Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا می‌گوید اسلام‌آباد اکنون آماده گفتگو با کابل است

منتشر شده

در

علی امین گنداپور، وزیر ارشد ایالت خیبر پختونخوا اعلام کرده که حکومت فدرال پاکستان با انجام گفتگو با امارت اسلامی برای حل مسایل امنیتی موافقت کرده است.

گنداپور روز یکشنبه به رسانه‌ها گفت که خواست‌های قبلی او برای گفتگوی مستقیم رد و تعبیر نادرست شده بود، در حالی که خیبرپختونخوا ایالتی است که بار مشکلات را به دوش می‌کشد.

او گفت: «اکنون حکومت فدرال به من مراجعه کرده و گفته است که مشکلات بدون مذاکره (با امارت اسلامی) حل نخواهد شد.»

گنداپور اما ابراز تأسف کرد که هنوز هیچ جدیتی از سوی حکومت فدرال در این زمینه نمی‌بیند.

این مقام ارشد خیبرپختونخوا تاکید کرد که افغانستان به عنوان یک کشور همسایه باید وارد گفتگو شود زیرا وضعیت نظم و قانون در خیبر پختونخوا بدون گفتگو حل نمی‌شود.

گنداپور گفت که بین ۱۶ هزار الی ۱۸ هزار شبه نظامی در سمت پاکستان فعالیت می‌کنند، در حالی که ۲۲ هزار الی ۲۴ هزار شبه نظامی در سمت افغانستان حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد که نمی‌توان علیه شبه‌نظامیان در آن سوی مرز اقدام کرد، زیرا پس از عبور به خاک افغانستان، از دسترس پاکستان خارج می‌شوند.

آقای گنداپور همچنین تاکید کرد که پاکستان نمی تواند به گونه همزمان با افغانستان رویارویی کند و برای حل مسایل تلاش نماید، به ویژه با در نظر گرفتن مقاومت موفقیت آمیز گذشته افغانستان در برابر ابرقدرت هایی مانند ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی.

او همچنین از امارت اسلامی انتقاد کرد که نتوانسته است آرامش را در مرزهای خود حفظ کند.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا: زمستان شرایط زندگی را برای خانواده‌های نیازمند افغان دشوار ساخته است

Published

on

برنامه جهانی غذا در گزارشی می‌گوید که زمستان سخت شرایط زندگی را برای خانواده‌ها در افغانستان دشوار ساخته است. این سازمان افزوده است، میلیون‌ها خانواده بدون غذای کافی با سرمای زمستان مواجه هستند که بیش‌تر آنان مجبور اند از میان گرما و غذا یکی را برای کودکان خود انتخاب کنند.

در گزارش برنامه جهانی غذا آمده است: «میلیون‌ها خانواده بدون غذای کافی با سرمای زمستان مواجه هستند که بیش‌تر آنان مجبوراند از میان غذا دادن به فرزندان‌شان یا گرم نگه‌داشتن آنان، انتخاب سخت داشته باشند.»

با این حال، نهادهای امدادرسان خارجی پیش‌بینی کرده‌اند که زمستان دشواری در انتظار مردم افغانستان خواهد بود و پیش از این برنامه جهانی غذای سازمان ملل نیز گفته بود که در شهرهای افغانستان، از هر سه خانواده یکی آن از فرصت‌ها برای فراهم کردن مخارج زندگی برخوردار نیستند.

از این میان، برخی از باشند‌گان ولایت پنجشیر که از کمک‌های برنامه جهانی غذا مستفید شده‌اند، این کمک‌ها را بسنده نمی‌دانند و خواهان کمک‌های بیشتر هستند.

باشنده پنجشیر گفت: «ما از یونیسف، از موسسه ناروی و از تمامی آن‌ها یک جهان تشکر می‌کنیم ولی این کمک‌ها بسنده نیست.»

باشنده دیگر پنجشیر گفت: «ما خواهان کمک زیادتر هستیم چون وطن ما یک وطن دورافتاده است، مردم نیازمند هستند. امیدوار هستیم که کمک‌هایی در تعقیب این داشته باشند.»

در عین حال، وزارت اقتصاد گفته است که امارت اسلامی روی پروژه‌های انکشافی کار می‌کند تا بتواند فقر را ریشه‌کن کند و نهادهای جهانی نیز باید با عملی‌سازی این پروژه‌ها با فقر مبارزه اساسی کنند.

عبداللطیف نظری، مُعین مسلکی وزارت اقتصاد در این مورد گفته است: «وزارت اقتصاد امارت اسلامی در مرحله نخست از تمام نهادها امدادی که مردم افغانستان را کمک کرده و کمک می‌کنند، تشکر می‌کند. در مرحله دوم، برنامه وزارت اقتصاد برای کاهش فقر این است که پروژه‌های اشتغال‌زا، زیربنایی و انکشافی باید مورد توجه قرار بگیرد تا فقر به صورت ساختاری از افغانستان ریشه‌کن شود.»

گفتنی است که دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان یا اوچا خاطرنشان کرده که از میان حدود ۲۳ میلیون نیازمند در افغانستان، تنها به بیش از ۱۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ رسید‌گی شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد

Published

on

اتحادیه اروپا اعلام کرده که ۱۹.۸ میلیون یورو را به بنیاد آقا خان و خدمات فرهنگی آقاخان برای تقویت رشد اقتصادی فراگیر و پایدار در افغانستان اختصاص داده است.

اتحادیه اروپا در اعلامیه‌‌ای امروز (دوشنبه) گفت که ارزش مجموعی این پروژه ۲۲ میلیون یورو است و هدف آن رسیدگی به نیازهای فوری مردم می‌باشد.

ورونیکا بوسکوویچ پوهار، شارژدافیر اتحادیه اروپا در افغانستان گفت: «میلیون ها نفر در افغانستان در فقر بسر می‌برند و زنان به طور نامتناسبی این بار را به دوش می کشند.»

وی افزود که ابتکار جدید به مردم کمک می‌کند تا خودکفا شوند، و با افزایش اشتغال، تولید درآمد و بهره‌وری، وضعیت معیشتی مردم را بهبود می‌بخشد، به‌ویژه وضعیت معیشتی زنان و سایر گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله جوانان، عودت‌کنندگان، بیجاشدگان داخلی، و دهقانانی که تحت تأثیر ممنوعیت خشخاش قرار گرفته‌اند.

خانم بوسکوویچ پوهر همچنین تاکید کرد که این برنامه با معرفی تکنالوژی‌های هوشمند اقلیمی، به مشکلات ناشی از تغییر اقلیم رسیدگی می‌کند.

این برنامه طی ۳۶ ماه تطبیق می‌شود و ۳۴ هزار و ۲۰۰ خانواده به گونه مستقیم از آن بهره‌مند خواهند شد.

اتحادیه اروپا گفته است که توانمندسازی اقتصادی زنان بخش مهم این برنامه است و بیش از ۲۶ هزار زن به گونه مستقیم مستفید خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی و مردوف از جریان کار پروژه تاپی در افغانستان در نزدیکی مرز با ترکمنستان بازدید کردند

Published

on

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان و رشید مردوف، وزیر امور خارجه ترکمنستان از پروژه ساخت خط لوله تاپی در خاک افغانستان در نزدیکی مرز با ترکمنستان بازدید کردند.

بر بنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (دوشنبه) منتشر شد، دو طرف علاوه بر بررسی جنبه های عملیاتی خط لوله تاپی، در مورد گسترش راه آهن، احداث گدام‌های راه آهن در تورغندی، انتقال فایبر نوری و تسهیلات در بخش ویزه و ترانسپورت نیز بحث و تبادل نظر کردند.

وزیر امور خارجه ترکمنستان در مورد پیشرفت خط لوله تاپی در خاک افغانستان، سرعت کار و گام های بعدی معلومات ارائه کرد.

هر دو طرف توافق کردند که تیم های تخنیکی برای تسریع کار پروژه تاپی، توسعه راه آهن، برق، تسهیلات ترانسپورتی، ساده سازی روند صدور وزیره و گسترش همکاری های اقتصادی، به دیدارهای خود در کابل و عشق آباد ادامه می‌دهند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!