Connect with us

تجارت

وزارت فواید عامه مانع ورود وسایط با تناژ بلند به داخل شهر می شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

با وجودی که میلیون ها دالر در ساخت سرک ها در افغانستان به مصرف رسیده، این سرک ها به دلیل عدم نظارت وسایط با تناژ بلند با خطر تخریب پیش از وقت روبرو اند.

یافته های وزارت فواید عامه از بررسی این وسایط نشان میدهند که هر واسطه چند تن بار اضافی را حمل میکند که میتواند نقش برجسته در تخریب جاده های کشور داشته باشد.

یما یاری، وزیر فواید عامه کشور که نیمه های سه شنبه شب برای بررسی این وسایط به یکی از دروازه های شهر کابل رفته بود می گوید که تلاش می کنند تا این تخطی را شامل قانون جزا کشور نیز بسازند.

آقای یاری گفت: «حالت همین است که هیچ وقت خود را مورد قضاوت وجدان قرار نمی دهند، خبر شدند که ترازو است همه‌ی شان وسایط شان را ایستاد کرده اند که همکاران ما بروند و بعداً حرکت کنند.»

هم اکنون تمامی موتر های با تناژ بلند توسط چند دستگاه محدود سیار در درب ورودی های کابل وزن می شوند، کاری خلاف میل مالکان وسایط که ساعت ها انتظار می کشند تا از چنگ مسولان نجات بیابند.

راننده ای می گوید: حکومت و وزارت عامه با ما گذاره می کردند، اکنون هیئت ها بررسی می کنند و مال های ما خراب می شوند.

وزیر فواید عامه اکنون جریمه های نقدی را چاره کار نمیداند و از جا دادن این تخطی در قانون جزا خبر میدهد.

او می افزاید: «ما ازین کار ما لذت نمی بریم، با لوی سارنوالی در بحث استیم و تلاش می کنیم که این تخطی را شامل کود جزا بسازیم که منتج به حبس شود.»

شماری از راننده گان این وسایط از فساد در گمرک های تورخم نیز حرف می زنند، می گویند مسئولان با گرفتن پول به آنان اجازه میدهند که بار اضافی را انتقال بدهند.

در بررسی امشب شماری از نمونه های فساد در گمرک ها ونیز ورودی های شهر هم برجسته شد، نمونه های که پای شماری از مسئولان هم میتواند دخیل باشد. مثلاً این که چگونه راننده ها بدون پارچه گمرک و نداشتن جواز سیر اجازه پیدا میکنند که از جنوب کشور به شمال شرق کشور بروند.

کابل چهار دورازه ورودی دارد به موتر های باربری؛ اما بعد از ساعت های 10 شب اجازه ورود داده میشود، آنهم بخاطر جلوگیری از ازدحام ترافیکی در شهر و ایستاده گی در برابر برخی رویداد های ضد امنیتی.

گزارشگر: شاهپور فرهمند

Advertisement

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

تجارت

فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع اعلام شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۱, ۱۴۰۳)

د افغانستان بانک اعلام کرده است که فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

این نهاد در اطلاعیه‌ای گفته است که تا کنون به هیچ شخص یا شرکت جواز فعالیت صرافی آنلاین را صادر نکرده است، زیرا این‌گونه فعالیت‌ها غیر قانونی می‌باشد.

در اطلاعیه آمده است: «د افغانستان بانک از هموطنان عزیز تقاضا دارد تا با توجه به خطرات، خسارات و مسوولیت‌های بعدی این معاملات، از انجام معاملات آنلاین صرافی خودداری نمایند.»

د افغانستان بانک افزوده است که این موضوع با ادارات کشفی و امنیتی در جریان گذاشته شده است و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!