Connect with us

تجارت

وزارت زراعت و اتاق تولیدات زراعت تفاهم نامه همکاری از بهر رشد زراعت امضا نمودند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت زراعت، مالداری و آب یاری و اتاق تولیدات زراعت و مالداری افغانستان تفاهم نامه همکاری را از بهر رشد زراعت و مالداری در کشور، به امضا رساندند.

سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید؛ به زودی افغانستان در بخش زراعت به خودکفایی خواهد رسید. عطاالله عمری می‌افزاید؛ افغانستان باید از یک کشور وارداتی به کشور صادراتی مبدل شود.

او در بخش دیگر سخنان‌اش از مدیریت آب‌های کشور نیز اطمینان می‌دهد.

عطاالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، مالداری و آبیاری می‌گوید که:«خدمات را ما انجام می‌دهیم و متیقن هم هستیم که انشالله به خودکفای می‌رسیم، ضروریات ما رفع می‌شوند و از یک کشور وارداتی به یک کشور صادراتی مبدل می‌شویم.»

امضا کنندگان این تفاهم نامه خود را به عملی کردند آن متعهد می‌دانند. اما وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از تاجران می‌خواهد محصولات افغانستان باید به گونه درست بسته بندی شود و بعد به بازارهای جهانی فرستاده شود.

فضل الباری فضلی، معین وزارت زراعت، مالداری و آبیاری می‌گوید که:«این تفاهم نامه به منظور رشد زراعت در افغانستان امضا شد.»

خان محمد فروتن، رییس اتاق تولیدات زراعت و مالداری افغانستان می‌گوید که:«خواست تفاهم نامه ما همین است که فقد بخاطر خودکفای ما بتوانیم مواد ارتزاقی خود را خود ما تهیه نمایم و از مشکلات خلاص شویم.»

همزمان با این، نمایشگاه تولیدات داخلی نیز در مقر وزارت زراعت برگزار شد.

در این نمایشگاه در کنار مردان زنان تجارت پیشه نیز محصولات شان را به نمایش گذاشتند. آنان اما از امارت اسلامی می‌خواهند تا در راستای بازاریابی محصولات افغانستان در بازارهای بین‌المللی بیشتر تلاش ورزد.

غنچه گل کریمی، اشتراک کننده این نمایشگاه می‌گوید که:«خواست ما از دولت این است که بیشتر و بیشتر توجه به محصولات داخلی داشته باشد بخصوص در عرصه زراعت، در عرصه عسل، زعفران و مواد که برای افغانستان یک نتیجه عالی داشته باشد.»

بر بنیاد امار که وزارت زراعت و مالداری در این نشست ارایه کرده است دست کم هشتاد درصد مردم افغانستان سرگرم زراعت و مالداری اند. با این حال آگاهان می‌گویند؛ با مدیریت آب‌های افغانستان و پشتیانی از زراعت و ایجاد سهولت‌ها برای دهاقین افغانستان به سمت خودکفایی گام خواهد گذاشت.

تجارت

ترمپ از کارت طلایی اقامت ۵ میلیون دالری رونمایی کرد

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس ‌جمهور ایالات متحده امریکا از کارت طلایی اقامت در این کشور رونمایی کرد. این کارت ۵ میلیون دالر قیمت دارد و دارندگان آن می‌توانند اقامت دایمی امریکا را به‌دست آورند.

براساس گزارش‌ها، ترمپ شام پنجشنبه (۳ اپریل) در جریان سفر خود به ایالت فلوریدا، از این کارت رونمایی کرد.

این کارت تصویر ترمپ را نیز روی خود دارد و قرار است در کمتر از دو هفته دیگر به طور رسمی در دسترس قرار گیرد.

ترمپ با نشان دادن این کارت به خبرنگاران گفت: «برای ۵ میلیون دالر، این کارت می‌تواند مال شما باشد. کارت طلایی است؛ کارت ترمپ!».

وی همچنان تأکید کرد که خودش نخستین شخص بوده که این کارت را خریداری کرده است.

Continue Reading

تجارت

ترمپ تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات از افغانستان وضع کرد

تعرفه‌های ۱۰ درصدی سر از تاریخ پنجم اپریل به اجرا در می‌آید.

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس‌جمهور امریکا ۱۰ درصد تعرفه بر واردات محصولات تجارتی از افغانستان و سایر کشورها وضع کرده است.

دونالد ترمپ روز چهارشنبه مجموعه‌ای از تعرفه‌ها را اعلام کرد که تقریباً همه کشورهایی را که ایالات متحده با آنها تجارت می‌کند، هدف قرار داد، موضوعی که به حمایت طولانی‌مدت واشنگتن از تجارت آزاد و جهانی‌سازی ضربه می‌زند.

این تعرفه‌ها سر از تاریخ پنجم اپریل به اجرا در می‌آید.

ترمپ گفت: «ده ها سال است کشور ما توسط کشورهای دور و نزدیک، اعم از دوست و دشمن، غارت می‌شود و مورد تجاوز قرار می‌گیرد.»

وی افزود: «اگر می‌خواهید نرخ تعرفه‌تان صفر باشد، پس محصول تان را همین‌جا در امریکا تولید کنید.»

بر بنیاد معلومات مسوولان اتاق تجارت و سرمایه گذاری، میزان تجارت عمومی میان افغانستان و امریکا در حال حاضر به ۸ الی ۱۰ میلیون دالر امریکایی می‌سد. از سویی هم شماری از نمایندگان بخش خصوصی خواستار بازنگری امریکا در مورد قرار گرفتن افغانستان در این فهرست هستند.

خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه گذاری می‌گوید: «بدون شک بر ما هم تا اندازه‌ای تاثیر خواهد گذاشت. تجارت ما با امریکا کم است، اما با آنهم اشیای مهم صادر می‌شود مانند صنایع دستی که مخصوصاً زنان در این بخش کار می‌کنند. دست دوزی‌ها مانند کلاه صادر می‌شود، به همین ترتیب وسایل عتیقه که برای شناختن ما بسیار اهمیت دارد. میوه خشک و همچنان بعضی اوقات میوه تازه و قالین نیز صادر می‌شود.»

عبدالقسیم امرخیل، رئیس اتحادیه صادر کنندگان میوه خشک می‌گوید: «تعرفه‌ ۱۰ درصدی ظالمانه و غیرقانونی می‌باشد. این کشور، چین یا اروپا نه بلکه افغانستان است. صادرات میوه خشک ما به امریکا آنقدر زیاد هم نیست. در حدود ۱۰ میلیون دالر می‌باشد. ما از کشور امریکا می‌خواهیم که در این مورد بازنگری کند. پول‌های منجمد ما را نیز آزاد کند.»

بخش بزرگی از صادرات افغانستان به امریکا شامل قالین و میوه خشک است. وضع تعرفه ۱۰ درصدی بر این اقلام می‌تواند باعث افزایش قیمت آن در بازار امریکا یا کاهش میزان صادرات افغانستان شود.

Continue Reading

تجارت

توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم به‌دلیل نقص فنی دستگاه اسکن

تاجران دو طرف خواهان نصب دستگاه‌های اسکن مدرن برای تسهیل و تسریع در تجارت دوجانبه شده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که صادرات افغانستان به پاکستان از طریق مرز تورخم به‌دلیل نقص فنی در دستگاه اسکن متوقف شده است.

این توقف از روز سه‌شنبه ۱۴حمل آغاز شده و ادامه دارد.

بر اساس گزارش روزنامه دان، مقام‌های امارت اسلامی و و پاکستانی تنها به موترهای خالی که در طرف افغانستان گیر کرده‌اند، اجازه عبور می‌دهند. این دومین بار است که از زمان بازگشایی گذرگاه تورخم، اسکنر واردات دچار نقص فنی می‌شود.

این مشکل فنی موجب توقف واردات محصولات مختلف از افغانستان به پاکستان، از جمله زغال سنگ، سنگ صابون، میوه‌های تازه و خشک، شده است. علاوه بر این، طبق گزارش‌ها، کارمندان گمرکی در بدل هر وسیله نقلیه، چه پر و چه خالی، هشت هزار کلدار پاکستانی دریافت می‌کنند.

تاجران دو طرف خواهان نصب دستگاه‌های اسکن مدرن برای تسهیل و تسریع در تجارت دوجانبه شده‌اند.

این  درحالیست که گذرگاه تورخم پیش‌تر در هفته سوم فبروری به‌دلیل اختلافات بر سر ساخت پوسته بازرسی توسط امارت اسلامی بسته شده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!