Connect with us

اخبار ساحوی

پاکستان فعالیت حزب عمران خان را ممنوع و علیه او قضیه خیانت ثبت می‌کند

وزیر اطلاعات پاکستان گفت که دولت به دنبال بررسی قانونی در مورد کرسی‌های اختصاصی در پارلمان خواهد بود.

منتشر شده

در

وزیر اطلاعات پاکستان روز دوشنبه اعلام کرد که حکومت قصد دارد فعالیت حزب سیاسی عمران خان، صدر اعظم پیشین را ممنوع کند و ستره محکمه این کشور را به ثبت اتهام خیانت علیه او سوق دهد.

به گزارش رویترز، عطاء الله طرار، وزیر اطلاعات پاکستان گفته است که اقدام برای ممنوعیت فعالیت تحریک انصاف پاکستان بر اساس اتهام اثبات شده دریافت پول خارجی از منابع غیرقانونی در پاکستان، و شورش حامیان آن در سال گذشته که تأسیسات نظامی را هدف قرار دادند، صورت گرفت.

وی گفت: «دولت فدرال قضیه‌ای را برای ممنوعیت فعالیت تحریک انصاف پاکستان مطرح خواهد کرد.»

طرار افزود که دولت همچنین یک مرجع قانونی علیه عمران خان و عارف علوی، رئیس جمهور سابق، به اتهام خیانت بر اساس قانون اساسی کشور در ستره محکمه ارائه خواهد کرد.

ذوالفقار بخاری، مشاور عمران خان گفت که این تصمیم حرکتی به سمت «حکومت نظامی نرم» است. وی افزود: «این نشانه وحشت است زیرا آنها متوجه شده اند که محکمه ها را نمی‌توان تهدید کرد و تحت فشار قرار داد.»

این در حالی است که پاکستان مجبور است اصلاحاتی مانند افزایش مالیات بر درآمد زراعتی را انجام دهد تا هفت میلیارد دالر از صندوق بین المللی پول دریافت کند.

ستره محکمه پاکستان هفته گذشته دستور داده بود که حزب تحریک انصاف واجد شرایط برای بیش از ۲۰ کرسی اختصاصی اضافی در پارلمان است، موضوعی که فشار بر دولت ائتلافی ضعیف این کشور را تشدید کرد.

نامزدان حزب تحریک انصاف پس از آنکه از شرکت در انتخابات هشتم فبروری منع شدند، به عنوان نامزدان مستقل اشتراک کردند.

وزیر اطلاعات پاکستان گفت که دولت به دنبال بررسی قانونی در مورد کرسی‌های اختصاصی در پارلمان خواهد بود.

به گزارش رویترز، دلایل اقدام برای ممنوعیت فعالیت حزب عمران خان شامل لابی‌گری این حزب در واشنگتن برای جلب حمایت مجلس نمایندگان ایالات متحده از قطعنامه‌ای علیه انتخابات پاکستان و نوشتن نامه به صندوق بین المللی پول برای تحقیق در مورد انتخابات قبل از ارائه کمک به این کشور است.

کمیسیون حقوق بشر پاکستان در شبکه اجتماعی ایکس گفت که از اقدام برای ممنوعیت حزب تحریک انصاف شوکه شده و دولت باید تصمیم خود را پس بگیرد.

خان که از آگست سال گذشته بدینسو در زندان است، روز شنبه به همراه همسر سومش از اتهام ازدواج غیرقانونی تبرئه شد، اما پس از صدور دستورات جدید مقامات برای دستگیری، همچنان در زندان باقی ماند.

خان در سال ۲۰۱۸ به قدرت رسید و در سال ۲۰۲۲ پس از متشنج شدن روابط اش با اردوی قدرتمند پاکستان، برکنار شد.

اخبار ساحوی

واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی‌ درباره توانایی موشکی آن کشور

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

Published

on

وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا مبنی بر اینکه توانایی موشکی پاکستان تهدیدی علیه امریکاست، این اظهارات را «بی‌اساس و فاقد هرگونه منطق و درک تاریخی» دانست.

بیانیه افزود: «پاکستان و امریکا از سال ۱۹۴۵ روابط مثبت و گسترده‌ای داشته‌اند. ادعاهای اخیر ایالات متحده علیه یکی از متحدان عمده غیر ناتو، در شرایطی که هیچ مدرک معتبری در این زمینه وجود ندارد، به روابط کلی دو کشور کمکی نمی‌کند.

وزارت خارجه پاکستان تصریح کرد: «پاکستان هرگز نیت بدی نسبت به ایالات متحده نداشته است و این واقعیت بنیادین هیچ تغییری نکرده است. برعکس، پاکستان فداکاری‌های عظیمی برای این رابطه انجام داده و همچنان در عواقب سیاست‌های ایالات متحده در منطقه رنج می‌برد.

بیانیه در ادامه تأکید کرد: «متأسفانه مقام امریکایی پاکستان را در کنار کشورهایی قرار داده که در رابطه‌ای خصمانه با ایالات متحده هستند، در حالیکه از توانمندی‌های موشکی بسیار قدرتمندتر در همسایگی شرقی پاکستان چشم‌پوشی کرده و نگرانی‌ها درباره توانایی‌های پاکستان را به نظر می‌رسد که به تحریک دیگران مطرح می‌کند تا از این طریق ثبات استراتژیک شکننده در منطقه را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

این در حالی است که واشنگتن به تازگی بر نهاد‌های مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ موشک‌های بالستیک پاکستان تعزیرات وضع کرد، به شمول ادارهٔ دفاعی دولتی که از این برنامه نظارت می‌کند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده به تاریخ (۲۸ قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفت که "تاسیسات انکشاف ملی پاکستان" مستقر در اسلام‌آباد، که مسوول برنامه میزایل بالستیک پاکستان است و در زمینۀ تدارک اجزا برای پیشبرد برنامه میزایل دوربرد بالستیکی پاکستان کار می‌کند" شامل نهادهایی است که تحریم شده اند.

چند ساعت پس از آن، اسلام آباد این تصمیم واشنگتن را "متعصبانه و تاسفبار" خواند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

تحریک طالبان پاکستان: ۱۶ سرباز را کشتیم

Published

on

تحریک طالبان پاکستان اعلام کرده که ۱۶ سرباز در حمله بر یک پوسته اردو در ایالت خیبر پختونخوا کشته شدند.

یک مقام استخباراتی پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفته است که در حدود ۳۰ شبه نظامی بر این پوسته در ساحه مکین حمله کردند.

اردوی پاکستان تا کنون در مورد این حادثه چیزی نگفته است.

طبق یک خبر دیگر، اردوی پاکستان اعلام کرده است که ۲۵ نفر در پیوند به حملات بر سربازان در ماه می سال ۲۰۲۳ به حبس ۲ الی ۱۰ سال محکوم شده اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

یک مقام ارشد امریکا می‌گوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است

فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سیستم‌های راکت‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد.»

Published

on

یک مقام ارشد قصر سفید روز پنجشنبه گفت که پاکستان مجهز به سلاح هسته‌ای در حال توسعه قابلیت‌های راکت‌های بالستیک دوربرد است که در نهایت می‌تواند به این کشور اجازه حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا را بدهد و این یک «تهدید در حال ظهور» برای ایالات متحده می‌باشد.

به گزارش رویترز، اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا نشان می‌دهد که روابط میان واشنگتن و اسلام آباد تا چه حد از زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ به تیرگی گراییده است.

این اظهارات همچنین این پرسش را مطرح می‌کند که آیا پاکستان اهداف برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای و راکت‌های بالستیک خود را که برای مقابله با هند ایجاد شده بود، تغییر داده است یا خیر.

فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سیستم‌های راکت‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد.»

فاینر گفت، اگر این روند ادامه یابد، «پاکستان توانایی حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا، از جمله در ایالات متحده را خواهد داشت.»

وی با نام بردن از روسیه، کوریای شمالی و چین ادامه داد: تعداد کشورهای مجهز به سلاح هسته‌ای با راکت‌هایی که می‌توانند به سرزمین امریکا برسند «بسیار کم است و آنها دشمنی می‌کنند.»

فاینر گفت: «بنابراین، صراحتاً، برای ما سخت است که اقدامات پاکستان را چیزی جز تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده بدانیم.»

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که واشنگتن دور جدیدی از تحریم‌ها را در رابطه با برنامه توسعه راکت‌های بالستیک پاکستان، از جمله برای اولین بار علیه اداره دفاعی دولتی که بر این برنامه نظارت می‌کند، اعلام کرد.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!