Connect with us

صحت

ویروس زامبی پس از ۵۰ هزار سال انجماد دوباره زنده شد

منتشر شده

در

محققان با تحقیق در یخ‌های دائمی اعماق زمین در سایبریا ۱۳ ویروس ماقبل تاریخ را در یخ‌های منجمد کشف کردند.

محققان یک ویروس زامبی (مُرده نما) حدوداً ۵۰ هزار ساله را که در اعماق یخبندان سایبریا به گیر افتاده بود احیا کردند. آنها این اکتشاف را در هسته‌های یخی اعماق زمین در سایبریا انجام دادند و ویروسی به قدامت ۴۸ هزار و ۵۰۰ سال به نام پاندوراویروس یدوما (Pandoravirus yedoma) را بازسازی کردند.

در جریان این تحقیق بیش از ۱۲ ویروس ماقبل تاریخ توسط محققان مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه کشف شد که قبلا هرگز دیده نشده و ده‌ها هزار سال داخل یخ‌ها نهفته مانده بودند و حالا قرار است دوباره بازگردانده شوند.

با این حال این اولین بار نیست که محققان چنین ویروس‌های تاریخی را داخل یخ‌ها پیدا می‌کنند. در سال ۲۰۱۴ همین محققان ویروس ۳۰ هزار ساله‌ای را یافتند که در یخبندان دائمی گرفتار شده بود و جالب اینکه دریافتند پس از گذشت این همه مدت این ویروس هنوز قادر است موجودات زنده را آلوده کند.

اکنون آنها با در دست داشتن ۱۳ ویروس جدید در حال ذوب آنها هستند تا به ارزیابی تاثیر این ویروس‌ها بر سلامت عمومی بپردازند.

این یافته جدید یک تهدید احتمالی بسیار واقعی و نگران کننده برای جهان ایجاد خواهد کرد، زیرا با ذوب شدن یخ‌های دائمی یا زمین‌های یخ زده دائمی، مواد شیمیایی و میکروب‌های گیرافتاده در آنها آزاد خواهند شد. بنابراین درنتیجه‌ی تغییرات اقلیمی ممکن است شاهد انتشار ویروس‌های باستانی بیشتری باشیم که درباره آنها چیزی نمی‌دانیم.

محققان هشدار داده‌اند که این «ویروس‌های زامبی» به‌طور بالقوه می‌توانند برای انسان خطرناک باشند و پیش‌تر برخی از افراد نیز جان خود را به همین دلیل از دست داده‌اند.

محققان اطمینان دادند که ویروس هایی که این بار کشف کرده‌اند خطر ناچیزی به همراه خواهند داشت اما نسبت به خطرات احتمالی در آینده هشدار داده‌اند.

صحت

تیم انتقال ترمپ در حال برنامه‌ریزی‌ برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است

ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.

Published

on

یک منبع آگاه به رویترز گفته است که تیم انتقال دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، برای خروج عاجل این کشور از سازمان صحت جهانی برنامه‌ریزی می‌کند. ترمپ چندین منتقد این سازمان را برای مناصب بالا در بخش صحت عمومی امریکا نامزد کرده است.

لارنس گوستین، استاد صحت جهانی در پوهنتون جورج تاون به این خبرگزاری گفت: «من کاملا می‌دانم که او [ترمپ] قصد دارد در روز اول یا در اولین روزهای حکومتش از سازمان [صحت جهانی] خارج شود.»

این طرح که با انتقاد ترمپ از سازمان صحت جهانی مطابقت دارد، تغییری چشمگیر در سیاست ایالات متحده در حوزه صحت بین المللی به وجود خواهد آورد و واشنگتن از مبارزه کشورها با بیماری‌های همه‌گیر کنار کشیده خواهد شد.

ترمپ چندین منتقد این سازمان را در حوزه صحت در حکومت خود تعیین کرده است. یکی از آنان رابرت اف کندی جونیور، یک منتقد به واکسین است که به عنوان وزیر صحت ایالات متحده نامزد شده است.

ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.

ترمپ می‌گوید سازمان صحت نتوانسته است چین را در مورد شیوع زودهنگام کووید-۱۹ مسئول بداند. او بارها سازمان صحت جهانی را دست نشانده چین خوانده و قول داده است که کمک‌های ایالات متحده به این سازمان را صرف برنامه‌های صحی داخلی کند.

Continue Reading

صحت

کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات

Published

on

Continue Reading

صحت

داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوت‌های طبی در افغانستان، آینده مراقبت‌های صحی در این کشور را تهدید می‌کند

Published

on

سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی در افغانستان عواقب گسترده‌ای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.

این سازمان در بیانیه‌ای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبت‌های صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبت‌های صحی با کیفیت را بیشتر محدود می‌نماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد می‌کند.

میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بی‌طرفانه مراقبت‌های صحی محروم می‌کند.»

این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.

لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتون‌ها یا انستیتوت‌های طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیب‌پذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیت‌ها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»

اخیراً گزارش‌هایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوت‌های طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!