رویداد های اخیر
پاکستان خبرها مبنی بر ایجاد پایگاه نظامی امریکا در خاکاش را رد کرد

پاکستان روز گذشته (دوشنبه، ۳ جوزا) گزارشها در باره ساخت یک پایگاه نظامی امریکا را در نزدیکی آن سوی خط دیورند رد کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک اعلامیه گفت” در اینجا پایگاه نظامی و یا هوایی نخواهد بود و این چنین پیشنهاد پیش بینی نشده است. چنین حدس و گمان بی اساس و بی مسوولیت است که باید از آن جلوگیری شود.”
در اعلامیه وزارت خارجه پاکستان آمده که آن کشور با امریکا یک چارچوب مشخص همکاری در بخش خطوط هوایی و زمینی دارد و “در باره توافقنامه جدید موافقه نشده است.”
در همین حال، لووید آستین، وزیر دفاع امریکا، در یک گفتگوی تلیفونی با جنرال قمر جاوید باجوا، رییس ستاد ارتش پاکستان در باره منافع منطقهی هر دو کشور گفتگو کرده است.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا، در یک اعلامیه گفته است” در این گفتگوی تلیفونی وزیر دفاع امریکا از حمایت پاکستان از روند صلح افغانستان ستایش کرد و همچنان بر ادامه همکاریهای پاکستان و امریکا تاکید کرد.”
در اعلامیه آمده که وزیر دفاع امریکا و جنرال باجوا در باره تحرک منطقهی و منافع مشترک در امنیت و ثبات در منطقه گفتگو کرده اند.
از سوی دیگر جیک سالیوان، مشاور شورای امنیت ملی امریکا، با همتای پاکستانی خود روز گذشته در جینوا دیدار و گفتگو کرده است.
رسانههای پاکستان گزارش کرده اند که: ” هر دو طرف در باره موضوعات دوجانبه، منطقهی، و جهانی بحث مثبت داشتند و توافق کردند که به همکاریهای عملی ادامه خواهند داد.”
معید یوسف، مشاور شورای امنیت ملی پاکستان، نیز در یک تویت گفته است که با همتای امریکایی خود در باره موضوعات متعدد گفتگو کرده است.
این در حالی است که روز گذشته منابع به آریانانیوز تایید کرد که نیروهای امریکایی کار ساخت یک پایگاه بزرگ نظامی را در آن سوی خط دیورند آغاز کرده اند.
شماری از اعضای شورای ولایتی و باشندگان ولسوالی زازی آریوب ولایت پکتیا میگویند که این پایگاه در مناطق قبایلی پاکستان در منطقه شلوزان کرم ایجنسی ساخته می شود.
اعضای شورای ولایتی پکتیا میگویند که این پایگاه هشت کیلومتر دورتر از خط فرضی دیورن ساخته خواهد شد.
به گفته آنان همه روز از طریق زمین و هوا به این منطقه اکمالات صورت می گیرد.
از سوی هم باشندگان ولسوالی زازی آریوب می گویند که کار ساخت این پایگاه به شدت جریان دارد و “آنان می بینند که همه روزه چرخبالها، مواد ساخت و ساز میآورند.”
سانی لاگت سخنگوی نیروهای امریکایی در افغانستان این گزارشها را نادرست خوانده است.
رویداد های اخیر
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبهنظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده میکنند.
شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاشهای صادقانه و بیدریغ ما، فعالیتهای تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه میگیرد.»
صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاشهای خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»
شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل میباشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبهنظامیان برای حمله به پاکستانیها استفاده شود، این امر نمیتواند اتفاق بیفتد.
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.
رویداد های اخیر
کمیته بین المللی نجات: کاهش کمکهای امریکا میلیونها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

کمیته بینالمللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمکهای مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.
این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمکها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیبپذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.
کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمکهای مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجاتبخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.
این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.
این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبهرو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.
کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروههای آسیبپذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج میبرند، وخیم است.
به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبتهای صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.
کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرمکننده» کننده است.
خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.
در تیراندازی روز سهشنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.
این حمله تنشها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.
وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
تجارت3 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان
-
تجارت2 روز ago
معاون صدراعظم پاکستان پروژه خط آهن ترانس-افغان را با وزیر خارجه ازبکستان بررسی کرد