رویداد های اخیر
وزارت دفاع بریتانیا به خاطر افشای هویت برخی از افغانهای پناهجو جریمه شد
دفتر کمیشنری اطلاعات بریتانیا روز چهار شنبه (۲۲ قوس) گفت که وزارت دفاع آن کشور به دلیل افشای معلومات شخصی ۲۶۵ افغان که در صدد فرار بودند، ۳۵۰ هزار پوند که معادل ۴۴۰ هزار دالر امریکایی میشود، جریمه شده است.
جان ادواردز، کمیشنر این دفتر، در مورد افشای معلومات شخصی این افغانها گفت که این عملکرد تخطی تاسف بار امنیتی در برابر کسانی است که بریتانیا ''بی نهایت مدیون آنان" است.
این اشتباه شامل درج آشکار آدرسهای ایمیل، از جمله آدرسهای ایمیل ترجمانهای افغان میشود که ممکن واجد شرایط نقل مکان به بریتانیا باشند.
در ایمیل معمولاَ سه انتخاب ارسال:(Bcc-Cc-To) وجود دارد. در صورتی که آدرس ایمیل یک شخص و بیش از آن به انتخابهای To و Cc ارسال شود، شخص و یا اشخاص گیرنده میداند که ایمیل به کدام افراد دیگر ارسال شده است. اما در گزینهٔ Bcc، آدرس ایمیل سایر افراد برای گیرندهٔ اصلی ایمیل، قابل مشاهده نمیباشد.
بر اساس این گزارش، آدرسهای ایمیل این افغانها به صورت آشکار از طریق گزینهٔ (To ) ارسال شده است، نه گزینهٔ (BCC).
هویت این افغانها در سپتمبر ۲۰۲۱ اندکی پس از آن افشا شد که امارت اسلامی افغانستان در اگست همان سال بار دیگر قدرت را در افغانستان بدست گرفت. در آن زمان، جامعهٔ بین المللی تلاش میکرد تا افغانهای آسیب پذیر را از آن کشور تخلیه کند.
بن والاس که در آن زمان وزیر دفاع بریتانیا بود، بابت افشای هویت و معلومات شخصی این افغانها معذرت خواهی کرد و گفت که وظیفهٔ یک مقام رسمی آن کشور به دلیل این اشتباه به حالت تعلیق در آمده است.
روند پلان تخلیهٔ بریتانیا از افغانستان به طور گسترده مورد انتقاد قرار گرفته است. اعضای پارلمان بریتانیا، حکومت آن کشور را به ''ناکامیهای سیستماتیک رهبری، پلانگذاری و آمادگی'' روند تخلیه از افغانستان متهم کرده اند.
بر اساس گزارشها، صدها افغان واجد شرایط نقل مکان به بریتانیا تنها و به حال خود رها شدند و زندگی بسیاری از آنان ممکن با خطر مواجه باشد، زیرا جزییات هویت کارمندان و درخواست متقاضیان کار، در سفارت بریتانیا در کابل باقی مانده است.
ادواردز در حکم خود گفته است که شرایط " بسیار مشکل برانگیز'' در ساحه و تصمیم گیریهای سریع، دلایل قابل قبول برای عدم محافظت از معلومات شخصی افراد نیست.
او گفت که افرادی بابت افشای این اطلاعات متاثر شده اند، در معرض خطر انتقامجویی و آسیبهای جدی قرار داشتند. ادواردز همچنین افزود: «زمانیکه سطح خطر و آسیب برای افراد افزایش میابد، پاسخ به آن نیز افزایش یابد.»
معلومات و هویت ۲۴۵ نفر به صورت اشتباهی افشا شده است. از آن جمله ۵۵ نفر آنان تصاویر کوچک شان در پروفایل یا مشخصات ایمیل خود داشتند.
دفتر ادوادرز گفته است که دو نفر از طریق ایمیل انتخاب ''پاسخ به همه'' را برای تمام دریافت کنندهگان ایمیل فرستاده است و یکی از دو، موقعیت افغانها را نیز در ایمیل ذکر کرده است.
ادواردز با نشر اعلامیهای گفته است که اگر معلومات افشا شده به دست امارت اسلامی برسد، ممکن موجب تهدید زندگی این افراد شود.
به افرادیکه این ایمیلها فرستاده شده، گفته شده است تا آنرا حذف کنند؛ آدرس ایمیلهای شان را تغییر بدهند و جزییات وضعیت کنونی شان را از طریق فورمهای مصوون، به تیم نقل مکان، اطلاع بدهند.
وزارت دفاع بریتانیا با جدیت نقض افشا این اطلاعات را تایید کرد و گفت که پروسیجرهای خود را اصلاح کرده است.
دفتر کمیشنری اطلاعات بریتانیا اولتر از همه جریمهٔ نقدی یک میلیون پوندی را به ۷۰۰ هزار پوند کاهش داد، اما به دلیل پاسخ سریع وزارت دفاع آن کشور و پذیرفتن اشتباه، مقدار این جریمه بیشتر کاهش یافت، زیرا وزارت دفاع در نهایت یک ادارهٔ عامه است.
رویداد های اخیر
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که آوارگی مردم افغانستان در جهان زجرآور است و خواهان کمکهای عملی و واقعی برای مهاجران افغان اند.
اداره بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد. این اداره ملل متحد در درخواست بودجهاش برای سال ۲۰۲۵ میلادی گفته است که در این سال به ۸.۲ میلیارد دالر بودجه نیاز دارد که از این میان بیش از ۴۹۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دالر آن را برای افغانستان هزینه خواهد کرد.
اداره بین المللی مهاجرت افزوده است که تمرکزش در کنار شهروندان سوریه و اوکراین، افغانها نیز مورد تمرکز شان قرار دارد.
در بخشی از گزارش اداره بینالمللی مهاجرت آمده است که: «آی او ام به این بودجه نیاز دارد تا کمک هایش را در بخشهای مختلف به جمعیت بحران زده و بیجا شده برساند. افرادی که از جنگ اوکراین فرار میکنند یا سوریهای مهاجر در ترکیه و افغانهای که در آسیای مرکزی تا غرب بالکان در مسیر مهاجرت پراکنده اند. این نهاد متعهد است تا به زنان و افراد خوردسال محافظت و حمایت لازم را انجام بدهد.»
این درحالیست که بر اساس گزارش کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، پناهجویان افغان پس از پناهجویان سوری و اوکراینی سومین جمعیت بزرگ آواره در جهان هستند. بر اساس این گزارش، نزدیک به ۱۰.۹ میلیون افغان به دلیل درگیری، خشونت و فقر، در سطح جهان مهاجر اند.
در همین حال، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که آوارگی مردم افغانستان در جهان زجرآور است و خواهان کمکهای عملی و واقعی برای مهاجران افغان اند.
به باور آگاهان جوانان و مردم افغانستان خواهان وضعیتی اند که مجبور نشوند تا مهاجرت کنند. باورها این است که شرایط کاری مناسب، بهبود وضعیت اقتصادی و استفاده از همه ظرفیتها در حکومت داری و اجتماع میتواند از مهاجرتها بکاهد.
اخبار ساحوی
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد
مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، اعلام کرده که ایران با شکستهای پیهم در منطقه ممکن به دنبال ساخت سلاح هستهای برود.
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه (۲جدی)، گزارش داده که دولت بایدن نگران این مسأله است.
براساس گزارش، قصر سفید تصمیم دارد این نگرانی را با دونالد ترمپ، رییس منتخب امریکا، در میان بگذارد.
در گزارش آمده که پس از حملات گسترده اسراییل بر گروههای نیابتی ایران و سقوط حکومت بشار اسد، این کشور شکستهایی در نفوذ منطقهای خود متحمل شده است.
مشاور امنیت ملی قصر سفید به سیانان گفته که حملات اسراییل بر تأسیسات ایران، از جمله کارخانههای موشکسازی و سیستم دفاع هوایی، تواناییهای نظامی متعارف تهران را کاهش داده است.
سالیوان تأکید کرده است: «جای تعجب نیست که صداهایی در ایران وجود دارند که علاقهمند داشتن سلاح هستهای هستند.»
او خاطرنشان کرده که ایران میگوید برنامه هستهایاش صلحآمیز است، اما با وجود اعمال تحریمها غنیسازی اورانیوم خود را گسترش داده است.
مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.
او اذعان داشته که در این مورد با دولت جدید امریکا صحبت میکند و این موضوع را با تلآویو نیز در میان گذاشته است.
انتظارهای جهانی و چشمها همه به ۲۰ جنوری سال جدید میلادی دوخته شده است، روزی که ترمپ وارد کاخ سفید میشود.
باورها این است که او در مقایسه با دولت بایدن، سیاستهای سختگیرانهای در قبال تهران دارد.
رویداد های اخیر
عربستان سعودی فعالیتهای دیپلوماتیک خود در کابل را از سر گرفت
امارت اسلامی با استقبال از این اقدام عربستان سعودی ابراز امیدواری میکند که با گشایش سفارت آن کشور درکابل روابط میان دوکشور بیشتر از پیش گسترش یابد.
سفارت عربستان سعودی در کابل پس از حدود دوسال متوقف بودن، فعالیتهای دیپلوماتیک خود را دوباره از سر گرفت.
این سفارت در اعلامیهی در حساب ایکس خود گفته است که فعالیت خود را از، دوم جدی، آغاز کرده است.
اعلامیه افزوده است که کلیه خدمات را به مردم افغانستان ارایه خواهند کرد.
سفارت عربستان سعودی در ۱۳ دلو سال ۱۴۰۱ در حالی که بیش از یک سال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی در کشور میگذشت فعالیت خود را در کابل متوقف کرد. خبرگزاری رویترز در آن زمان به نقل از مقامهای عربستانی گزارش داد که این سفارت به دلیل مشکلات امنیتی بسته شده است. اما از سرگیری فعالیت این سفارت چقدر بر گسترش روابط دو کشور کمک خواهد کرد.
در همین حال امارت اسلامی با استقبال از این اقدام عربستان سعودی ابراز امیدواری میکند که با گشایش سفارت آن کشور درکابل روابط میان دوکشور بیشتر از پیش گسترش یابد.
وزارت خارجه کشور نیز با نشر بیانیهی بازگشایی سفارت عربستان سعودی در کابل را گام مهم و مؤثر در تقویت روابط میان کابل و ریاض دانسته و تأکید کرده است که این وزارت آماده هرگونه همکاری با دیپلوماتهای عربستان سعودی میباشد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان4 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند