رویداد های اخیر
وزارت خارجه: مشکل افزایش تعرفه گمرکی از سوی پاکستان حل شد
وزارت خارجه کشور میگوید که با تلاش از راه های دیپلوماتیک، مشکل افزایش تعرفه گمرکی بر صادرات میوه افغانستان از سوی پاکستان را حل کرده اند.
حافظ ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه گفت که سفارت افغانستان در اسلام آباد مشکل افزایش تعرفه گمرکی بر میوه افغانستان را با مقامهای پاکستانی شریک کرد.
مقامهای وزارت تجارت پاکستان گفته اند که تصمیم افزایش تعرفه گمرکی یک تصمیم عمومی بود که افغانستان از این امر مستثنی می باشد.
در همین حال مقام های وزارت صنعت و تجارت می گویند که تاجران افغان می توانند به زودی روند صادرات خود را به پاکستان آغاز کنند.
جواد دبیر، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفت: "وزارت صنعت و تجارت افغانستان توانست مشکل تعرفه را با تمام توان حل کند. تعرفه ها در حال کاهش است و روند رکود صادرات افغانستان را به حالت عادی باز می گرداند."
هرچند پاکستان تعرفه ها بر صادرات افغانستان را کاهش داده است، اما مسئولان اتاق تجارت و سرمایه گذاری کشور میگویند که پاکستان همه ساله موانع را برای صادرات میوه های تازه از افغانستان ایجاد می کند. آنها می گویند که به دلیل سیاست های ناسالم پاکستان، تجارت آنها همیشه ناپایدار است.
خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه گذاری گفت: "وزارت امور خارجه پاکستان قول داده است که مشکلات پیش روی صادرات افغانستان را حل کند، امیدواریم که امروز به زودی مشخص شود که آیا فعالیت تاجران افغان از سر گرفته می شود و چگونه؟"
کارشناسان امور اقتصادی میگویند اگر مشکلات تجاری با پاکستان به صورت بنیادی حل نگردد تاجران افغان در آینده نیز متضرر خواهند شد.
شبیراحمد بشیری، کارشناس اقتصادی گفت: "اطمینان کامل دارم که این مشکل با مذاکره دو سفیر و یک وزیر حل نمی شود. بنابراین برای حل مشکل باید سیستم مکانیزه کشاورزی ایجاد تا مشکل موجود به صورت اساسی حل شود."
این واکنشها پس از آن صورت می گیرد که هفته گذشته اسلام آباد مالیات گمرکی پنج قلم میوه از افغانستان را از یازده هزار کلدار پاکستانی به نود هزار کلدار افزایش داد. اعضای سکتور خصوصی میگویند که مشکلات اخیر پاکستان به تجار و باغداران افغان خسارات مالی سنگینی وارد کرده است.
رویداد های اخیر
نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کردهاند.
این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراسافگنی شدند.
در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»
این نمایندگان همچنان گفتهاند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور بهویژه مادران و نوزادانشان خواهد داشت.
در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.
پیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی خواستار لغو محدودیتها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کردهاند.
با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمیدهد.
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراسافگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.
آنها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطعتری تأکید کردهاند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.
بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.
این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.
همزمان با این نگرانیها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.
او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
ورزش5 روز ago
تلویزیون آریانا بار دیگر حق نشر مسابقات لیگ برتر هند را به دست آورد
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند