جهان
وزیر خارجه کوریای شمالی به مسکو رفت
وزارت دفاع امریکا همچنین اعلام کرد که کوریای شمالی ۱۰ هزار سرباز را برای آموزش به شرق روسیه اعزام کرده که این رقم در روز چهارشنبه ۳۰۰۰ نفر بود.

رسانه دولتی کوریای شمالی و مقامهای روسی امروز (سهشنبه، ۸عقرب) خبر دادند که وزیر خارجه آن کشور در دومین سفر خود در ۶ هفته گذشته به روسیه رفته است.
این سفر از سوی چوئه سون هوی، وزیر خارجه کوریای شمالی به روسیه در بحبوحه افزایش نگرانیها در مورد دخالت ادعایی پیونگ یانگ در جنگ مسکو و اوکراین صورت گرفته است.
خبرگزاری رسمی کوریای شمالی KCNA گزارش داده است که هیئتی به ریاست وزیر خارجه کوریای شمالی روز دوشنبه برای سفری رسمی به روسیه رفت اما از ذکر جزئیات این سفر خودداری کرد.
به نقل از خبرگزاری رویترز، سفارت روسیه در بیانیهای که در صفحه شبکه اجتماعی Vkontakte سفارتخانه منتشر شد، اعلام کرد الکساندر ماتسگورا، سفیر روسیه در پیونگ یانگ، چوئه را در میدان بدرقه کرد.
در این بیانیه آمده است: «سفر وزیر خارجه کوریای شمالی به فدراسیون روسیه در چارچوب یک گفتگوی راهبردی انجام میشود که پس از توافق برای تقویت روابط بین رهبران ۲ کشور در نشست جون ۲۰۲۴ صورت میگیرد.»
یون سوک یول، رئیس جمهور کوریای جنوبی در جریان نشست تلویزیونی کابینه مدعی شد که همکاری نظامی غیرقانونی بین روسیه و کوریای شمالی تهدیدی جدی برای جامعه بینالمللی است و افزود: «از همه میخواهم تا نسبت به مدیریت خطر هوشیار باشند.»
سفر وزیر خارجه کوریای شمالی به روسیه در حالی انجام میشود که ناتو به سئول، واشنگتن و کییف برای تایید اعزام نیروها از سوی پیونگ یانگ به روسیه، گفت که واحدهای نظامی کوریای شمالی در منطقه کورسک روسیه در مرز با اوکراین مستقر شدهاند.
پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد که اگر کوریای شمالی وارد جنگ مسکو علیه کییف شود، واشنگتن محدودیتهای جدیدی را برای استفاده اوکراین از تسلیحات امریکایی اعمال نخواهد کرد.
وزارت دفاع امریکا همچنین اعلام کرد که کوریای شمالی ۱۰ هزار سرباز را برای آموزش به شرق روسیه اعزام کرده که این رقم در روز چهارشنبه ۳۰۰۰ نفر بود.
جو بایدن، رئیس جمهور امریکا نیز این وضعیت را «بسیار خطرناک» خواند.
مارک روته، سرمنشی ناتو نیز پس از نشست روز دوشنبه با هیئتی از کوریای جنوبی گفت تعمیق روابط نظامی بین مسکو و پیونگ یانگ تهدیدی جدی برای امنیت هند-پاسیفیک و یورو-آتلانتیک است.
رئیس جمهور کوریای جنوبی در تماس تیلیفونی با اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا مدعی شد که اعزام نیروهای کوریای شمالی به خط مقدم جنگ در اوکراین ممکن است زودتر از حد انتظار انجام شود.
از زمان دیدار کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در خاور دور این کشور در سال گذشته، ۲ کشور روابط نظامی خود را ارتقا دادهاند. آنها دوباره در جون سال جاری میلادی برای امضای یک مشارکت استراتژیک جامع که شامل یک پیمان دفاعی متقابل است، ملاقات کردند.
جهان
زلنسکی: پس از توافق آتشبس برای مذاکره مستقیم با روسیه آماده هستیم
زلنسکی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «ما آمادگی داریم که پس از آتشبس، در هر چارچوبی حاضر شویم.»

رئیس جمهور اوکراین روز سهشنبه (۲ثور) اعلام کرد که کییف فقط پس از برقراری آتشبس، برای گفتگوی مستقیم با روسیه آمادگی دارد.
زلنسکی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «ما آمادگی داریم که پس از آتشبس، در هر چارچوبی حاضر شویم.»
به نوشته رویترز، رئیس جمهور اوکراین در عین حال هشدار داد که موافقت سریع با همه مفاد توافقنامه صلح غیرممکن است.
وی افزود، هیاتی از مقامهای ارشد اوکراین روز چهارشنبه در لندن با مقامهای غربی دیدار و درباره آتشبس جزئی یا کامل گفتگو خواهد کرد.
زلنسکی همچنین مدعی شد که شهروندان چینی در یک مرکز تولید طیارههای بدون سرنشین در روسیه کار میکنند. وی پیشتر نیز چین را به تامین سلاح برای روسیه متهم کرده بود.
اظهارات زلنسکی درباره گفتگو با روسیه پس از آن مطرح شد که ولادیمیر پوتین هفته جاری به مناسبت عید مسحیان آتشبسی ۳۰ ساعته با اوکراین اعلام کرد.
پوتین دوشنبه پس از پایان این آتشبس گفت: «کییف در ابتدا ابتکار مسکو برای آتشبس عید را رد کرد، اما سپس «تشویق» شد که با آن موافقت کند.»
رئیسجمهور روسیه ادامه داد: «ظاهراً فرد باهوشتری -به احتمال زیاد از عوامل خارجی حامی اوکراین- پیدا شد که پیشنهاد داد که رد چنین ابتکاراتی به منزله از دست دادن موقعیت کییف است و آنها به سرعت موافقت کردند.»
وی افزود: «روسیه نسبت به هرگونه ابتکار صلح نگرش مثبتی دارد؛ ما امیدواریم که نمایندگان حکومت اوکراین نیز نسبت به آنها نگرش مثبتی داشته باشند.»
در همین حال، رسانهها گزارش دادند، سخنگوی کرملین روز سهشنبه گفت که اگر اوکراین «موانع» را بردارد، رئیس جمهور روسیه برای گفتگوی مستقیم با کییف آمادگی خواهد داشت.
جهان
پوتین: آماده مذاکرات مستقیم صلح با اوکراین هستیم
پوتین که با خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه صحبت می کرد، گفت: «درگیریها پس از آتش بس عید پاک از سر گرفته شده است؛ با این حال مسکو پذیرای هرگونه ابتکار صلح است و از کییف نیز همین انتظار را دارد.»

خبرگزاری رویترز گزارش داده است ک ه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای اولین بار از روزهای آغازین جنگ، مذاکرات دوجانبه با اوکراین را پیشنهاد کرد.
در عین حال ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او نیز گفت که کییف مشتاق است درباره توقف حملات به اهداف غیرنظامی گفتگو کند.
در حالی که زلنسکی مستقیماً به پیشنهاد پوتین پاسخ نداد، او در سخنرانی شبانه خود تأکید کرد که اوکراین آماده هرگونه گفتگو در مورد آتش بس است که حملات به غیرنظامیان را متوقف کند.
هر دو رهبر با فشار از سوی ایالات متحده روبرو هستند که تهدید کرده است تا زمانی که پیشرفتی حاصل نشود، از تلاشهای صلح خود کناره گیری خواهد کرد. این درحالی است که هم روسیه و هم اوکراین یکدیگر را به نقض آتش بس عید مسحیان متهم میکنند.
پوتین که با خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه صحبت می کرد، گفت: «درگیریها پس از آتش بس عید پاک از سر گرفته شده است؛ با این حال مسکو پذیرای هرگونه ابتکار صلح است و از کییف نیز همین انتظار را دارد.»
زلنسکی هم گفت: «اوکراین روز چهارشنبه در لندن در مذاکرات با امریکا و کشورهای اروپایی شرکت خواهد کرد.»
این گفتگوها دنباله نشست پاریس در هفته گذشته است که در آن ایالات متحده و کشورهای اروپایی راه های پایان دادن به جنگ را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
جهان
هزاران معترض در سراسر امریکا علیه ترمپ تظاهرات کردند
برخی معترضان شعارهایی در حمایت از مهاجرانی سر دادند که دولت ترمپ آنها را اخراج کرده یا در حال تلاش برای اخراج آنهاست.

هزاران معترض روز شنبه (۳۱حمل) در واشینگتن و دیگر شهرهای امریکا گرد هم آمدند تا مخالفت خود را با سیاستهای دونالد ترمپ، رییسجمهور ایالات متحده، در زمینه اخراج مهاجران، اخراج کارمندان دولتی و جنگهای غزه و اوکراین ابراز کنند.
به گزارش رویترز، در بیرون قصر سفید، معترضان شعارهای در دست داشتند که در آنها نوشته شده بود: «کارگران باید قدرت داشته باشند»، «پادشاهی نه»، «ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف کنید» و «دادرسی عادلانه».
برخی معترضان شعارهایی در حمایت از مهاجرانی سر دادند که دولت ترمپ آنها را اخراج کرده یا در حال تلاش برای اخراج آنهاست.
آنها همچنین همبستگی خود را با کارمندانی که از سوی دولت فدرال اخراج شدهاند و پوهنتونهای که بودجه آنها به دلیل تهدیدات ترمپ به خطر افتاده است، اعلام کردند.
برخی معترضان پرچم فلسطین در دست داشتند و دستمال فلسطینی بر گردن انداخته بودند، شعار «فلسطین آزاد» سر میدادند و همبستگی خود را با فلسطینیهایی که در جنگ اسرائیل در غزه کشته شدهاند، اعلام میکردند.
برخی دیگر نیز با در دست داشتن نمادهایی، از اوکراین حمایت میکردند و خواهان موضعگیری قاطعتر واشینگتن در برابر جنگی بودند که ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه، در اوکراین به راه انداخته است.
به نوشته رویترز، از زمان آغاز دور دوم ریاستجمهوری ترامپ، بیش از ۲۰۰ هزار کارمند فدرال اخراج شده و تلاش برای از بین بردن برخی نهادهای دولتی مانند وزارت آموزش در جریان است.
ماموران اداره سرحدی و مهاجرت، در این مدت به اتهام طرفداری از حماس و یهودیستیزی، ویزای شماری از محصلین خارجی را لغو و دهها محصلین خارجی را بازداشت کردهاند.
دولت هم تهدید کرده است که بودجه فدرال پوهنتونها را که برنامههای مرتبط با تنوع، برابری و شمول و ابتکارات زیستمحیطی را کنار نگذارند و مانع اعتراضات محصلین طرفداری از فلسطین نشوند را قطع خواهد کرد و در مواردی پرداخت بخشی از این بودجهها را معلق کرده است.
راهپیماییهای مشابهی نیز در نیویارک، شیکاگو و دهها شهر دیگر در ایالات متحده برگزار شد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
تجارت2 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
اخبار ساحوی2 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند