Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان خواهان عملی شدن توافقنامه صلح با طالبان است

منتشر شده

در

شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان از جوبایدن، رییس جمهور امریکا، میخواهد که به توافقتامه صلح با طالبان پابند بماند و نیروهای خود را از افغانستان خارج کند.

این در حالی است که با روی کار آمدن جوبایدن رییس جمهور تازه امریکا همه در انتظار سیاست این کشور در قبال افغانستان استند.

قریشی یک بار دیگر از وجود خرابکاران بیرونی در روند صلح افغانستان خبر میدهد.

او همچنان از رییس جمهور امریکا می خواهد که فرصت به میان آمده و پشرفت‌ها در روند صلح افغانستان را درک کرده و سبب عقب گرد در این پیشرفت‌ها نشود.

قریشی در این باره میگوید:" پاکستان کارهای زیادی را ا نجام داده است، ما برای تسهیل روند صلح افغانستان کارهای زیاد کرده ایم.

در همین حال، مشاور امنیت ملی پاکستان می گوید که اسلام آباد آماده تسهیل روند صلح افغانستان است اما دولت افغانستان نباید فکر کند که عناصر خارجی می تواند صلح برای این کشور تامین کند. 

موهید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان، در این باره گفت:" از هیچ عنصر خارجی برای آوردن صلح و یا پایان این معضله انتظار نداشته باشید تنها این مسله به کسانیکه در مذاکره استند وابسته است و این مفهوم گفتگو به مالکیت و رهبری افغان ها است."

وی افزود: "در بخش کمک و تسهیل روند صلح ما کاری های انجام دادیم و انجام خواهیم داد اما نه بخاطر امریکا صادقانه بگویم فقط به خاطر که پاکستان از آن بیشترین منفعت را خواهد برد"

فرستاده ویژه پیشین امریکا برای افغانستان و پاکستان نیز تصمیم گیری برای اداره بایدن را  در پیوند به خروج کامل نیروهایش از افغانستان تا ماه می سال جاری چالش بر انگیز می داند.

 وی بن بست به میان آمده در گفتگوهای صلح را نیز کار قصدی از سوی طالبان برای اقدام‌های تازه بایدن در روند صلح افغانستان می گوید.

ریچارد اولسن، نماینده ویژه پیشین امریکا برای افغانستان و پاکستان، در این باره میگوید: "آنها حالا یک وقفه گرفتند که به نظر من طالبان واقعا در انتظار این است که چه اقدامی از سوی اداره بایدن در پیوند به روند صلح صورت خواهد گرفت. به نظر من اداره بایدن در زمینه تصمیم گیری در مورد ماه می ۲۰۲۱ با چالش رو به رو است  که چه باید بکند. "

هرچند گفته می شود به صورت کلی در سیاست خارجی امریکا با تغییر رییس جمهور تغییر به میان نخواهد امد اما دیده شود که رییس جمهور تازه این کشور در مورد افغانستان به ویژه روند جاری گفتگوهای صلح و خروج نیرو های شان از افغانستان چه تصمیمی میگیرد.

 

 

 

 

رویداد های اخیر

تیراندازی در یک زیارت در بغلان؛ یازده تن جان باختند

Published

on

منابع محلی در بغلان می‌گویند که در پی تیراندازی در یک زیارت در این ولایت، ۱۱ تن جان باخته اند.

این رویداد ساعت ۹ شب گذشته در زیارت «سید پادشاه جان» واقع شهر کهنه ولسوالی نهرین رخ داده است.

یک باشنده محل می‌گوید که افراد کشته شده، باشندگان ولسوالی نهرین بوده و می‌خواستند شب را در زیارت سپری کنند.

اسدالله مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات وفرهنگ ولایت بغلان این رویداد را تایید می‌کند اما در مورد چگونگی آن و آمار تلفات جزئیات نمی‌دهد.

سخنگوی پولیس بغلان می‌گوید که تا هنوز اطلاعات دقیق از این رویداد به دست پولیس نرسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.

وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامه‌ای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاری‌های استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافق‌های قبلی به تبادل نظر پرداختند.

در این دیدار خاطرنشان شد که تماس‌های شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بین‌المللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین می‌دهد.

ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور می‌باشد.

مقام‌های چین و ترکمنستان در مورد آمادگی‌ها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.

آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد

Published

on

مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحه‌ای را در مورد انتقال افغان‌هایی که در طول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان با امریکایی ها همکاری کرده اند، تصویب کرد.

دینا تیتوس، عضو مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه ای گفت که تصویب این لایحه نشاندهنده تعهد حکومت امریکا برای محافظت از افرادی است که در طول ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان شانه به شانه با امریکایی‌ها کار کرده اند.

وی تاکید کرد که هیچ ضرب الأجلی برای حفاظت از همکاران افغان وجود ندارد و با تصویب قانون جدید، امریکا به گونه موثرتر افغان‌های واجد شرایط را انتقال خواهد داد.

قابل یاد آوریست که در سال ۲۰۲۲، وزارت امور خارجه امریکا یک دفتر خاص به نام «هماهنگ کننده تلاش‌های نقل مکان افغان‌ها» به منظور ساده‌سازی و هماهنگ کردن روند انتقال افغان‌های واجد شرایط از افغانستان و پاکستان به ایالات متحده، ایجاد کرد.

قانون جدید به این دفتر اجازه می‌دهد تا سه سال کار کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!