Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان بیش از یک میلیون پناهجوی غیرقانونی افغان را اخراج می‌کند

منتشر شده

در

رسانه‌های محلی پاکستان گزارش داده اند که دولت پاکستان در یک تصمیم بزرگ سیاسی درصدد اخراج یک میلیون و یکصد هزار نفر از پناهجویان افغانستان است که به طور غیرقانونی در آن کشور مقیم هستند.

کابینه دولت موقت پاکستان به مقامات ذیربط اجازه داد تا مقدمات بازگرداندن همه پناهجویان غیرقانونی افغانستان را به کشورشان فراهم کنند و این تصمیم اسلام‌آباد به اطلاع امارت اسلامی افغانستان نیز رسیده است.

در گزارش به نقل از منابع آمده است که این ۱.۱ میلیون پناهجوی افغان روادید و مدارک معتبری که به آنها اجازه اقامت در پاکستان را بدهد، ندارند. آنها همچنین ادعا کردند که بیشتر این پناهندگان غیرقانونی در فعالیت های ضد دولتی و جنایتکارانه شرکت داشته اند، بنابراین در اولین فرصت به افغانستان بازگردانده خواهند شد.

روزنامه اکسپرس تریبیون نوشته است: «از زمان بازگشت طالبان (امارت اسلامی) به افغانستان در ماه تابستان سال ۲۰۲۱، حدود ۴۰۰ هزار تبعه افغانستان به طور غیرقانونی وارد پاکستان شده اند. همچنین ۷۰۰ هزار افغانی دیگر شناسایی شده اند که به طور غیرقانونی در مناطق مختلف پاکستان زندگی می‌کنند.»

براساس این گزارش، پاکستان از چندین دهه میزبان میلیون ها پناجوه افغان بوده است و در مقطعی حتی ۵ میلیون مهاجر افغان در پاکستان اقامت داشتند. برخی تخمین‌ها حاکی از آن است که هنوز نزدیک به ۴ میلیون مهاجر افغانستان در پاکستان زندگی می کنند. با این حال، تعداد افرادی که دارای کارت پناهندگی معتبر هستند، طبق سوابق رسمی، بسیار کمتر است.

سرکوب پناهجویان غیرقانونی افغانستان از سوی پاکستان در شرایطی صورت می‌گیرد که تنش‌ها بین دو همسایه بر سر تروریسم از جمله معضل گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان در حال افزایش است.

هفته‌های اخیر یک هیات پاکستانی به ریاست نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان و متشکل از برخی از مقامات نظامی و امنیتی به کابل سفر کرد و بار دیگر از امارت اسلامی افغانستان خواست تا برخورد قوی علیه عناصر ضدپاکستانی انجام داده و اجازه ندهد تروریست‌ها از قلمروی افغانستان علیه همسایگان استفاده کنند.

اقدام پاکستان برای اخراج پناهجویان غیرقانونی افغان احتمالاً با واکنش امارت اسلامی افغانستان و مهمتر از همه از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل همراه خواهد بود که مخالف راهبرد بازگرداندن اجباری پناهجویان افغانستان است.

رویداد های اخیر

هیئت وزارت معادن در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» در چین اشتراک کرد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که حسام‌الدین صابری، معین مالی و اداری این وزارت در رأس یک هیئت در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» ولایت هونان چین اشتراک کرده‌ است.

وزارت معادن امروز (شنبه) گفته که رئیس کمپنی افغان هب اکسیم که هماهنگ کننده این نشست بود، هدف کنفرانس را ساختن لابراتوار مجهز در افغانستان، بلند بردن ارتقای ظرفیت کارمندان تخنیکی و مسلکی وزارت معادن، تشویق سرمایه‌گذاران در بخش منابع معدنی افغانستان بیان نموده است.

سرمایه‌گذاران چین نیز در این کنفرانس علاقه‌مندی شان‌ را در بخش معادن چون طلا، مس، مایکا (ابرک)، تالک، نفت‌وگاز، لیتیم، سرب و جست و برخی از شرکت‌ها در بخش‌های سروی، اکتشاف، دیزاین، پروسس و ایجاد لابراتور ابراز نموده و خواستار معلومات در مورد پروسیجر قرارداد معادن در افغانستان شدند.

آقای صابری نیز در ارتباط به قراردادهای منابع طبیعی افغانستان و فرصت‌های سرمایه‌گذاری صحبت کرد و برگزاری این‌گونه برنامه‌ها را برای روابط دو کشور اثرگذار دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان ازبکستان و اتحادیه اروپا در باره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان با تری هاکالا، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی دیدار کرده است.

در این دیدار که روز جمعه صورت گرفت، طرفین در مورد وضعیت کنونی و آینده روابط ازبکستان و اروپا در مورد افغانستان، تلاش‌های جامعه جهانی برای جلوگیری از بروز بحران بشری در این کشور و امکان استفاده از مرکز ترانسپورتی و لوجستیکی بین‌المللی در ترمذ برای ارسال کمک‌های بشردوستانه گفتگو کردند.

بر بنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه ازبکستان، تری هاکالا از تلاش های این کشور برای ایجاد موضع منطقه‌ای یکپارچه در مورد افغانستان و برقراری صلح و ثبات درازمدت در این کشور قدردانی کرد.

طرفین همچنان علاقه خود را برای ادامه مشورت های دوجانبه در مورد افغانستان ابراز کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کارشناس ملل متحد خواستار ایجاد برنامه عمل جامع و متمرکز بر حقوق بشر برای افغانستان شد

Published

on

ریچارد بینیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، روز جمعه از جامعه جهانی خواست تا یک برنامه عمل جامع و با محوریت حقوق بشر را برای رسیدگی به این مساله ایجاد کند.

بینیت ضمن انتقاد از سیاست‌های امارت اسلامی در قبال زنان گفت: «عدم پاسخ یکپارچه و نیرومند جامعه جهانی، طالبان (امارت اسلامی) را جسورتر کرده است.»

بینیت در آخرین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرده که وضعیت حقوق بشر در افغانستان در حال بدتر شدن است و بسیاری از افغان‌ها آنچه را که در این کشور اتفاق می‌افتد، «آپارتاید جنسیتی» توصیف می‌کنند.

او نگرانی خود را در مورد قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر ابراز کرد و گفت که این قانون حقوق زنان و دختران را نقض می کند.

بینیت در مورد وضعیت اقلیت‌ها، خبرنگاران و کارمندان حکومت پیشین نیز ابراز نگرانی کرد و گفت «عدالت، برابری، و حاکمیت قانون به طور سیستماتیک تضعیف می شود.»

او همچنان خواستار افزایش بودجه و حمایت از جامعه مدنی افغانستان و تلاش‌های بشردوستانه برای کاهش بحران شد.

بینیت از امارت اسلامی خواست تا سیاست‌های «سرکوبگرانه» خود را لغو و حقوق اساسی بشر را احیا کند. او همچنان از جامعه بین المللی خواست تا یک شیوه کار هماهنگ و چند وجهی را برای حمایت از مردم افغانستان اتخاذ کند.

بینیت به کشورها توصیه کرد تا زمانی که پیشرفت های ملموس در مساله حقوق بشر ایجاد نشود، از عادی سازی روابط با امارت اسلامی خودداری کنند.

این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که متعهد به تامین حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دختران طبق شریعت است و این یک موضوع داخلی افغانستان می‌باشد.

امارت اسلامی ریچارد بینیت را از سفر به افغانستان منع کرده و گفته است که او مسایل کوچک را بزرگ‌نمایی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!