رویداد های اخیر
وزیر خارجه پیشین آلمان: خروج آشفته از افغانستان ناشی از عدم هماهنگی امریکا بود
هایکو ماس، وزیر خارجه پیشین آلمان، خروج پر هرج و مرج آلمان از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را ناشی از تصمیم یکجانبه دونالد ترمپ، رئیس جمهور آن زمان ایالات متحده امریکا دانست.
به گزارش دویچه ویله، ماس در کمیته پارلمان آلمان که در این مورد تحقیق میکند، گفت که حکومت آن وقت ایالات متحده امریکا تاریخ توافق شده با امارت اسلامی برای خروج از افغانستان را با حکومت وقت افغانستان هماهنگی نکرد، بلکه آن را به حاشیه راند.
او گفت که امارت اسلامی پس از این توافقنامه «به وضوح اعتماد به نفس بیشتری یافت» و شمار حملات خود بر سربازان حکومت پیشین افغانستان را افزایش داد و در این حملات به طور فزاینده موفقیت نیز داشت.
وزیر خارجه پیشین آلمان به صراحت گفت که بعد از آن هیچ گونه تحلیل وضعیت با اعضای ناتو در مورد مسایلی چون هماهنگی در مورد خروج از افغانستان صورت نگرفت. در نتیجه ایالات متحده امریکا برنامه خروج را اجرا کرد، بدون این که توجهی به نگرانیها در سطح ناتو یا اتحادیه اروپا داشته باشد.
ماس گفت که امکاناتی وجود نداشت که با امریکا در مورد خروج هماهنگ توافقاتی صورت بگیرد. وی افزود که اگر آلمان زودتر میفهمید که ایالات متحده چه زمانی برنامه تخلیه را شروع میکند، میتوانست زودتر آمادگی بگیرد.
ماس به سفرش به کابل در ماه اپریل ۲۰۲۱ اشاره کرد و گفت که در آن سفر تصور نمیکرد که «حکومت در حال فروپاشی است.»
وزیر خارجه پیشین آلمان یکی از مهمترین شاهدان در کمیته تحقیقاتی پارلمان فدرال آلمان است. او یکی از مسوولان اصلی در تخلیه شتابزده سفارت آلمان در کابل به شمار میرود. این کمیسیون پارلمانی چگونگی خروج آلمان از افغانستان و تخلیه همکاران محلی را بررسی میکند و در نهایت انگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز در اوایل ماه دسمبر در این کمیسیون حضور مییابد.
در همین حال، گیرد مولر، وزیر پیشین همکاری اقتصادی و توسعهای آلمان نیز روز پنجشنبه در این کمیسیون به پرسشها پاسخ داد.
او گفت که با وجود خروج آشفته از افغانستان، هیچ یک از کارمندان محلی افغان همکاریهای انکشافی آلمان جان نباخت و هیچ کسی زندانی هم نشده است.
رویداد های اخیر
ایران: از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده میکنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است که تهران از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده میکند و امارت اسلامی باید این موضوع را به صورت جدی در نظر داشته باشد.
به گزارش خبرگزای ایرنا، اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) در پاسخ به سوالی در مورد ساخت بندهای آب در افغانستان گفت که تهران این موضوع را از دهه ۱۳۹۰ پیگیری نموده و اعتراضهایش را ثبت کرده است.
او گفت: «این مسئله روشن است که آبهایی که از افغانستان به سمت ایران در طی هزاران یا میلیونها سال روان بوده، حقوقی را برای همه طرفهای دو سوی مرز ایجاد می کند. ما در برخی موارد، سند و موافقتنامه مشخص داریم، در بقیه موارد هم مستند به حقوق بینالملل عرفی و با در نظر گرفتن ملاحظات محیط زیست و شاید مهمتر از آنها اصل حسن همجواری، انتظار داریم که مقامات افغانستان این موضوع را به صورت جدی مدنظر داشته باشند.»
بقایی افزود: «ما از همه ابزارها برای احیای حق در این زمینه استفاده می کنیم.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنان گفت که سرپرست سفارت این کشور در کابل موضوع حقابه را پیگیری میکند.
حقابه یکی از موضوعات تنشزا میان افغانستان و ایران بوده است.
اخیراً یک عضو مجلس نمایندگان ایران درمورد ساخت بندهای آب در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این موضوع جای سوال دارد.
فدا حسین مالکی گفت که حاکمان کنونی افغانستان با کشورهای همسایه به شمول ایران به نوعی رفتار میکنند که در گذشته دیده نشده است.
این درحالیست که امارت اسلامی بارها تاکید کرده که به تامین حقابه ایران مطابق معاهده سال ۱۳۵۱ متعهد است، اما ایران همچنان باید وضعیت خشکسالی را درنظر گیرد.
رویداد های اخیر
هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد
وزارت امور خارجه هند حملات اخیر هوایی پاکستان بر افغانستان را که منجر به کشته شدن غیر نظامیان شد، محکوم کرده است.
سخنگوی این وزارت گفته است که این یک عادت قدیمی پاکستان میباشد که همسایگان خود را برای ناکامیهای داخلیاش خودش مقصر میداند.
راندیر جیسوال گفت: «ما گزارشهای رسانهها را در مورد حملات هوایی به غیرنظامیان افغان، از جمله زنان و کودکان، که در آن جان افراد گرانمایه از دست رفت، مورد توجه قرار داده ایم. ما به صراحت هرگونه حمله به غیرنظامیان بی گناه را محکوم میکنیم. این یک رویه قدیمی پاکستان است که همسایگان خود را برای ناکامیهای داخلی خود مقصر بداند.»
نظامیان پاکستانی در اوایل ماه جاری هجری خورشدی حملههای هوایی را بر چهار بخش ولسوالی برمل پکتیکا انجام داده و مدعی شدند که شبه نظامیان تیتیپی را هدف قرار دادند.
اما امارت اسلامی اعلام کرد که در این حملهها، مهاجران وزیرستانی هدف قرار گرفته اند. این حملات سبب شد تا امارت اسلامی نیز نقاطی را در آنسوی خط فرضی دیورند هدف قرار دهد.
رویداد های اخیر
آغاز تلاشها برای کشت بدیل کوکنار در ولایت کندهار
برخی از دهاقین در کندهار میگویند که هزینه ایجاد باغهای پسته زیاد است و از دولت میخواهند که در این بخش با آنان همکاری های لازم را انجام دهد.
اخیرا در ولایت کندهار، تلاشها برای کشت بدیل کوکنار آغاز شده و دهاقین به احداث باغ های پسته رو آورده اند. مسؤولان محلی این ولایت میگویند که از ۱۵۰ هکتار باغ، ۱۱۵ تُن پسته بدست آمده است.
به گفته مسؤولان پسته یکی از بدیلهای موثر کوکنار است که آنان تلاش دارند تا روند احداث باغها را گسترش دهند.
مسوولان باغ میگویند که پسته نسبت به دیگر میوهها حاصلات خوب دارد و قیمتاش هم بلند است.
به گفتهای آنها در یک باغ پسته روزانه از ۳۰ تا ۶۰ تن نیز مشغول کار میباشند و از این طریق امرار معیشت میکنند.
برخی از دهاقین در کندهار میگویند که هزینه ایجاد باغهای پسته زیاد است و از دولت میخواهند که در این بخش با آنان همکاری های لازم را انجام دهد.
مسؤولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار میگویند که باغهای پسته میتواند بدیل خوبی برای کشت کوکنار باشد و دهاقین را همکاری لازم خواهند کرد.
بر بنیاد معلومات مسؤولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار در ۱۵۰ هکتار زمین باغهای پسته احداث شده و از این باغها ۱۱۵ تُن پسته بدست آمده است.
-
جهان5 روز ago
یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان در حمله با موتر بر جشن سال نو ۱۵ نفر را کشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
گنداپور: خصومت با افغانها به پشتونهای پاکستان نیز گسترش یافته است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارمهای ماهی در این ولایت را صدمه زده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید