رویداد های اخیر
پاکستان: کنترول وضعیت افغانستان از توان اسلامآباد خارج است
موید یوسف، مشارو شورای امنیت ملی پاکستان با ابراز نگرانی از وضعیت فعلی افغانستان گفته که کنترول این وضعیت از توان پاکستان نیز خارج است.
یوسف که روز جمعه گذشته (۱۸ سرطان) در مجلس سنای آن کشور سخنرانی میکرد از خطر حمله احتمالی طالبان نیز هشدار داده است و افزود که حمله طالبان باعث مهاجرت افغانها خواهد شد.
مشاور شورای امنیت ملی پاکستان از کمیساری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان خواست تا برای مهاجران افغان در پاکستان پناهگاه ایجاد کند.
یوسف همچنان حضور طالبان در خاک پاکستان را رد کرد و آن تبلیغات هند خواند.
وی افزود که با افزایش خشونتها در افغانستان پاکستان نیز متاثر خواهد شد.
او در این باره افزوده است:" صلح در منطقه مشروط به صلح در افغانستان است."
شبکه خبری دان نیوز پاکستان به نقل از مشاور شورای امنیت ملی پاکستان گزارش کرده است که افغانستان برای تامین صلح باید با پاکستان کار میکرد.
وی در این باره افزود:" من فکر نمیکنم که امریکا به افغانستان بسته کمکی مالی پیشنهاد کند. در این صورت تنها پاکستان میتواند به افغانستان یک راه تجارتی باز کند."
در همین حال، شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، در مجلس سنای آن کشور گفته است که برای جلوگیری از جنگ داخلی در افغانستان باید قدرت میان طالبان و دولت تقسیم شود.
وزیرخارجه پاکستان میافزاید جنگ در افغانستان، پاکستان و ایران را باموج تازهای از پناهجویان افغان رو برو میسازد و در این زمان تسلط طالبان افغان بر طالبان پاکستانی میتواند برای اسلامآباد چالش خلق کند.
قریشی افزوده است" تحریک طالبان پاکستان میتواند با تسلط یافتن تفکر طالبان، قدرتمند شوند و این برای پاکستان زیانآور است،افزایش جنگهای داخلی برای پاکستان و ایران نگران کننده است اسلامآباد پیشنهاد میکند تا برای جلوگیری از این وضعیت قدرت در افغانستان تقسیم شود."
از سوی دیگر، زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح، بر راه حل سیاسی در افغانستان تاکید کرده است.
خلیلزاد گفته است" من از شدت درگیریها غافل گیر نشده ام، ولی من از میزان پیشرویهای طالبان متعجب شدم، امیدوارم که نیروهای امنیتی افغان به کمک متعهدان شان موقعیت خود را دریابند، و طالبان را به عقب برانند و دوباره تکرار میکنم که راه حل نظامی وجود ندارد و راه حل سیاسی لازم است."
درهمین حال، حکومت افغانستان بار دیگر از طالبان خواسته تا گفتگوهای صلح را از سرگیرد.
محمد امیری، معاون سخنگوی ریاست جمهوری، در این باره گفت:" دولت افغانستان طرح برای صلح در سه مرحله ای را پیشکش کرده است جمهوری اسلامی افغانستان از طالبان بار دیگر میخواهد برای مذاکره حاضر شوند."
این درحالی است که طالبان در یک هفته اخیر به تهران و مسکو رفته اند سفرهای که برای دو طرف امیدواری خلق کرده است تا باشد مذاکرات تازه آغاز شود.
سید اکبرآغا، عضو پیشین گروه طالبان، در این باره گفته است:" من فکر میکنم مذاکرات به زودی آغاز میشود و دو طرف میخواهد از راه مذاکره به نتیجه برسند."
طالبان در حالیکه به با نیروهای دولتی درگیر جنگ اند، اما در میز مذاکرات صلح هم حضور خود را حفظ کرده اند.
رویداد های اخیر
روسیه طرحی را برای به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی و رهبری جدید سوریه تصویب کرد
در حال حاضر هیچ کشوری حکومت امارت اسلامی در افغانستان را که در آگست ۲۰۲۱ پس از خروج بی نظم نیروهای تحت رهبری ایالات متحده پس از ۲۰ سال جنگ، به قدرت رسید، به رسمیت نمیشناسد.
پارلمان روسیه روز سهشنبه (۲۷ قوس)، قانونی را تصویب کرد که امکان تعلیق ممنوعیت سازمانهایی که مسکو آنها را گروه تروریستی میداند، فراهم میکند. این اقدام راه را برای عادیسازی روابط با حکومت امارت اسلامی در افغانستان و شاید با حاکمان جدید سوریه هموار میسازد.
در حال حاضر هیچ کشوری حکومت امارت اسلامی در افغانستان را که در آگست ۲۰۲۱ پس از خروج بی نظم نیروهای تحت رهبری ایالات متحده پس از ۲۰ سال جنگ، به قدرت رسید، به رسمیت نمیشناسد.
رویترز نوشته است که قانونی در پارلمان روسیه به تصویب رسیده که راه را برای به رسمیت شناختن دولتها یا گروههایی که مسکو آنها را تروریستی مینامد، هموار کرده است. این قانون میتواند به روسیه اجازه دهد حکومت امارت اسلامی در افغانستان و همچنین گروه تحریرالشام سوریه را به رسمیت بشناسد.
رویترز با اشاره به وعده امارت اسلامی برای مبارزه با داعش در افغانستان گزارش داده است که روسیه نگران تهدیدات داعش در آسیای میانه و قفقاز است و به امارت اسلامی بهعنوان متحدی در مبارزه با تروریسم نگاه میکند.
پوتین چندی پیش گفته بود که امارت اسلامی قادر است نقش اساسی برای مقابله با تروریسم بازی کند. این یک چراغ سبز از سوی رهبری روسیه برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی تعبیر شده است.
در همین حال، رمضان قدیروف، رهبر منطقه مسلمان نشین چچن روسیه نیز چند روز پیش خواستار خروج هیات تحریرالشام از فهرست تروریستی روسیه شده بود. این گروه توانست بشار اسد رییس جمهور سوریه را سرنگون کند.
رویداد های اخیر
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند
بنیاد بیات در کنار دیگر کمکهایش همه ساله در فصل زمستان با نیازمندان و متضررین رویدادهای طبیعی کشور کمک میکند.
در ادامه کمکهای زمستانی بنیاد بیات به نیازمندان در افغانستان، اینبار صدها خانواده بیبضاعت از بستههای کمکی این بنیاد در ولایت کندز مستفید شدند.
نماینده بنیاد بیات در زون شمالشرق میگوید، این کمکها شامل آرد، برنج و روغن بوده که پس از یک سروی دقیق برای نیازمندان توزیع شده است.
خیر محمد سلجوقی در این مورد گفت: «بنیاد خیریه بیات به ادامه توزیع کمکهای همه ساله زمستانی خود امسال برای نیازمندان ولایت کندز بسته کمکی زمستانی را در نظر گرفته که ما امروز شاهد توزیع آن هستیم.»
در همین حال، دریافتکنندگان از توزیع به موقع بستههای کمکی بنیاد بیات ابراز خرسندی میکنند و خواستار مساعدت سایر نهادهای امدادرسان به خانوادههای بیبضاعت اند.
علی الله، دریافتکننده کمک با ابراز خرسندی گفت: «از بنیاد بیات زیاد تشکر میکنیم.»
رحم خدا، دریافتکننده کمک گفت: «بنیاد بیات که همرای مردم غریب کمک کردند، بسیار خوش هستیم. خداوند بنیاد بیات را قوت بدهد که همرای مردم غریب بیشتر کمک بکنند چون زمستان است، هوا سرد است، کار نیست.»
با این حال، شماری از زنان که سرپرست خانواده ندارند و نانآور خانوادههای شان هستند، میگویند در فصل زمستان برای خوراک و پوشاک چیزی ندارند و بیشتر از هر وقت دیگر نیازمند به کمکهای بشری دارند و از دریافت کمکهای بنیاد بیات استقبال میکنند.
رخشانه، دریافتکننده کمک بیان نمود: «به ما کمک کنند، نانآور خانه نداریم. اولادهای کوچک دارم. تاجران برای ما کمک کنند، نه چوب داریم نه زغال. تشکر از بنیاد بیات که برای ما کمک کرد.»
گفتنی است که بنیاد بیات در کنار دیگر کمکهایش همه ساله در فصل زمستان با نیازمندان و متضررین رویدادهای طبیعی کشور کمک میکند. مسوولان این بنیاد گفتهاند که با افزایش فقر و ناداری در کشور، روند توزیع کمکهای زمستانی بنیاد بیات به دیگر ولایات همچنان ادامه دارد.
رویداد های اخیر
هند میخواهد از افغانستان زغال سنگ و سنگ مرمر وارد کند
رئیس اتاق تجارت ایالت گجرات هند برای وارد نمودن زغال سنگ و سنگ مرمر از افغانستان ابراز علاقهمندی کرده است.
او در دیدار با اکرام الدین کامل، سرپرست قونسلگری افغانستان در شهر ممبی هند همچنان برای سرمایه گذاری در معادن زغال سنگ افغانستان علاقهمندی خود را ابراز کرده است.
آقای کامل اطمینان داد که زمینه برگزاری یک نشست آنلاین را در سطح تخنیکی با ادارات مربوطه افغانستان فراهم خواهد کرد.
او گفت که در افغانستان امنیت تامین بوده، فساد اداری پایان یافته و زمینه سرمایه گذاری برای تاجران هندی فراهم شده است.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد