.

اردوی پاکستان تا کنون در مورد این حادثه چیزی نگفته است.

طبق یک خبر دیگر، اردوی پاکستان اعلام کرده است که ۲۵ نفر در پیوند به حملات بر سربازان در ماه می سال ۲۰۲۳ به حبس ۲ الی ۱۰ سال محکوم شده اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

یک مقام ارشد امریکا می‌گوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است

فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سیستم‌های راکت‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد.»

Published

on

یک مقام ارشد قصر سفید روز پنجشنبه گفت که پاکستان مجهز به سلاح هسته‌ای در حال توسعه قابلیت‌های راکت‌های بالستیک دوربرد است که در نهایت می‌تواند به این کشور اجازه حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا را بدهد و این یک «تهدید در حال ظهور» برای ایالات متحده می‌باشد.

به گزارش رویترز، اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا نشان می‌دهد که روابط میان واشنگتن و اسلام آباد تا چه حد از زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ به تیرگی گراییده است.

این اظهارات همچنین این پرسش را مطرح می‌کند که آیا پاکستان اهداف برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای و راکت‌های بالستیک خود را که برای مقابله با هند ایجاد شده بود، تغییر داده است یا خیر.

فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سیستم‌های راکت‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد.»

فاینر گفت، اگر این روند ادامه یابد، «پاکستان توانایی حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا، از جمله در ایالات متحده را خواهد داشت.»

وی با نام بردن از روسیه، کوریای شمالی و چین ادامه داد: تعداد کشورهای مجهز به سلاح هسته‌ای با راکت‌هایی که می‌توانند به سرزمین امریکا برسند «بسیار کم است و آنها دشمنی می‌کنند.»

فاینر گفت: «بنابراین، صراحتاً، برای ما سخت است که اقدامات پاکستان را چیزی جز تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده بدانیم.»

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که واشنگتن دور جدیدی از تحریم‌ها را در رابطه با برنامه توسعه راکت‌های بالستیک پاکستان، از جمله برای اولین بار علیه اداره دفاعی دولتی که بر این برنامه نظارت می‌کند، اعلام کرد.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!