جهان
پادشاه اردن سکوت جهان در قبال «جنایت جنگی» اسرائیل در غزه را محکوم کرد

ملک عبدالله، پادشاه اردن سکوت جهان در قبال حملات اسرائیل بر نوار غزه که هزاران کشته و بیش از یک میلیون آواره برجا گذاشته است را محکوم کرد.
ملک عبدالله طی سخنانی در نشست سران صلح قاهره گفت: «پیامی که جهان عرب میشنود این است که زندگی فلسطینیها کمتر از جان اسرائیلیها اهمیت دارد.»
او به رهبران عرب در این نشست گفت که از اعمال خشونتآمیز علیه غیرنظامیان بیگناه توسط اسرائیل در غزه، کرانه باختری اشغالی «خشگمین» است.
او گفت: «رهبری اسرائیل باید یک بار برای همیشه بفهمد که اگر کشوری بر پایه بیعدالتی ساخته شود هرگز نمیتواند شکوفا شود…. پیام ما به اسرائیلیها باید این باشد که ما آیندهای سرشار از صلح و امنیت برای شما و فلسطینیها می خواهیم.»
ملک عبدالله گفت که آوارگی اجباری یا داخلی فلسطینیان جنایت جنگی خواهد بود.
محمود عباس، رییس جمهور فلسطین که در این نشست نیز حضور داشت، گفت که فلسطینیها آواره یا رانده نمیشوند.
محمود عباس گفت: «ما نمیرویم، نمیرویم.»
مصر که فراخوان و میزبان این نشست بود، افزود که امیدوار است شرکتکنندگان خواستار صلح و از سرگیری تلاشها برای حل و فصل درگیریها میان فلسطین و اسرائیل شوند.
با این حال، این نشست بدون توافق رهبران و وزرای خارجه بر سر بیانیه مشترک پایان یافت.
دو هفته میشود که درگیریهای شدید میان گروه حماس و نیرویهای اسرائیلی جریان دارد که هزاران نفر را کشته و تأثیر فاجعهباری بر وضعیت انسانی در غزه گذاشته است.
جهان
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمبافکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیهگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شدهاند.

در پی افزایش تنشها با ایران و بمباران حوثیهای یمن، وزیر دفاع امریکا دستور اعزام تجهیزات و جیتهای جنگی بیشتر به خاورمیانه را برای تقویت موضع دفاعی و بازدارندگی این کشور صادر کرده است.
این اقدام در چارچوب سیاست امریکا برای مقابله با تهدیدهای ایران و گروههای نیابتیاش در منطقه انجام میشود.
بر اساس بیانیه پنتاگون که سهشنبه ۱۲ حمل منتشر شد، در راستای دستور دونالد ترمپ برای «دستیابی به صلح از طریق قدرت»، گروه نبرد کشتی طیارهبر «هری اس. ترومن» در منطقه تحت پوشش «سنتکام»، قوماندانی مرکزی امریکا، باقی خواهد ماند.
همچنین گروه نبرد کشتی طیاره بر «کارل وینسون» پس از اتمام تمرینات خود در منطقه هند-پاسیفیک، به سنتکام خواهد پیوست تا به تلاشها برای «ثبات منطقهای، بازدارندگی در برابر اقدامات خصمانه و حفظ جریان آزاد تجارت» ادامه دهد.
در همین حال، گروه نبرد کشتی طیاره بر «یواساس نیمیتز» نیز ماموریت خود را در غرب اقیانوس آرام آغاز کرده است تا «برتری جنگی امریکا در منطقه هند-پاسیفیک را حفظ کند.»
پنتاگون در این بیانیه نوشت: «پیت هگست بار دیگر تاکید کرده است که اگر ایران یا نیروهای نیابتیاش تهدیدی متوجه پرسنل یا منافع امریکا در منطقه کنند، ایالات متحده بدون تردید دست به اقدام قاطع خواهد زد.»
طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمبافکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیهگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شدهاند.
به گفته کارشناسان، این فاصله برای رسیدن به یمن یا ایران کافی است.
بمبافکنهای «بی ۲» قادر به حمل سلاحهای هستهای هستند و با توجه به اینکه تنها ۲۰ بال از این طیارهها در موجودی نیروی هوایی ایالات متحده قرار دارند، معمولا به صورت محدود استفاده میشوند.
جهان
ترمپ: زلنسکی تلاش میکند از توافق مربوط به مواد معدنی عقبنشینی کند

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تلاش میکند از توافق مربوط به مواد معدنی خارج شود، و هشدار داد اگر چنین کاری کند، با مشکلاتی بزرگ روبهرو خواهد شد.
ترمپ در راه بازگشت به واشنگتن شام یکشنبه (۳۰ مارچ) به خبرنگاران گفت: «او تلاش میکند از توافق مواد معدنی کمیاب خارج شود و اگر این کار را بکند، با مشکلاتی روبهرو میشود، مشکلاتی بزرگ، خیلی بزرگ.»
او افزود: «او میخواهد عضو ناتو شود، اما هیچوقت عضو ناتو نخواهد شد. خودش هم این را میداند.»
جهان
کوریای جنوبی، چین و جاپان برای تقویت تجارت منطقهای توافق کردند

کوریای جنوبی، چین و جاپان پس از پنج سال روز یکشنبه گفتگوی اقتصادی برگزار کردند تا تجارت منطقهای را تسهیل کنند و همکاریهای سهجانبه تجاری را افزایش دهند. این سه قدرت صادراتی آسیا خود را برای تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا آماده میکنند.
به گزارش رویتز، سه وزیر تجارت این کشورها توافق کردند که برای مذاکرات جامع و سطح بالا در مورد توافقنامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین به منظور ترویج «تجارت منطقهای و جهانی» به طور نزدیک همکاری کنند.
دوکگون آهن، وزیر تجارت کوریای جنوبی گفت: «ضروری است که اجرای RCEP (مشارکت اقتصادی جامع منطقهای) را که سه کشور در آن شرکت کردهاند تقویت کنیم و چارچوبی برای گسترش همکاریهای تجاری بین سه کشور از طریق مذاکرات توافقنامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین ایجاد کنیم.»
این وزیران پیش از اعلام ترمپ در روز چهارشنبه هفته جاری برای تعرفههای بیشتر در آنچه ترمپ «روز آزادی» مینامد، ملاقات کردند.
این سه کشور از شرکای عمده تجاری ایالات متحده هستند، اگرچه در مسائل مختلف از جمله اختلافات مرزی و انتشار فاضلاب رادیواکتیو از نیروگاه هستهای فوکوشیما با یکدیگر در تضاد بودهاند.
آنها از زمان آغاز مذاکرات در سال ۲۰۱۲ پیشرفت چشمگیری در مورد توافق تجارت آزاد سهجانبه نداشتهاند.
RCEP که در سال ۲۰۲۲ اجرایی شد، یک چارچوب تجاری بین ۱۵ کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه است که هدف آن کاهش موانع تجاری است.
ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که تعرفههای وارداتی ۲۵ درصدی بر موترها و قطعات موتر اعمال خواهد کرد، اقدامی که ممکن است به شرکتها آسیب بزند، به ویژه موترسازان آسیایی که از بزرگترین صادرکنندگان موتر به ایالات متحده هستند.
پس از مکزیک، کوریای جنوبی بزرگترین صادرکننده موتر به ایالات متحده است و جاپان در رتبه بعدی قرار دارد.
گفتنی است که وزیران این سه کشور توافق کردند که نشست بعدی خود را در جاپان برگزار کنند.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیسجمهور سوریه، الشرع، دولت انتقالی جدید را تشکیل داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مهلت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان تمدید نمیشود
-
تجارت4 روز ago
تلاشها برای گسترش روابط تجارتی با هند
-
جهان1 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
روبیو: تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت
-
تجارت2 روز ago
با ادامه جنگ تعرفهها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد
-
رویداد های اخیر22 ساعت ago
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
چین تمرینات نظامی خود را در اطراف تایوان راه اندازی کرد و رئیس جمهور آن را «طفیلی» خواند