Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر خارجه هالند به دلیل عدم مدیریت بحران پناهجویان افغان استعفا داد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

به نقل از خبرگزاریی رویترز، دلیل استعفای این عضو کابینه هلند سوء مدیریت وزارتخانه تحت امرش به بحران پناهجویان افغان در این کشور بوده است.

اعضای پارلمان هالند از همه احزاب گفتند که خانم سیرگید کاگ بابت واکنش کُند دولت هلند در پاسخگویی به هجوم امارت اسلامی و قصور در فراهم آوردن امکان هزاران شهروند افغان که می‌توانستند واجد شرایط پناهندگی در هلند باشند، مسئول است.

خانم کاگ گفت: “پارلمان به این نتیجه رسیده که کابینه غیر مسوولانه رفتار کرده‌است. اگر سیاست وزیر [خارجه] مورد قبول نیست، وزیر باید برود.”

پیش از این خانم کاگ هماهنگ‌‌کننده ویژه سازمان ملل در امور لبنان بود، و پیش از آن رئیس هیئتی از سازمان ملل بود که بر نابودی سلاح‌های شیمیایی دولت سوریه نظارت داشت.

این درحالی است که، دولت هالند پیش از این و در تاریخ پنجم آگست ۲۰۲۱ به همراه پنج کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا (اتریش، دانمارک، بلجیم، یونان و آلمان) در نامه‌ای خطاب به کمیسیون اروپا در خصوص لزوم بازگرداندن پناهجویان افغان به کشورشان نوشتند که “توقف اخراج [پناهجویان] یک پیام اشتباه را می‌رساند و احتمالاً شهروندان افغان بیشتری را به ترک خانه خود به سمت اتحادیه اروپا تشویق می‌کند.”

این ۶ کشور اروپایی در ادامه این نامه که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده بود، از کمیسیون اروپا درخواست کردند روند گفتگوها با دولت افغانستان بر سر نحوه بازگرداندن [پناهجویان] به افغانستان در ماه‌های آینده را شدت بخشند.

این ۶ کشور از این کمیسیون خواست تا با افزایش همکاری با دولت‌های افغانستان، ایران و پاکستان، بهترین حمایت ممکن را از پناهجویان افغان به‌عمل آورند.

گفتنی است، بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله هالند نسبت به تحولات اخیر در افغانستان که ممکن است باعث تکرار بحران مهاجرت سال‌های ۲۰۱۵/۲۰۱۶ در اروپا شود، ابراز نگرانی کرده‌اند. در واقع، از سال ۲۰۱۵ تاکنون حدود ۵۷۰ هزار شهروند افغان در اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی داده‌اند که این رقم در سال ۲۰۲۰ به تنهایی بالغ بر ۴۴ هزار نفر بوده است.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستار تغییر رفتار پولیس پاکستان با مهاجرین افغان شد

صلیب سرخ نیز گفته است که حکومت پاکستان در روند بازداشت و اخراج مهاجران از زور استفاده می‌کند و مهاجران بازگشت‌ کننده با خطرات جدی صحی و حفاظتی مواجه‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

در پی شدت یافتن، روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه با سرپرست سفارت پاکستان در کابل در این مورد گفتگو کرده است.

سرپرست وزارت خارجه در دیدار با سرپرست سفارت پاکستان در کابل، اخراج اجباری مهاجران افغان را به زیان هر دو طرف دانسته و آنرا تأسف بار خوانده است. امیرخان متقی خواستار تغییر رفتار پولیس پاکستان با مهاجران افغان شده است.

از سوی دیگر، عبیدالرحمن نظامای گفته است که نگرانی امارت اسلامی را با نهادهای مربوطه در اسلام‌آباد در میان خواهد گذاشت.

درهمین حال، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان در دیدار با معین پالیسی و استراتیژی وزارت داخله اخراج مهاجران را خلاف تمام اصول و قوانین بین‌المللی می‌داند.

صلیب سرخ نیز گفته است که حکومت پاکستان در روند بازداشت و اخراج مهاجران از زور استفاده می‌کند و مهاجران بازگشت‌ کننده با خطرات جدی صحی و حفاظتی مواجه‌اند.

این سازمان در گزارشی از شرایط دشوار و نبود دسترسی کافی مهاجران به خدمات صحی ابراز نگرانی کرده و گفته است که دولت پاکستان تخریب محل‌های اقامت غیرمجاز را آغاز کرده، اقدامی که باعث افزایش ترس و اضطراب در میان مهاجران شده است.

بر اساس آمارها روزانه صدها خانواده از پاکستان اخراج و وارد افغانستان می‌شوند و تا کنون نزدیک به 50 هزار تن در ده روز گذشته عودت کرده اند.

اسلام آباد خود را مصمم می‌داند که برای کاهش رویدادهای امنیتی مهاجران افغان را اخراج کند، کابل اما می‌گوید که افغان ها در ناامنی‌های پاکستان دست ندارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پایان ماموریت توماس نیکلسون در امور افغانستان

براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، به‌طور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.

Published

on

(Last Updated On: )

توماس نیکلسون، نماینده خاص اتحادیه اروپا در امور افغانستان، از پایان مأموریت خود در این سمت خبر داد.

او روز یک‌شنبه، ۲۴ حمل، با انتشار پیامی در شبکه‌ای ایکس، از فرصت خدمت در این “برهه حساس تاریخی” ابراز سپاس‌گزاری کرد و از افغان‌ها، همکاران و شرکایش بابت همراهی و نقدهای سازنده قدردانی نمود.

نیکلسون تأکید کرده است که پایان مأموریتش تغییری در سیاست‌ها و رویکرد اتحادیه اروپا در قبال افغانستان ایجاد نخواهد کرد.

به گفته او، اتحادیه اروپا همچنان به تعهدات خود نسبت به مردم افغانستان پایبند بوده و در چارچوب مصوبات شورای این اتحادیه، با افغانستان و شرکای بین‌المللی همکاری خواهد کرد.

براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، به‌طور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شهباز شریف: افغانستان گروه‌های تروریستی را مهار کند

Published

on

(Last Updated On: )

صدر اعظم پاکستان می‌گوید که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده می‌شود و امارت اسلامی باید طبق توافقنامه دوحه، گروه‌های تروریستی را مهار کند.

به گزارش جیو نیوز، شهباز شریف به خبرنگاران در لندن گفت که تحریک طالبان پاکستان و سایر گروه‌های شبه نظامی از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند.

او گفت: «افغانستان کشور برادر ما است و دو کشور ذاتاً همسایه هستند. ما باید به عنوان همسایه های خوب زندگی کنیم. این به ما بستگی دارد که چگونه صمیمانه و دوستانه زندگی کنیم. ما چندین بار از حکومت سرپرست افغانستان خواسته ایم که طبق توافقنامه دوحه، از خاک افغانستان علیه پاکستان و منافع آن استفاده نشود.»

شهباز شریف افزود: «متأسفانه گروه‌های تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان و سایر گروه‌های تروریستی از افغانستان فعالیت می‌کنند. آنها مردم بی‌گناه را در داخل پاکستان کشته‌اند. این قربانی پاکستانی‌ها هدر نخواهد رفت. توصیه من به افغانستان این است که این گروه‌های تروریستی را مهار کند.»

مقام‌های پاکستانی بارها ادعا کرده اند که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده می‌شود.

امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!