Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان: اختلافات مرزی به نقض حاکمیت از سوی نیروهای امارت اسلامی بستگی دارد

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه پاکستان روز دوشنبه (۲۰سنبله) اعلام کرد که نیروهای امارت اسلامی افغانستان هفته گذشته در حال ساخت سازه‌هایی در داخل خاک پاکستان بوده اند که نقض حاکمیت این کشور است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای درباره بسته شدن گذرگاه تورخم گفته است که اعلامیه‌ای امارت اسلامی «غافلگیرکننده است زیرا مقامات موقت افغانستان به خوبی دلایل بسته شدن موقت مرز پاکستان و افغانستان در تورخم را می‌دانند.»

وزارت خارجه امارت اسلامی اواخر روز شنبه (۱۸سنبله) در بیانیه‌ای اعلام کرد که بستن مداوم گذرگاه تورخم و شلیک نیروهای پاکستانی به نیروهای افغان مغایر با روابط حسن همجواری است.

این وزارت گفته بود که نیروهای مرزی پاکستان در حالی که نیروهای امارت اسلامی در حال تعمیر یک پوسته امنیتی قدیمی بودند، شلیک کردند. این حادثه روز چهارشنبه هفته گذشته رخ داد که منجر به مسدود شدن گذرگاه تورخم شد.

در اعلامیه‌ای وزارت خارجه امارت اسلامی آمده است که: «امارت اسلامی افغانستان بستن دروازه تورخم و شلیک به سوی نیروهای امنیتی افغان توسط طرف پاکستانی را مغایر حسن همجواری می داند».

از سوی دیگر پاکستان روز دوشنبه امارت اسلامی را به ساختن سازه‌هایی جدید در خاک خود متهم کرد.

وزارت خارجه پاکستان در اعلامیه‌ای خود گفته است که نمی‌تواند ساختن هیچ ساختمانی توسط دولت موقت افغانستان در داخل خاک خود را بپذیرد، زیرا این ساختمان‌ها حاکمیت این کشور را نقض می‌کنند. این وزارت گفته است که:«در ۶ سپتامبر، به جای حل مسالمت‌آمیز، نیروهای افغان به شلیک بی رویه متوسل شدند، پوسته‌های نظامی پاکستان را هدف قرار دادند، به زیرساخت‌های ترمینل مرزی تورخم آسیب رساندند و زمانی که از احداث چنین بناهای غیرقانونی جلوگیری به عمل آمد، جان غیرنظامیان پاکستانی و افغان را در معرض خطر قرار دادند.»

پاکستان مدعی شده است که شلیک نیروهای امارت اسلامی بی دلیل بوده است.

در اعلامیه‌ای وزارت خارجه پاکستان آمده است که شلیک بی دلیل نیروهای امنیتی مرزی افغانستان همواره عناصر تروریستی را جسور می‌کند. در بیانیه همچنان آمده است که این عناصر در داخل افغانستان از پناهگاه‌هایی برخوردار هستند که و این مسله در آخرین گزارش تیم پشتیبانی تحلیلی و نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید شده است.

این وزارت همچنین گفته است که:«پاکستان به خویشتنداری و اولویت دادن به گفتگو در برابر تحرکات مداوم و غیرقابل توجیه توسط نیروهای افغان مستقر در امتداد مرز پاکستان و افغانستان ادامه داده است. بسته شدن موقت فقط در موارد شدید مانند حادثه ۶ سپتامبر ۲۰۲۳ در مرز یا زمانی که از خاک افغانستان برای انجام حملات تروریستی در داخل پاکستان استفاده می‌شود، صورت می‌گیرد.»

اعلامیه افزوده است که:«ما از مقامات موقت افغانستان انتظار داریم که به نگرانی‌های پاکستان توجه داشته باشند، به تمامیت ارضی پاکستان احترام بگذارند و اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان به عنوان سکوی پرتاب برای حملات تروریستی علیه پاکستان استفاده نمی‌شود».

این درحالی است که، از عبور صدها دالری مملو از کالا به پاکستان جلوگیری شده است. گفته می‌شود که شماری زیادی از این لاری‌ها حامل میوه‌ها و سبزیجات تازه هستند که احتمال فاسد شدن آنها وجود دارد.

رویداد های اخیر

وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده است

Published

on

مسوولان وزارت زراعت و مالداری می‌گویند که در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده است. به گفته‌ آنان، سرمایه‌گذاری در این بخش با گذشت هر روز بیشتر می‌شود و در حال حاضر ۱۵ هزار فارم مرغ در کشور فعال اند.

مصباح‌ الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت در این مورد گفته است: «در حال حاضر حدوداً ۱۵ هزار فارم مرغداری در تمام افغانستان فعال اند که اضافه تر از یک میلیارد دالر ارزش دارند.»

در همین حال، اتاق زراعت و مالداری همچنان گفته که روند سرمایه‌گذاری در این بخش در حال گسترش است اما هنوز افغانستان در تولید مرغ به خودکفایی نرسیده است.

میرویس حاجی‌زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «سکتور مرغداری جلو واردات را بیشتر گرفته و همچنان جلو واردات مرغ‌های پیر را به کشور گرفته است. ما این سکتور را حمایت می‌کنیم. فعلاً واردات تخم مرغ جریان دارد چونکه کاهش تخم مرغ وجود دارد.»

از سویی هم، آگاهان اقتصادی باور دارند که ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید مرغ وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌ها باید افزایش یابد تا کشور به خودکفایی برسد.

باوجود سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش، هنوز مرغ و تخم آن از کشورهای همسایه وارد کشور می‌شود. خواست‌ها این است که حکومت در این بخش توجه کند تا افغانستان به یک کشور صادر کننده مبدل شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارم‌های ماهی در این ولایت را صدمه زده است

Published

on

فارم داران ماهی در کندهار می‌گویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارم‌ها آسیب ببینند.

محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارم‌داران ماهی در کندهار می‌گوید: «تعداد فارم‌ها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارم‌های غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»

ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آب‌ها یکی از خواست‌های فارم داران ماهی است. آنان می‌گویند که باید از آب‌های جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.

توریالی، فارم دار در کندهار می‌گوید: «خشکسالی فارم‌های ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارم‌داران را صدمه زده است.»

از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمک‌های لازم به فارم داران ماهی خبر می‌دهند.

توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار می‌گوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامه‌های آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»

بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارم‌ها به دست می‌آید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

واکنش امارت اسلامی افغانستان به ادعای اخیر وزیر دفاع پاکستان

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی در پیامی صوتی به آریانانیوز گفته است که: «ما این ادعا را رد می‌کنیم. امارت اسلامی هم چنین یک خواستی از پاکستان نه کرده است.»

Published

on

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، می‌گوید که امارت اسلامی از پاکستان خواسته‌ است که برای انتقال اعضای گروه تحریک طالبان پاکستان از بخش‌های مرزی به بخش‌های دیگر افغانستان، ده میلیارد روپیه پاکستانی پرداخت کند.

خواجه آصف روز چهارشنبه (۱۲ جدی) به جیو نیوز گفته است که پاکستان با این درخواست موافقت کرده اما از امارت اسلامی خواسته است ضمانتی ارائه دهند که اعضای تی‌تی‌پی دیگر به پاکستان باز نگردند.  

به گفته خواجه آصف، امارت اسلامی تاکنون به این خواسته پاسخ مثبتی نداده‌اند.

وی تصریح کرد: در این نشست، ملا یعقوب، امیرخان متقی، سراج‌الدین حقانی و ملا شیرین حضور داشتند. به آنان گفتم که اگر تی‌تی‌پی متوقف نشود، ما ناچار به اقدام خواهیم بود و بعد نباید گلایه کنید. شما می‌گویید که آن‌ها را به ولایت‌های غربی منتقل می‌کنید، اما چه ضمانتی هست که بازنگردند؟»

درهمین حال، امارت اسلامی این ادعا وزیر دفاع پاکستان را رد و گفته است که امارت اسلامی چنین خواستی از پاکستان نه کرده است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی در پیامی صوتی به آریانانیوز گفته است که: «ما این ادعا را رد می‌کنیم. امارت اسلامی هم چنین یک خواستی از پاکستان نه کرده است.»

آقای فطرت افزوده است که: «جای تاسف است که مقام‌های پاکستانی نمی‌دانیم بخاطر کدام اهداف چنین ادعاها را می‌کنند.»

این درحالیست که پاکستان دو هفته پیش، ولسوالی برمل ولایت پکتیکا را بمباران کرد.

 امارت اسلامی اعلام کرد که در این حمله ۴۶ تن به شمول زنان و کودکان جان باختند، اما رسانه‌های پاکستانی مدعی‌اند که در این حمله اعضای تی‌تی‌پی کشته شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!