Connect with us

تجارت

وزارت زراعت و اتاق تولیدات زراعت تفاهم نامه همکاری از بهر رشد زراعت امضا نمودند

منتشر شده

در

وزارت زراعت، مالداری و آب یاری و اتاق تولیدات زراعت و مالداری افغانستان تفاهم نامه همکاری را از بهر رشد زراعت و مالداری در کشور، به امضا رساندند.

سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید؛ به زودی افغانستان در بخش زراعت به خودکفایی خواهد رسید. عطاالله عمری می‌افزاید؛ افغانستان باید از یک کشور وارداتی به کشور صادراتی مبدل شود.

او در بخش دیگر سخنان‌اش از مدیریت آب‌های کشور نیز اطمینان می‌دهد.

عطاالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، مالداری و آبیاری می‌گوید که:«خدمات را ما انجام می‌دهیم و متیقن هم هستیم که انشالله به خودکفای می‌رسیم، ضروریات ما رفع می‌شوند و از یک کشور وارداتی به یک کشور صادراتی مبدل می‌شویم.»

امضا کنندگان این تفاهم نامه خود را به عملی کردند آن متعهد می‌دانند. اما وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از تاجران می‌خواهد محصولات افغانستان باید به گونه درست بسته بندی شود و بعد به بازارهای جهانی فرستاده شود.

فضل الباری فضلی، معین وزارت زراعت، مالداری و آبیاری می‌گوید که:«این تفاهم نامه به منظور رشد زراعت در افغانستان امضا شد.»

خان محمد فروتن، رییس اتاق تولیدات زراعت و مالداری افغانستان می‌گوید که:«خواست تفاهم نامه ما همین است که فقد بخاطر خودکفای ما بتوانیم مواد ارتزاقی خود را خود ما تهیه نمایم و از مشکلات خلاص شویم.»

همزمان با این، نمایشگاه تولیدات داخلی نیز در مقر وزارت زراعت برگزار شد.

در این نمایشگاه در کنار مردان زنان تجارت پیشه نیز محصولات شان را به نمایش گذاشتند. آنان اما از امارت اسلامی می‌خواهند تا در راستای بازاریابی محصولات افغانستان در بازارهای بین‌المللی بیشتر تلاش ورزد.

غنچه گل کریمی، اشتراک کننده این نمایشگاه می‌گوید که:«خواست ما از دولت این است که بیشتر و بیشتر توجه به محصولات داخلی داشته باشد بخصوص در عرصه زراعت، در عرصه عسل، زعفران و مواد که برای افغانستان یک نتیجه عالی داشته باشد.»

بر بنیاد امار که وزارت زراعت و مالداری در این نشست ارایه کرده است دست کم هشتاد درصد مردم افغانستان سرگرم زراعت و مالداری اند. با این حال آگاهان می‌گویند؛ با مدیریت آب‌های افغانستان و پشتیانی از زراعت و ایجاد سهولت‌ها برای دهاقین افغانستان به سمت خودکفایی گام خواهد گذاشت.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!