Connect with us

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: برای نخستین بار صادرات افغانستان به حدود ۲ میلیارد دالر رسید

منتشر شده

در

وزارت صنعت و تجارت امروز (سه شنبه ۸حمل) در کنفرانس مطبوعاتی که در مرکز اطلاعات و رسانه‌های، برگزار شده بود، مسوولان این وزارت گزارش اجراات سال مالی ۱۴۰۱ هـ ش، را با رسانه‌ها شریک ساختند.

در جریان این کنفراس مولوی قدرت‌الله جمال، معین وزارت صنعت و تجارت گفت:«برای نخستین بار صادرات افغانستان به حدود ۲ میلیارد دالر رسیده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰، ۱۳۵ در صد و در مقایسه با سال ۱۳۹۹، ۱۶۶ در صد افزایش را نشان میدهد.»

به گفته معین این وزارت، اقدامات اخیر ادارات امارت اسلامی در خصوص بهبود بیلانس تجارتی، حفظ ثبات پولی، ایجاد فرصت‌های کاری و تامین شفافیت در جمع‌آوری عواید، از عوامل اساسی و تاثیرگذار بر تجارت و صادرات افغانستان می‌باشد.

مولوی قدرت‌الله جمال افزود:« طی یک سال اخیر، به ارزش مجموعی ۹۲۵ میلیون و ۴۹۳ هزار و ۶۲۹ دالر، ذغال سنگ، پنبه، هنگ، انار، کشمش، انجیر، انگور، بادنجان رومی، جلغوزه سیاه و پیاز به پاکستان، هند، اوزبیکستان، تاجیکستان، امارت متحده عربی، چین، ایران، عراق، ترکیه و قزاقستان، صادر شده است.»

مسوولان می‌افزایند، به منظور معیاری ساختن و ازدیاد صادرات کشور در نظر است، مراکز پروسس صادرات در سطح ۵ زون کشور ایجاد گردد.

همچنان مسئولان گفته اند که، تسهیلات لازم در بخش واردات فراهم شده و سکتور خصوصی می‌تواند اقلام وارداتی خویش را به گونه شفاف و به اسرع وقت وارد نموده و به دسترس هموطنان قرار دهند.

معین این وزارت اضافه کرد، به منظور تقویت تجارت، تسهیل صادرات و واردات و گسترش همکاری دو طرف، هماهنگی‌های لازم با کشورهای همسایه چنانچه، ایران، پاکستان، روسیه، چین، اوزبیکستان، ترکمنستان تامین شده است.

مسوولان در وزارت تجارت می‌گویند، در راستای انکشاف و بهبود صنعت در افغانستان گام‌های اساسی برداشته شده چنانچه در جریان یک سال اخیر، ۵۰ سکتور مشمول، سکتور ذوب آهن و تولید سیخ گول، سکتور ادویه، سکتور تولید نوشابه، سکتور قالین و سکتور چاپ به خود کفایی رسیده است.

طبق معلومات این وزارت، در سطح کشور ۵۱ پارک صنعتی موجود بوده که طی یک سال اخیر، ۱۴ پارک صنعتی فعال نگهداشته شده و تلاش برای جلب سرمایه‌گذاری و فعال نگهداشتن تمامی پارک‌های صنعتی جریان دارد.

به گفته مسوولان، در خصوص جلب سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی، با فراهم سازی تسهیلات لازم، موانع سد راه سرمایه‌گذاران برداشته شده چنانچه در این اواخر یک مرکز خدماتی در میدان هوایی کابل ایجاد شده و تا کنون به تعداد ۱۰۰ سرمایه‌گذار از طریق این مرکز ویزه دریافت کرده اند.

به همین ترتیب، این وزارت چارچوب حقوقی و مقرراتی را ایجاد کرده تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی با اطمینان کامل در کشور سرمایه گذاری نمایند.

برعلاوه، پروسه‌های پیچیده و زمان‌گیر اصلاح گردیده و اکنون سکتور خصوصی و متشبثین می‌توانند در کمترین وقت جوازهای خویش را دریافت، تمدید و یا لغوه نمایند. برمبنای معلومات این وزارت، طی یک سال اخیر، ۵۱۰۰ جواز توزیع، ۷۲۲۸ جواز تمدید و ۳۳۳ جواز لغوه گردیده و همچنان به تعداد ۷۰۰۰ جلد پاسپورت تجارتی نیز توزیع شده است.

به گفته مسوولان، طی سال ۱۴۰۱، مبلغ ۳۴۱ میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۹۱ افغانی بودجه عادی و مبلغ ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار افغانی بودجه انکشافی به این وزارت اختصاص داده شده بود که از مجموع این رقم ۸۳،۳ در صد آن به مصرف رسیده است.

همچنان، در سال ۱۴۰۱، مجموعا مبلغ ۷۰۴ میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۳۰ افغانی عواید که در مقایسه با سال گذشته ۴۳،۳۷ در صد افزایش را نشان میدهد، جمع‌آوری شده است.

ترتیب طرح اقتصادی، صنعت نساجی، تقویت همکاری‌های منطقه‌یی، ازدیاد صادرات و جلب سرمایه گذاری از برنامه‌های عمده این وزارت برای سال ۱۴۰۲، می‌باشند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!