Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر تحصیلات عالی: اجرای شریعت اسلامی با انتقاد غرب و کشورهای اسلامی روبه‌‎رو شده است 

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزیر تحصیلات عالی در دیدار با شماری از علمای دینی کشورهای اسلامی گفته است که آنان خواهان اجرای شریعت اسلامی هستند، اما برای این کار با انتقاد غرب و برخی کشورهای اسلامی روبه‌‎رو شده‌ اند.

وزارت تحصیلات عالی با نشر اعلامیه‌ای گفته است که ندا محمد ندیم، روزشنبه (۱۷ جدی) با شماری از علمای دینی مصر، سودان، لیبیا و فلسطین دیدار کرده است .

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی، هرچند به موضوع تعلیق تحصیل دختران به گونه مستقیم چیزی نگفته، اما تأکید کرده است که آنان در پی‎‌اجرای شریعت اسلامی اند و در این کار با انتقاد غرب و برخی کشورهای اسلامی روبه‌رو شده‌ اند.

آقای ندیم گفته است: «هدف ما اجرای شریعت است، اما برای این کار با انتقاد کفار و برخی کشورهای اسلامی مواجه‌ هستیم. اسلام در حال حاضر بسیار فقیر و تحت حملات کفار قرار گرفته، من از علما می‌خواهم این وضعیت را با علمای دیگر شریک کنند.»

دراین دیدار همچنین هیئت علمای چندید کشور اسلامی تجارب تعلیم و تربیه در کشورهای خود شانرا با وزیر تحصیلات عالی شریک کردند.

در همین حال، آگاهان باور دارند که بسته‌ماندن درب مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران فاصله میان حکومت و مردم را بیشتر می‌سازد.

دخترانی که از رفتن به مکتب و پوهنتون‌ها محروم شده اند، آینده شانرا تاریک می‌بینند و امیدوار اند که امارت اسلامی در سال جدید تعلیمی و تحصیلی این محدودیت‌ها را بردارد.

از سویی هم، آقای ندیم با معاون دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل نیز دیدار کرده و در این نشست روی تعلیق تحصیل دختران و منع کار زنان در موسسات بحث و گفتگو شده است.

دراین دیدار، مارکوس پوتزل، خواستار لغو تصامیم اخیر امارت اسلامی در مورد کار و تحصیل زنان شده است.

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!