Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت معارف: هم اکنون ۱۹هزار نهاد تعلیمی با داشتن حدود ۱۰میلیون شاگرد فعالیت دارد

منتشر شده

در

مسئولان وزارت معارف در کنفرانس مطبوعاتی روز سه شنبه (۲۵اسد) در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت پیرامون برنامه حسابدهی دولت به ملت برگزار گردید، گزارش دست آوردهای یک سال اخیر این وزارت را شریک ساختند.

دراین کنفرانس کرامت‌الله،معین تعلمیات اسلامی وزارت معارف گفت:"در سطح کشور هم اکنون ۱۹ هزار نهاد تعلیمی و تربیتی دولتی و خصوصی با داشتن حدود ۱۰ میلیون شاگرد عملاً فعالیت داشته که در این نهادها مجموعاً ۲۴۲هزار معلم مشمول ۹۲هزار معلم زن، مصروف تدریس میباشند."

به گفته مسئولان، در جریان یک سال اخیر، به تعداد ۱۴۲هزار قطعه شهادتنامه به فارغان صنوف ۱۲ و مدارس تعلیمات اسلامی نیز توزیع گردیده است.

طبق گزارش، به منظور رفع ابهام و حذف ارقام خیالی، آمار دقیق معلمان، شاگردان و مکاتب طی یک سال اخیر، جمع‌آوری گردیده است.

به اساس معلومات وزارت معارف، در حال حاضر، ۱۰۱۴۷۰۲۴ شاگرد مشمول ۶۲۴۳۸۰۹ شاگرد ذکور و ۳۹۰۳۲۱۵ شاګرد اناث مصروف فراگیری تعلیم اند.

به گفته مسئولان، در جریان یک سال اخیر، اسناد تعلیمی علما و فارغان مدارس صنوف ۱۲ و ۱۴ مورد ارزیابی قرار گرفته و تاکنون حدود ۴۰۰ هزار عالم و متقاضی غرض شمولیت در امتحان ثبت نام نموده اند.

بر اساس معلومات وزارت معارف، به منظور رفع نیازمندی‌های موجود و حصول اهداف استراتیژیک، ساختار تشکیلاتی این وزارت بازنگری گردیده و تشکیل این وزارت با داشتن چهار معینیت و ۶۷ ریاست، حاوی ۲۹۰ هزار بست می‌باشد.

به گفته مسئولان این وزارت، طی یک سال اخیر حدود ۱۶ هزار بست خالی به اعلان سپرده شده که از این رهگذر، افراد واجد شرایط به کار گماشته شده اند. به همین ترتیب، قرار است ۱۰ هزار بست خالی دیگر نیز به اعلان سپرده شود.

مسئولان این وزارت می‌افزایند، در جریان یک سال اخیر به حمایت مالی یونیسف به تعداد ۳۷ میلیون کتاب درسی چاپ و توزیع گردیده و این وزارت در هماهنگی با دفتر" یوان‌اچ‌سی‌آر" در نظر دارد، برای محلات که با کمبود ساختمان مکتب مواجه اند، ۲۰ هزار خیمه توزیع کند.

درهمین حال، مقام‌های وزارت معارف می‌گویند که کار روی نهایی سازی طرح بازگشایی مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم نهایی نشده، اما تلاش می‌کنند تا این طرح نهایی شود.

عبدالخاق صادق، سرپرست معینیت تضمین کیفیت وزارت معارف می‌گوید که:" بازگشایی مکاتب مسله است که همه مسوولان وزارت معارف به آن متعهد است، اما این بسته بودن بودن یک معطلی است و طرح بازگشایی مکاتب تکمیل خواهد شد."

مردم اما بسته ماندن مکاتب را به روی دختران یک فاجعه میدانند و می‌گویند که افغانستان همواره قربانی جهل و بیسوادی شده و امارت اسلامی باید از هر راه ممکن زمینه تعلیم را برای زن و مرد فراهم سازد چه علوم دینی و یا هم علوم عصری.

رویداد های اخیر

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد

Published

on

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایه‌گذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.

سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبه‌شب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانه‌ها، کمک‌های چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»

در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.

با این حال، آگاهان گفته‌اند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.

گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جدا‌گانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمک‌های بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!