Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر خارجه هند: آن چنانی که لازم است به افغانستان توجه نشده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزیران خارجه روسیه و هند ازحکومت سرپرست درافغانستان می‌خواهند به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند.

جی شنکر، وزیرخارجه هند که در یک سفر دو روزه به روسیه رفته با همتای روسی‌اش دریک نشست مشترک خبری اشاره‌های به وضعیت در افغانستان دارند.

آقای شنکر از جامعه جهانی می‌خواهد افغانستان را فراموش نکنند به گفته جی شنکر به افغانستان آنچنانی که لازم است توجه نشده است.

وزیرخارجه روسیه هم می‌گوید جامعه جهانی تا کنون شاهد برداشتن گام‌های دلگرم کننده ازسوی حاکمان جدید درپیوند به انتظارات مطرح شده ازسوی جامعه جهانی نبوده اند.

سرگی لاوروف می‌گوید، موضوعات که قرار است درفارمت مسکو روی آن بحث شود با نمایندگان امارت اسلامی شریک شده است و نیز نتایج این نشست با جزئیات آن در اختیار آنها قرار خواهند گرفت.

جی شنکر، وزیرخارجه هند می‌گوید که:« ما درمورد چگونگی ادامه حمایت ازمردم افغانستان بحث کردیم، از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند، مهم است که جهان فراموش نکند که وضعیت در افغانستان چگونه است، فکر می‌کنم توجهی که باید به افغانستان می‌شد نشده است ما به تلاش برای یافتن راه هایی درحمایت از مردم افغانستان ادامه می‌دهیم اما جامعه بین‌المللی با دلایل موجه درمورد تروریزم، فراگیری حکومت، تعهدات که طالبان (امارت اسلامی) به جامعه جهانی داده اند ودرقطعنامه ۲۵۹۳ شورای امنیت برآن پرداخته شده نگرانی دارند جامعه بین‌المللی به‌ویژه همسایگان امروز با هم کار می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند هیچ تهدید از افغانستان وجود ندارد.»

وزیرخارجه روسیه هم می‌گوید جامعه جهانی تا کنون شاهد برداشتن گام‌های دلگرم کننده از سوی امارت اسلامی درپیوند به انتظارات مطرح شده ازسوی جامعه بین‌المللی نبوده اند.

آقای لاوروف می‌گوید که:«ما با مقام‌های حاکم درافغانستان کار می‌کنیم و از طریق ساختارهای که وجود دارد یکجا با همکاران هندی خود برای اجرایی شدن وبرداشتن گام های ضروری دراین مسیراقدام خواهیم کرد؛ متاسفانه تا اکنون شاهد برداشتن گام‌های دلگرم کننده از سوی طالبان (امارت اسلامی) درپیوند به انتظارات مطرح شده ازسوی جامعه جهانی نبوده ایم، مطمیناعملکرد حکومت سرپرست درچهارده ماه گذشته درنشست فرمت مسکوکه هفته آینده برگزار می‌شود به بحث گرفته خواهد شد.»

وزیرخارجه روسیه می‌گوید، تماس‌های منظم با مقام‌های حاکم درافغانستان دارند وخواست‌های جامعه جهانی همواره به آنها گوشزد می‌شود.او می‌گوید موضوعات نشست فارمت مسکو با نماینده حکومت سرپرست شریک شده ونتایج آن نیزبا جزئیات در اختیار آنان قرارخواهد گرفت.

از نماینده امارت اسلامی برای اشتراک درنشست فارمت مسکو دعوت نشده وامارت اسلامی پیش ازاین گفته است درصورت عدم اشتراک نماینده‌ای ازسوی امارت اسلامی این نشست موثریت نخواهد داشت و نتایج آن ناقص خواهد بود.

رویداد های اخیر

مهلت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان تمدید نمی‌شود

بر اساس اطلاعات ارائه شده، از مجموع ۲.۱ میلیون مهاجر افغان در پاکستان، ۱.۳ میلیون نفر کارت‌های ثبت‌نام دریافت کرده‌اند و بیش از ۵۲ درصد از این افراد در ایالت خیبرپختونخوا زندگی می‌کنند.

Published

on

(Last Updated On: )

 رسانه‌های پاکستانی اعلام کردند مقامات وزارت داخله این کشور در نشست تازه‌ای تأکید کردند که مهلت اخراج مهاجرین افغان در پاکستان تمدید نخواهد شد. این در حالی است که مشاور صدراعظم این کشور پیش‌تر اعلام کرده بود که امکان تغییر در این مهلت وجود دارد.

بر اساس گزارش‌ها، از آغاز روند اخراج مهاجرین افغان، تا کنون ۸۷۸ هزار و ۹۷۲ نفر به افغانستان بازگشته‌اند.

بر اساس اطلاعات ارائه شده، از مجموع ۲.۱ میلیون مهاجر افغان در پاکستان، ۱.۳ میلیون نفر کارت‌های ثبت‌نام دریافت کرده‌اند و بیش از ۵۲ درصد از این افراد در ایالت خیبرپختونخوا زندگی می‌کنند.

نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های بین‌المللی از جمله کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، نسبت به پیامدهای انسانی اخراج این مهاجرین ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف این روند شده‌اند.

با نزدیک شدن به پایان مهلت تعیین‌شده، وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان به یکی از مسائل چالش‌برانگیز تبدیل شده است.

شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان نیز پیش‌تر در یک نشست خبری با تأکید بر برنامه اسلام‌آباد برای اخراج مهاجرین افغان گفته بود: «هیچ تغییری در ضرب‌الاجل ۳۱ مارچ (۱۱ حمل) برای اخراج دارندگان کارت مهاجرت «ای‌سی‌سی» وجود ندارد.

پاکستان در حالی بر قطعیت تاریخ مهلت تعیین شده برای خروج داوطلبانه افغان‌ها تأکید می‌کند که امارت اسلامی از طریق راه‌های دیپلوماتیک از حکومت پاکستان درخواست کرده که مهاجران را اخراج نکرده و به آنها مهلت بیشتری بدهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ذبیح‌الله مجاهد: نماز عید به امامت رهبر امارت اسلامی در کندهار برگزار شد

از سوی دیگر محمد یوسف وفا، والی بلخ امروز در جریان نماز عید گفت که به هیچ کس اجازه نمی‌دهند تا نظام را تخریب نماید.

Published

on

(Last Updated On: )

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان روز یک‌شنبه (۱۰حمل) در صفحه‌ای ایکس نگاشته است که نماز عید سعید فطر در مسجد عیدگاه کندهار به امامت ملاهبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی و شرکت هزاران تن برگزار شد.

درهمین حال، مقام‌های بلند پایه‌ای دیگر امارت اسلامی افغانستان نماز عید سعید فطر را در ارگ برگزار نمودند.

در نماز عید فطر در ارگ، معاونان ملاحسن آخند، رئیس‌الوزرا و شماری دیگر از مقام‌ها حضور داشتند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا در جریان نماز عید گفت که امارت اسلامی آماده تعامل با جهان بر بنیاد احترام متقابل است.

وی همچنان بر اتحاد و وحدت تاکید نمود.

ملا برادر بیان داشت که تنها از طریق همبستگی داخلی می‌توان کشور را آباد کرد و هیچ‌بیگانه‌ای قادر به ساختن و آبادانی افغانستان نخواهد بود.

در مورد امنیت گفت که، در طی سه سال برای جهان ثابت کرده‌اند که افغانستان زیر اداره آنان به گونه کامل امن است.

آقای برادر تاکید کرده که آنان با «سیاست اقتصاد محور» آماده بهبودی روابط با تمام جهان است.

درعین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا هم در سخنرانی خود از مخالفان خواست که به افغانستان بازگردند.

حنفی همچنین گفت که امارت اسلامی خواهان روابط اقتصاد محور و احترام متقابل با همه کشورهای منطقه و فرامنطقه است.

از سوی دیگر محمد یوسف وفا، والی بلخ امروز در جریان نماز عید گفت که به هیچ کس اجازه نمی‌دهند تا نظام را تخریب نماید.

وی افزود که: «این نظام به قربانی آمده است و مسوولیت همه‌ی ما است تا از نظام دفاع کنیم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

شهروند امریکایی بازداشت شده در افغانستان آزاد شد

منبع گفته است که، هال در سفارت قطر در کابل تحویل داده شد و پس از انجام معاینات صحی، سلامت کامل وی تأیید شد.

Published

on

(Last Updated On: )

امارت اسلامی افغانستان یک شهروند امریکایی را که در ماه فبروری بازداشت شده بود، پس از میانجی‌گری قطر آزاد کرده‌است.

آزادی این شهروند امریکایی نخستین‌بار توسط زلمی خلیل‌زاد، نماینده خاص پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، اعلام شد.

هال در ویدیویی که توسط رئیس‌جمهور دونالد ترمپ در شبکه اجتماعی تروث منتشر شد، گفت: «هرگز به این اندازه به شهروندی امریکایی خود افتخار نکرده‌ام.» وی افزود: «متشکرم، آقای رئیس‌جمهور. خدا شما را حفظ کند.»

یک مقام امریکایی که نخواست نامش فاش شود، به رسانه‌ها گفته است که این آزادی با میانجی‌گری قطر صورت گرفته است.

وی افزوده که آدام بولر، نماینده خاص امریکا در امور گروگان‌ها، همراه با مقامات قطری در این روند نقش داشته‌اند.

منبع گفته است که، هال در سفارت قطر در کابل تحویل داده شد و پس از انجام معاینات صحی، سلامت کامل وی تأیید شد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چندین شهروند امریکایی همچنان در افغانستان در بازداشت هستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!