Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان به مهاجران غیرقانونی یک ماه مهلت داده است تا این کشور را ترک کنند

منتشر شده

در

حکومت موقت پاکستان به تمام مهاجرین غیرقانونی مقیم این کشور از جمله افغان‌ها تا اول نوامبر مهلت داده که این کشور را ترک کنند، در غیر آن با اخراج اجباری مواجه خواهند شد.

سرفراز بوگتی، سرپرست وزارت داخله پاکستان می‌گوید: «از ماه جنوری تا حالا ۲۴ حمله انتحاری صورت گرفته است که از این جمله ۱۴ حمله انتحاری توسط اتباع افغانستان انجام شده است. برای شما معلوم است که رهبری طالبان (امارت اسلامی افغانستان) یک فتوا صادر کرده است و ظاهراً به این فتوا هم حرمت گذاشته نمی‌شود، ما به رهبری طالبان افغان (امارت اسلامی افغانستان) احترام زیاد قایل هستیم و از آن‌ها می‌خواهیم تا فتوا که صادر شده است باید به آن عمل صورت بگیرد وتعجب ما این است که چرا به آن عمل نمی‌شود لذا از سوی افغان‌ها بر ما حمله صورت می‌گیرد و در حملات دست هم دارند مدارک هم از چگونگی این حملات در اختیار ما قرار دارد .»

از سوی دیگر سازمان عفو بین‌الملل از بی‌توجهی جامعۀ جهانی در بارۀ وضعیت مهاجران افغان در پاکستان عمیقاً ابراز نگرانی کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که برخورد نامناسب با مهاجرین افغان در پاکستان قابل قبول نیست. وی با بیان این مطلب می‌گوید باید پاکستان بر برنامه خود در این رابطه تجدید نظر کند.

ذبیح‌الله مجاهد می‌گوید مهاجرین افغان در مشکلات امنیتی آن کشور دست ندارند. آقای مجاهد می‌افزاید تا زمانی که مهاجرین افغان به اختیار خود و آهسته از پاکستان بیرون می‌شوند، تا آن زمان باید حکومت پاکستان تحمل داشته باشد.

در یک نوار تصویری که در شبکه‌های اجتماعی دست بدست می‌شود، دیده می‌شود که پولیس پاکستان زنان و کودکان افغان را زندانی می‌کند؛ کودکان و زنانی که می‌گویند به نان نیاز ندارند و باید به خانواده‌های خود یکجا شوند.

اینگونه برخورد نظامیان پاکستانی با مهاجران افغان باعث خشم کابل نیز شده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «ما تمام راه‌های که قانونی است استفاده کرده‌ایم، با مسوولین پاکستان در رابطه صحبت شده است، همچنان هئیتی که هفته گذشته آمده بود با بسیار جدیت این موضوع شریک شد و از طریق سفارت هم این موضوع دنبال می‌شود و باز هم از چینال‌های بین‌المللی استفاده نموده‌ایم که با مهاجرین باید برخورد انسانی صورت بگیرد، از اعمال فشار بالای مهاجرین راه حل نیست و همچنان اتهاماتی که بالای مهاجرین افغان در پاکستان بسته می‌شود هم نادرست است و از نهادهای بین‌المللی هم می‌خواهیم که دراین راستا به حقوقی مهاجرین که پذیرفته شده است توجه صورت بگیرد و کشور پاکستان نباید مهاجرین را به زور و فشار از خوک خود بیرون کنند.»

این درحالی است که روز گذشته سفارت افغانستان در اسلام آباد نیز گفته است با وجود گفتگوها در مورد مهاجرین و تعهد جانب پاکستان هنوز شکنجه و بازداشت مهاجران جریان دارد و نگران کننده تر اینکه شماری از افغان‌ها پس آنکه بازداشت شده اند به گونه ای مرموز کشته شده اند و تا کنون جسد چهار تن پیدا شده است.

سفارت پاکستان در اسلام آباد افزوده است پولیس این کشور افغان‌ها دارای مدرک را نیز بازداشت می‌کند و باید به این روند خاتمه دهند.

درهمین حال، یک هیئتی که از کابل بخاطر بررسی وضعیت مهاجران در بندر تورخم رفته است در یک نشست خبری می‌گویند که پس از حاکمیت امارت اسلامی بیش از صد هزار مهاجر افغان از طریق بندر تورخم به کشور برگشته اند.

اعضای این هیئت می‌گویند که امارت اسلامی تلاش می‌کند تا برای مهاجران که از کشورهای مختلف بر می‌گردند تسهیلات لازم را فراهم کنند.

پس از افزایش اخراج مهاجران افغان از کشورهای پاکستان و ایران هئیت توسط ریاست الوزرا در کابل موظف شده است تا وضعیت پنج بندر کشور را بررسی کنند که مهاجران در چه وضعیتی قرار دارد.

هیئت موظف شده که دروازه تورخم را بررسی کرده است می‌گوید که در دوسال گذشته بیش از صد هزار مهاجر از پاکستان به کشور از طریق بندر تورخم برگشته اند.

به فضل باری فضلی، معین وزارت زراعت و مالداری امارت اسلامی در نظر دارد تا کسانی که از پاکستان وارد کشور می‌شوند کمپ موقت ایجاد کند.

اعضای این هیئت می‌گویند که حکومت پاکستان بخاطر آوردن فشار، وضعیت بد اقتصادی، و همچنان انتخابات در این کشور مهاجران افغان را اخراج می‌کنند.

دراین هیئت نمایندگان از وزارت‌های مهاجرین وعودت کنندگان، زراعت و مالداری، انکشاف دهات، صحت عامه، اداره سره میاشت و همچنان وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث شامل هستند.

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!