رویداد های اخیر
پاکستان اقدامات امارت اسلامی برای مقابله با تروریزم فرامرزی را تمجید کرد
نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان گفته است که کشورش از اقدامات امارت اسلامی برای مقابله موثر با تروریزم فرامرزی استقبال میکند.
آصف علی خان درانی در مصاحبه با صدای امریکا روز شنبه گفت که امارت اسلامی اخیراً اقدامات خاصی را جهت رسیدگی به نگرانیهای تروریزم فرامرزی پاکستان و سایر کشورهای همسایه از جمله چین روی دست گرفته است، اما افزود که برای نتیجهگیری نهایی خیلی زود است.
مقامات پاکستان همواره ادعا کرده اند که پس از تسلط دوباره امارت اسلامی بر افغانستان، پاکستان شاهد افزایش چشمگیر حملات تروریستی بوده است.
اسلامآباد معتقد است که این حملات توسط رهبران و جنگجویان تحریک طالبان پاکستان که به گفته آن در افغانستان مستقر اند، طرحریزی میشود.
اما امارت اسلامی همواره تاکید کرده که اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده صورت گیرد.
درانی در واکنش به موضوع انتقال مهاجران پاکستانی از ولایات مرزی به مناطق دیگر افغانستان گفت: «این یک موضوع جدی است. اما اقداماتی برای خنثی کردن تحریک طالبان پاکستان برداشته شده است. ما همچنین باید درک کنیم که این کار زمانگیر است، اما این روند آغاز شده است.»
درانی گفت: «این اقدامی است که حکومت افغانستان اتخاذ میکند، بنابراین باید منتظر ماند و نتایج را دید. اکنون در مراحل اولیه قرار دارد، بنابراین برای اظهار نظر خیلی زود است.»
نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان افزود: «اما اگر این جابجایی تحریک طالبان پاکستان واقعاً اتفاق بیفتد و منجر به صلح در سراسر مرزهای ما شود، این یک تحول مهم خواهد بود و ما از آن استقبال خواهیم کرد.»
او گفت که اسلام آباد به درخواست امارت اسلامی، گفتگوها را با رهبران فراری تحریک طالبان پاکستان برای متقاعد کردن آنها برای توقف خشونت آغاز کرده بود، اما این روند سال گذشته به دلیل درخواستهای «مضحک» این گروه با شکست مواجه شد.
حکومت پاکستان و تی تی پی در سال ۲۰۲۲ به میانجیگری امارت اسلامی به آتشبس محدود توافق کردند، اما در نومبر همان سال حملات تحریک طالبان در پاکستان از سر گرفته شد.
درانی گفت: «پاکستان گزینه گفتگو را تمام کرده است؛ برای آنها (طالبان پاکستان) تنها راه تسلیم شدن و مواجه شدن با قانون باقی مانده است.» او افزود که عملیات نظامی پاکستان، تحریک طالبان پاکستان را از هرگونه کنترول ارضی محروم کرده است و انتقال آنها از مناطق مرزی نشان میدهد که اکنون آنها به «باردوش» برای امارت اسلامی تبدیل شده اند.
نماینده ویژه پاکستان گفت: «بطور مقایسوی، افغانستان در حال حاضر بسیار صلح آمیز است، اما کتلههای از تحریک طالبان پاکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی و سایر گروهها در آنجا وجود دارند که مایه نگرانی هستند. هم پاکستان و هم چین امیدوارند که حکومت افغانستان اقدامات عملی را انجام دهد.»
درانی یکبار دیگر تاکید کرد که گفتگو و تعامل مستمر جامعه جهانی با امارت اسلامی تنها راه برای تقویت روندهای مثبت و رسیدگی به چالشها در افغانستان است.
او گفت: «دور بودن یا عدم تعامل با طالبان (امارت اسلامی)، که اکنون در کابل قدرت دارند، کمکی نخواهد کرد. این درک وجود دارد، و به همین دلیل رییس جمهور ایالات متحده و دیگران از برخی اقدامات طالبان (امارت اسلامی) از جمله از بین بردن خشخاش تمجید کرده اند.»
درانی افزود: «امید است که سایر مسایل معلق مانند تشکیل حکومت فراگیر، تحصیل دختران یا اشتغال زنان نیز به صورت دوستانه حل شود.»
رویداد های اخیر
رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد
رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایهگذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.
سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبهشب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانهها، کمکهای چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»
در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.
با این حال، آگاهان گفتهاند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.
گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جداگانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمکهای بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کردهاند.
رویداد های اخیر
مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
این وزارت در اعلامیهای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»
در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.
همچنین، نام محمد طه از ویبسایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیهای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان4 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند