رویداد های اخیر
وزرای خارجه زن از ۱۷ کشور جهان خواستار لغو قانون امر بالمعروف در افغانستان شدند

آنان این بیانیه را پس از برگزاری نشستی در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان به ریاست وزیر خارجه کانادا صادر کرده اند.
در اعلامیه آمده است: «ما فرمانهای طالبان (امارت اسلامی) تحت عنوان “قانون امر بالمعروف” را محکوم کرده و خواهان لغو آن هستیم، قانونی که محدودیتهای موجود برای زنان و دختران افغان را تشدید کردهاست. این احکام بهطور خاص زنان و دختران افغان را ساکت و آنها را در خانهها حبس میکند. هیچ آیندهای موفقیتآمیز، هیچ آرامش، رفاه یا مشروعیتی درازمدت برای هیچ دولتی که بخواهد زنان را عملاً از زندگی عمومی حذف کند، وجود نخواهد داشت.»
وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر در واکنش به این اعلامیه میگوید که کشورهای غربی در موضوع حقوق بشر برخورد دوگانه دارند و از آن به عنوان ابزار فشار علیه امارت اسلامی استفاده میکنند.
سخنگوی این وزارت میافزاید که وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر بر اساس شریعت اسلامی و خواست مردم ایجاد شده و هرگز بر اساس خواست کشورهای غربی لغو نخواهد شد.
سیف الاسلام خیبر میگوید: «اگر این وزارت در نظام اسلامی یا جامعه اسلامی وجود نداشته باشد، آن را نظام اسلامی یا جامعه اسلامی گفته نمیتوانیم. کسانی که خواستار لغو این وزارت هستند، در واقع خلاف ارزش های اسلامی، دین، ملت و هویت افغانها عمل میکنند که برای هیچ کسی قابل قبول نیست. به جای اینکه آنها به این وزارت تهمت ببندند، به حقوق بشر در قانون و قاموس خود شان پایبند باشند.»
وزرای خارجه زن در اعلامیه مشترک شان همچنان خواستار لغو ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم شده و تاکید کرده اند که این سیاستها نه تنها به زیان زنان است بلکه به ثبات و توسعه بلندمدت افغانستان نیز آسیب میزند.
آنان بر تعهد خود به حمایت از زنان در افغانستان تاکید کرده و تصریح نموده اند که جامعه جهانی نباید در برابر نقض حقوق آنان سکوت کند.
این در حالی است که امارت اسلامی همواره اینگونه اظهارات را دخالت در امور داخلی افغانستان دانسته و تاکید کرده که حقوق زنان بر اساس چارچوب و شریعت اسلام تامین شده است.