Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان تجهیزات نظامی به جا مانده از امریکا در افغانستان را خریداری می‌کند

منتشر شده

در

رسانه دان پاکستان گزارش کرده است که اسلام آباد می خواهد تسلیحات نظامی به جا مانده از اردوی امریکا در افغانستان را خریداری کند.

این تجهیزات است که امریکایی‌ها گفته بودند که برای آنها کار آمد نبوده است، حالا نگرانی از انتقال این تجهیزات نظامی به پاکستان وجود دارد.

نوارهای تصویری نشان میدهند که پس از سقوط نظام پیشین مقدار از تجهیزات نظامی افغانستان در کشورهای پاکستان، ایران، تاجکستان و ازبکستان انتقال یافته است.

با آنکه روزنامه دان پاکستانی می‌گوید امارت اسلامی بر مبنی نیازمندی جدی به پول این تجهیزات را به اردوی پاکستان خواهد فروخت، اما وزارت دفاع افغانستان تاکید دارد که تحت هیچ شرایطی این ساز و برگ نظامی به فروش نمی‌رسد و در افغانستان باقی می‌ماند.

عنایت الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع، در این باره گفت:" ما در بیست سال گذشته با موج از تبلیغات دشمن مواجه بودیم به نظر ما این تبلیغات قبل از فتح کابل و نظام پیشین بالای امارت اسلامی افغانستان وارد می‌شد البته شاید برخی از ویدویو‌ها تجهیزات نظامی است که از یک ولایت به ولایت دگیر انتقال می‌شود این شایعات است واقعیت ندارد."

 اردوی افغانستان زمانی که از هم پاشید، با این تجهیزات مجهز بود و با توجه به گفته‌های مسوولان نظامی اکنونی این مقدار ساز و برگ نظامی باید در افغانستان وجود داشته باشد.

به اساس اسناد که در اختیار آریانانیوز قرار گرفته نشان میدهد که تا سه ماه پیش  این تجهیزات در کشور وجود داشت.

۱- ۲۲هزار ۱۷۴ تانک زرهی

۲- ۸ هزار موتر باربری نظامی

۳- ۶۳۴ تانک زرهی ضربتی m ۱۱۱۷

۴ - ۱۵۵ موتر زرهی ماین پاکی

۵- ۱۶۹ تانک چین دار m113 

۶ - ۴۲ هزار موتر رنجر و هایلکس

۷ - ۳۳ هلیکوپتر mi 17 

۸ - ۳۳ هلیکوپتر بلک هاک uh_60

۹- ۴۳ هلیکوپتر جنگی md 530

۱۰- چهار طیاره نظامی ترانسپورتی

۱۱ - ۲۳ طیاره جنگی A29  سوپر تکناو

۱۲ - ۲۸ طیاره ترانسپورتی ۸ نفره نظامی

۱۳- ۱۰ طیاره نظامی Ac208 

۱۴- ۱۶۲ هزار و ۴۳ دستگاه مخابره

۱۵ - ۱۶ هزار و ۳۵ دوربین شب بین

۱۶- ۳۵۸ هزار و ۵۳۰ میل سلاح M16 

۱۷ - ۱۲۶ هزار ۲۹۵ کمر تفنگچه

 ۱۸- ۱۷۶ فیر توب دیسی

که این تجهیزات نظامی در پایگاه‌های کابل، کندز، لشکرگاه ، مزار، هرات و گردیز نگهداری می‌شد.

صادق شینواری، نظامی پیشین، در این باره گفت:" پاکستان تلاش می‌کند که تجهیزات ۸۵ میلیارد دالری را که در افغانستان باقی مانده است به اشکال مختلف از خاک افغانستان انتقال بکند حرف‌های اخیر کشور پاکستان یک کمپاین است و در عقب این حرف‌ها هداف استخباراتی دیده می‌شود."

از سوی دیگر ایالات متحده همچنین از سال ۲۰۱۷  تا ۲۰۱۹ تجهیزات ذیل به افغانستان کمک کرده است.

۱ - ۷۰۳۵ میل سلاح جنگی

۲ - ۴۷۰۲ موتر نظامی

۳ - ۲۰۰۴۰ قبضه نارنجک

۴ - ۲۵۲۰ بمب

۵ -۱۳۹۴ میل سلاح نارنجک انداز

بر بنیاد اسناد که در دسترس آریانا نیوز قرار دارد، اردوی افغانستان تا قبل از فروپاشی ۱۸۲ هزار ۷۱ نفر بود و نیروهای پولیس و امنیت ملی هم بالغ بر ۱۱۸ هزار و ۶۰۰ تن ثبت شده است.

وزارت دفاع امریکا گفت پس از ترک آخرین پایگاه نظامی امریکایی در افغانستان ۱۳۰۰ قطعه از تجهیزات نظامی را در افغانستان منهدم کرده اند در حالیکه تجهیزات باقی مانده هم برای اردوی امریکا کار آمد نبوده است.

افغانستان در چند دهه اخیر شاهد فروپاشی نظام‌ها بوده اند، سقوط نظام‌های که سبب شد سیستم دفاعی و امنیتی افغانستان هم از بین برود در سال ۱۳۷۱ با سقوط حکومت داکتر نجیب الله پاکستان متهم به متلاشی کردن اردوی افغانستان شد سناریویی که باز در سال ۱۴۰۰ دقیق ۲۹ سال بعد تکرار شد و باز پاکستان متهم اصلی شناخته می شود.

رویداد های اخیر

مجاهد: امارت اسلامی متعهد به آزادی و فعالیت رسانه‌ها در چارچوب اصول اسلامی است

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد می‌گوید که امارت اسلامی با درک اهمیت رسانه‌ها در عصر کنونی، متعهد به آزادی و فعالیت رسانه‌ها در چارچوب اصول اسلامی است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی امروز (چهارشنبه) در مرکز رسانه‌ها در دیدار با مسوولان برخی رسانه‌ها و نهادهای پشتیبان رسانه‌ها، بر افزایش همکاری میان نهادهای دولتی و رسانه‌ها تاکید کرده و افزوده است که امارت اسلامی در تلاش فراهم‌سازی بستر بهتر برای فعالیت‌های رسانه‌ای در کشور است.

مرکز رسانه‌ها درباره این دیدار گفته که مسوولان رسانه‌ها مشکلات موجود در زمینه دسترسی به اطلاعات را با آقای مجاهد شریک کرده و خواستار حل این مشکلات شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برنامه «قرعه‌کشی خوشبخت» افغان بیسیم؛ یک مشترک از کندهار برنده یک میلیون افغانی شد

Published

on

مسوولان شرکت مخابراتی افغان بیسیم می‌گویند که جایزه‌ یک میلیون افغانی را به مشترکی از ولایت کندهار اهدا کرده‌اند.

این شرکت روز چهارشنبه (۲۳عقرب) در یک برنامه در کندهار جایزه‌ یک میلیون افغانی را به برنده‌ «قرعه‌کشی خوشبخت» این شبکه اهدا نمود.

برنده‌ این جایزه محمد رسول نام دارد و باشنده‌ کندهار است. از این‌که جایزه‌ یک میلیون افغانی را دریافت کرده خرسند است.

محمد رسول در مورد دریافت جایزه با ابراز خرسندی و خوشی گفت: « برایم زنگ آمد و گفتند که آیا این شماره از شما است؟ من گفتم بلی و آن‌ها گفتند که شما برنده جایزه یک میلیون شرکت مخابراتی افغان بیسیم شده‌اید.»

در همین حال، مسوولان شبکه مخابراتی افغان بیسیم گفته‌اند که آنان بخش‌های زیادی از مناطق جنوب کشور را تحت پوشش خدمات مخابراتی و انترنتی قرار داده‌اند و کار روی ارایه نسل سوم و چهارم انترنت نیز جریان دارد.

مقام‌های محلی کندهار بیان نموده‌اند که امارت اسلامی متعهد است تا از بخش خصوصی به‌خصوص شبکه‌های مخابراتی حمایت کند  و از مردم می‌خواهند که سیم کارت‌های خود را ثبت کنند و شبکه‌ها نیز خدمات شانرا گسترش دهند.

مسوولان افغان‌ بیسیم می‌‌افزایند که این شرکت به مثابه‌ نخستین شرکت مخابراتی در کشور همواره تلاش کرده تا خدمات درست و معیاری مخابراتی و انترنتی را به شهروندان کشور ارایه کند. به گفته‌ آنان، در پنج ماه گذشته چندین تن از جوایز این شبکه مستفید شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عبدالغنی برادر: امارت اسلامی کاهش فقر و ایجاد فرصت‌های شغلی را اولویت خود می‌داند

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا در «کنفرانس ملی تمویلات خُرد، فرصت‌ها و چالش‌ها» که به هدف تشویق سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی امروز (چهارشنبه) در کابل برگزار شد، گفت امارت اسلامی کاهش فقر، بیکاری و ایجاد فرصت‌های شغلی را مسوولیت و اولویت خود می‌داند.

عبدالغنی برادر افزوده است که مستفید شوندگان سکتور تمویلات خُرد ، مردم عام و فقیر، دهقانان و صاحبان تجارت‌های کوچک اند و همکاری با آن‌ها هدف مشترک امارت اسلامی و جامعه جهانی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!