رویداد های اخیر
وزارت زراعت از تلاشها برای ایجاد مجتمعهای زراعتی خبر داد
مقامهای وزارت زراعت و مالداری میگویند که برای توسعه سیستم زراعتی در چهار زون کشور مجتمعهای زراعتی با معیارهای بینالمللی ساخته خواهد شد.
به گفته مسوولان این وزارت، با ساخت این مجتمعها بخش زراعتی کشور از شکل سنتی آن به طرف میکانیزهشدن خواهد رفت وعلاوه بر آن، میلیاردها افغانی در این بخش سرمایهگذاری خواهد شد.
آنان افزودهاند که آمادهگیهای ابتدایی برای ساخت این مجتمعها در ولایتهای بلخ، هرات، ننگرهار و کندهار گرفته شده است.
در همین حال، مسوولان اتاق زراعت و مالداری گفتهاند که ساخت مجتمعهای جدید در بخش زراعت و همچنان گسترش سرمایهگذاری در این عرصه میتواند تغییرات عمیقی را در بخش زراعت ایجاد کند.
میرویس حاجیزاده، معاون اتاق زراعت ومالداری بیان کرده است: «خوشبختانه برای سکتور خصوصی چهار زون را واگذار میکنند که کمپلکسهای زراعتی ایجاد شود. در این کمپلکسها هم پروسس، هم بستهبندی، هم سردخانههای معیاری وجود میداشته باشد.»
آقای حاجیزاده افزود: «در افغانستان باید سهولت بیشتر برای دهاقین ایجاد شود تا در کشور دهقان از فرصتهای خوب استفاده کرده بتواند که تولید ما رشد کند؛ تجار بتوانند از همانجا پروسس و بستهبندی کنند؛ صادرات به کشورهای دوردست و نزدیک داشته باشیم؛ این یک اقدام خوب است.»
گفتنی است که وزارت زراعت تصریح کرده که تلاشهای خود را برای تشویق سرمایهگذاران داخلی و خارجی بهمنظور سرمایهگذاری در بخش زراعت و مالداری نیز افزایش داده است.
رویداد های اخیر
۲۱ میلیون دالر برای ماینپاکی و آموزش خطرات ماین در افغانستان نیاز است
این نهاد همچنین گفته است انفجار ماینها و مواد انفجاری در افغانستان ماهانه ۵۵ کشته و زخمی برجای میگذارد که ۸۰ درصد آن کودکان هستند.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) میگوید که در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۲۱.۹ میلیون دالر برای ماینپاکی و آموزش خطرات ماین در افغانستان نیاز است.
این نهاد روز یکشنبه (۱۴ دلو) با نشر شبکه ایکس گفته است که افغانستان همچنان بهشدت آلوده به مواد انفجاری است.
اوچا افزوده است که ۳.۳ میلیون نفر در افغانستان در فاصلهی یک کیلومتری ماینها و مواد انفجاری زندگی میکنند.
این نهاد همچنین گفته است انفجار ماینها و مواد انفجاری در افغانستان ماهانه ۵۵ کشته و زخمی برجای میگذارد که ۸۰ درصد آن کودکان هستند.
این بودجه در حالی درخواست شده است که با تعلیق کمکهای مالی امریکا، فعالیت شماری از مؤسسهها، از جمله در زمینهی ماینپاکی متوقف شده است.
رویداد های اخیر
ایران: امسال بیش از یک میلیون مهاجر غیرقانونی افغان را اخراج کردیم
وزیر داخله ایران گفته است که از آغاز سال جاری تاکنون، حدود یک میلیون و یکصدهزار مهاجر غیرقانونی افغان را به کشور شان بازگردانده اند.
اسکندر مومنی در مصاحبه با تلویزیون دولتی ایران اما تاکید کرده که حدود ۵۰ درصد مهاجرانی که اخراج میشوند، دوباره به این کشور بر میگردند.
وی افزود که کشورش دیگر ظرفیت میزبانی از مهاجران افغان را ندارد و در تلاش است تا با اتخاذ تدابیر مختلف، از جمله بستن سرحدات، از ورود مهاجران غیرقانونی جلوگیری کند.
وزیر داخله ایران همچنان گفته که حدود شش میلیون تبعه خارجی در این کشور زندگی میکنند، اما از این میان حدود ۲ میلیون فاقد اسناد هستند. وی تاکید کرده است که هیچ راهی جز اخراج مهاجران غیرقانونی وجود ندارد. به گفته اسکندر مومنی، کمکهای خارجی برای حمایت از پناهجویان به حداقل رسیده و فرصتهای شغلی زیادی از ایرانیان گرفته شده است.
با این حال، وزارت مهاجرین و عودت کنندگان همواره از کشورهای ایران و پاکستان خواسته است که بازداشت، شکنجه و اخراج اجباری مهاجران افغان را توقف دهند و با آنان مطابق قوانین بین المللی و حسن همجواری برخورد نمایند.
این درحالیست که وزیر خارجه ایران اخیراً در سفرش به کابل و در دیدار با مقام های ارشد امارت اسلامی نیز تاکید کرد که تهران متعهد به بازگشت آبرومندانه مهاجران افغان از ایران است.
رویداد های اخیر
مقامها میگویند آلودگی هوا امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است
اداره ملی حفاظت محیط زیست میگوید که آلودگی هوا در کشور طی ده ماه نخست سال روان نسبت به سال گذشته، کاهش یافته است.
معین پالیسی و مسلکی این اداره در یک نشست خبری امروز (یکشنبه) گفت که طی سه ماه پسین، با همکاری ریاست ترافیک، تردد چهار هزار و ۲۱۱ موتر دودزا را متوقف کرده اند.
زین العابدین عابد در عین زمان تاکید کرد که جهان نباید موضوع تغییر اقلیم را سیاسی بسازد و بخاطر جبران پیامد تغییرات اقلیمی نیز، کشورهای ثروتمند باید به کشورهای فقیر «غرامت» بپردازند.
او گفت: «از کشورهای پیشرفته باید غرامت اخذ شود و به کشورهای متضرر غرامت پرداخته شود. خروج امریکاییها یا دونالد ترمپ از توافق پاریس، نقض اصول بشری است. تغییر اقلیم یک موضوع بشری است. بر سر این موضوع باید تعامل صورت گیرد. به جای ملاحظات سیاسی، از تعامل کار گرفته شود. »
مقامهای اداره ملی حفاظت محیط زیست همچنان اطمینان دادند که کمکها برای مبارزه با اثرات تغییر اقلیم قطع نشده است.
روح الله امین، رئیس تغییر اقلیم اداره ملی حفاظت محیط زیست در این باره گفت: «تا جایی که ما خبر داریم، بیشتر کمکهای بشری قطع شده، ولی پروژه های که در بخش محیط زیست و تغییر اقلیم است، به اینها کدام تاثیری نداشته است.»
مقامهای اداره ملی حفاظت محیط زیست همچنان گفتند که با همکاری دیگر ادارات دولتی، برنامه عملیاتی شش ماهه برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا تدوین شده است.
بر اساس آمارهای این اداره، پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، این اداره برای کاهش آلودگی هوا سه هزار برنامه آگاهیدهی برگزار کرده که در آن بیش از ۵۰۰ هزار نفر اشتراک کرده اند.
مقامهای این اداره همچنان از باشندگان کابل خواستند تا از مصرف مواد سوختی که باعث آلودگی هوا میشود، خودداری کنند. اما شماری از باشندگان کابل از افزایش آلودگی هوا در روزهای اخیر شاکی اند و از نهادهای مسوول میخواهند که اقدامات عملی بیشتری انجام دهند.
گفتنیاست که آلودگی هوا در کابل همواره یکی از نگرانیهای ساکنان این شهر بوده است.
-
جهان3 روز ago
ترمپ: اگر کشورهای عضو بریکس جایگزین دالر را معرفی کنند، تعرفه ۱۰۰ درصدی وضع میکنم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
معافیت امریکا برای کمک های بشردوستانه حیاتی
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شماری از دموکراتها در کانگرس خواهان از سرگیری انتقال پناهندگان به امریکا شدند
-
جهان4 روز ago
ترمپ: ۳۰ هزار مهاجر امریکا در گوانتانامو زندانی میشوند
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
شرکت علیبابا هوش مصنوعی جدید خود را عرضه کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رئیس جمهور موقت سوریه: حکومت همه شمول تشکیل میدهم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک مهاجر افغان به ظن تروریزم در شهر سندیگوی امریکا بازداشت شد
-
جهان1 روز ago
امریکا: اوکراین پس از آتش بس باید انتخابات برگزار کند