Connect with us

رویداد های اخیر

ولسوالی مارجه هلمند، جایی که در گذشته مرکز کشت کوکنار محسوب می‌شد اکنون در این ولسوالی دیگر کوکنار کشت نمی‌شود

ولایت هلمند زمین حاصل خیز دارد باورها این است که هرگاه حکومت به این ولایت توجه کند و آب‌ را مدیریت کند، تنها از هلمند می‌توان بخش بزرگ از گندم مورد نیاز را تولید کرد.

منتشر شده

در

ولسوالی مارجه ولایت هلمند که طی سال‌های اخیر مرکز اصلی کشت کوکنار محسوب می‌شد حالا دیگر در این ولسوالی کوکنار نه بل بدیل کوکنار کشت می‌شود، اما دهاقین می‌گویند که از عواید بدیل کوکنار نمی‌توانند تأمین معیشت کنند.

این دهاقین از حکومت می‌خواهند که آنان را همکاری کند.

محمد عیسی یکی از دهاقین این ولایت، زمین‌هایی را که در گذشته کوکنار کشت می‌کرد حالا این زمین‌ها را پنبه و ریحان کشت کرده، اما از حاصلات بدست آمده راضی نیست.

مانند محمد عیسی دهاقین زیادی در این ولسوالی هستند که از محصولات زراعتی شان راضی نیستند و می‌گویند محصولات آنها مصارف شان را تأمین کرده نمی‌تواند.

با این حال، مسؤولان محلی می‌گویند که در گذشته با دهاقین کمک کرده‌اند و تلاش‌ها برای کمک‌های بیشتر به آنها جریان دارد.

در حال حاضر در ولسوالی مارجه گندم، جواری، ریحان و پنبه کشت می‌شود.

ولایت هلمند زمین حاصل خیز دارد باورها این است که هرگاه حکومت به این ولایت توجه کند و آب‌ را مدیریت کند، تنها از هلمند می‌توان بخش بزرگ از گندم مورد نیاز را تولید کرد.

رویداد های اخیر

درانی: افغانستان اگر در انزوا نگهداشته شود، گروه های تروریستی دوباره رشد می‌کنند

وی افزود که اگر تعامل با افغانستان به سطح بین المللی صورت نمی گیرد، تعامل به سطح منطقه صورت گیرد.

Published

on

نماینده ویژه پیشین پاکستان برای افغانستان گفته است که اگر افغانستان در انزوا نگهداشته شود، گروه های تروریستی در این کشور دوباره رشد می‌کنند.

آصف علی درانی تصریح کرده است که با ادامه بحران اوکراین و قتل عام در فلسطین، افغانستان به باد فراموشی سپرده شده است.

او گفت: «اگر القاعده نیست، شاخه خراسان داعش می‌آید. حادثه ممکن به سطح حمله یازدهم سپتمبر صورت نگیرد، اما یک فاجعه رخ خواهد داد، خطر وجود خواهد داشت. مردم در سایر نقاط جهان احساس ناامنی خواهند کرد.»

وی افزود که اگر تعامل با افغانستان به سطح بین المللی صورت نمی گیرد، تعامل به سطح منطقه صورت گیرد.

این دیپلومات پاکستانی از چگونگی حکومت‌داری در افغانستان و تامین حقوق زنان در این کشور انتقاد کرد.

آقای درانی تاکید کرد کسانی که معتقدند باید دولت سرپرست را به رسمیت بشناسند، با مشکلاتی مواجه خواهند شد.

او گفت: «حق به رسمیت شناختن را هر کشوری دارد، یک کشور را به رسمیت بشناسد یا نشناسد، اما قبل از حادثه یازدهم سپتمبر، ما و برخی از کشورهای دیگر آنها را به رسمیت شناخته بودیم، اما چی فایده داشت. موضوع اصلی این است کسی را که به رسمیت می شناسید، او در عوض برای بودن بخشی از جامعه جهانی، چی اقدامات را انجام می‌دهد؟»

وی افزود: «آنها فردا در جلسات بزرگ مانند، سازمان ملل متحد، و سازمان همکاری اسلامی اشتراک می کنند، بناء سوال این است که آنها چی اقداماتی را انجام می‌دهند. آیا اقدامات آنها همین خواهد بود که بر تعلیم دختران محدودیت وضع می‌کنند، آواز آنها را منع می‌کنند و می‌گویند که کار کرده نمی توانند، بنابرین به رسمیت شناختن آنها سودی ندارد بل یک جنجال دیگر برای آن کشور خواهد بود.»

آقای درانی بر رسیدگی به مُعضل افغانستان از طریق منطقه تاکید کرد، زیرا به گفته‌ او امریکا و کشورهای غربی بر سر مسایل حقوق بشر در افغانستان تاکید دارند.

از سویی دیگر، حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور و عبدالرحمن نظامانی، سرپرست سفارت پاکستان در کابل، با هم دیدار کرده اند.

محور این دیدار ایجاد سهولت‌های تجارتی و روابط خوب میان دو کشور بربنیاد احترام متقابل گفته شده است. آقای کرزی گفته است که افراط گرایی و خشونت به هردو کشور زیان می رساند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تاکید حقانی بر بلند بردن ظرفیت نیروهای هوایی

آقای حقانی همچنان تاکید نمود که به زودی به جهانیان ثابت خواهد شد که امارت اسلامی در عرصه های مختلف به خودکفایی می‌رسد.

Published

on

سرپرست وزارت امور داخله نیروهای هوایی را مدافعین اصلی افغانستان دانسته و بر بلند بردن ظرفیت و مجهز شدن این نیروها تاکید کرده است.

سراج الدین حقانی که در مراسم فراغت پیلوتان از پوهنتون دفاعی وزارت دفاع ملی سخنرانی می‌کرد، همچنان تاکید نمود که به زودی به جهانیان ثابت خواهد شد که امارت اسلامی در عرصه های مختلف به خودکفایی می‌رسد.

او گفت: «قوت‌های هوایی ما مدافعین اصلی وطن هستند...امروز اگر جهانیان ما را محکوم می‌کنند که دفاع هوایی و زمینی نداریم و قوت استعداد آن را نداریم، ولی در عمل ثابت می‌شود و امروز شما نشان دادید. ما ۳ نفر را برابر ۳ هزار نفر می‌دانیم و ان شاء الله در وقت کم خودکفا خواهیم شد.»

لوی درستیز قوای مسلح کشور در این مراسم از انتقال طیاره های افغانستان به کشورهای همسایه در روزهای سقوط جمهوریت به شدت انتقاد کرد و آن را خیانت در حق مردم و کشور دانست.

فصیح الدین فطرت اما خطاب به نیروهای امنیتی دولت پیشین که در بیرون از افغانستان به سر می‌برند گفت که آغوش امارت اسلامی به روی آنها باز است و می‌توانند به کشور برگشته و مصدر خدمت به مردم شوند.

آقای فطرت گفت: «ما صدا می‌کنیم، جوانای ما اگر افغانستان را ترک کردند و فرار کردند و حالا در کشورهای خارجی زندگی می‌کنند، اگر چه رفاه و آسایش داشته باشند اما در آن کشورها، نه دین شان مطابقت می‌کند و نه مذهب شان. اگر واقعاً مسلمان باشند عذاب وجدان می‌کشند. پس آغوش امارت اسلامی برای همه شان باز است، آنها هم بازگردند.»

این مقام ارشد وزارت دفاع ملی هشدار داد کسانی که به دستور خارجی‌ها در تلاش مختل ساختن اوضاع امنیتی کشور باشند، پاسخ سختی از جانب نیروهای امنیتی و دفاعی دریافت خواهند کرد.

او گفت: «حکومتی که فعلاً در افغانستان حاکم است مستقل است و تمام قلمرو افغانستان را در کنترول دارد و کاملاً مستقل است و اگر کسی به دستور بیگانه ها، اگرچه افغان هم باشد باز بخواهد که اینجا امنیت را اخلال کند، اگرچه عضو بدن ما هم باشد آن را قطع کنیم تا دیگر ملت ما در آسایش و رفا کامل باشند.»

گفتنی است که همزمان با فراغت سه پیلوت، به تعداد ۱۲۰ داوطلب دیگر پس از سپری نمودن امتحان رقابتی جهت آموزش پیلوتی برای مدت چهار سال در این مسلک جذب پوهنتون قوت های هوایی شده که از این میان، ۸۰ نفر به بخش پیلوتی، ۲۵ نفر در بخش انجینری پیلوت و ۱۵ نفر در بخش پیلوتان کشاف می‌باشند و درس‌های شان به‌طور رسمی آغاز شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

واکنش‌های جهانی به حمله مسلحانه در مسیر دایکندی-غور

Published

on

حمله‌ مسلحانه‌ی افراد وابسته به گروه داعش به غیر نظامیان در مسیر ولایت‌های دایکندی و غور واکنش‌های جهانی را درپی داشته است. سازمان ملل متحد حمله بر هزاره‌ها در دایکندی را «فجیع» دانسته و محکوم کرده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) خواهان شناسایی عاملان این حمله شده است.

استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل گفته است:«سرمنشی سازمان ملل متحد حمله قاتلانه دیروز بر جامعه شعیه هزاره را که در افغانستان رخ داد، به شدت محکوم می‌کند. آقای‌ گوترش برای خانواده‌های قربانی تسلیت عرض کرده و خواهان شفای عاجل بر زخمیان شده است. سرمنشی سازمان ملل خواهان حفاظت از مردم ملکی است. مأموریت سیاسی ما در افغانستان نیز حمله دیروز در افغانستان را محکوم می‌کند و از مسوولان می‌خواهد که در رابطه تحقیقات کنند و عاملان حمله را مورد حساب دهی قرار دهند.»

شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان در قطر نیز حمله مرگبار بر هزاره‌های دایکندی را به‌ شدت محکوم کرده است. کرن دیکر در یادداشتی در ایکس این حمله را «وحشیانه» پنداشته و خواستار شناسایی و پاسخگویی عاملان آن شده‌ است.

سفارت جاپان در افغانستان همچنان این حمله را «تروریستی» پنداشته و محکوم نموده است.

این سفارت در بیانیه‌‌ای بر متوقف‌شدن این گونه حملات تأکید کرده ‌است.

رینا امیری، نماینده‌ ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان در افغانستان و دیدبان حقوق بشر همچنان بر حفاظت و توجه بیشتر هزاره‌ها در کشور تأکید کرده‌اند.

امارت اسلامی نیز این حمله را «وحشیانه» دانسته و آن را به شدت محکوم کرده ‌است. امارت اسلامی تصریح نموده که به‌گونه جدی تلاش می‌کند تا عاملان این رویداد را پیدا و آنان را به پای اجرای عدالت بکشاند.

در حمله مسلحانه روز پنجشنبه در ساحه‌ای بین ولایت‌های دایکندی و غور ۱۴ غیرنظامی کشته شدند.

مسوولیت این حمله را گروه داعش برعهده گرفته است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!