Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امارت اسلامی: گزارش یوناما مستند نیست

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در واکنش به گزارش یوناما در باره نقض حقوق بشر می‌گوید، گزارش یوناما مستند نیست و ادعاهایی این گزارش هیچ کدام اثبات و تایید نشده است.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه در موارد نقض حقوق بشر و قتل‌های فرا قانونی نسبت به سال‌های قبل کاهش بوجود آمده و اوضاع حقوق بشری در مقایسه به سال‌های گذشته بهتر شده است.

یک روز پس از انتشار گزارش صدها مورد نقض صریح حقوق بشر از سوی مقام‌های حاکم در افغانستان علیه مقام‌ها و نیروهای وابسته به نظام قبلی، وزارت امورخارجه این گزارش را یکجانبه خوانده وآنرا رد می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه در گفتگو با شبکه خبری "الجزیره" می‌گوید که ادعاهایی مطرح شده در گزارش یوناما هیچ یک مستند نیست واثبات نشده است.

عبدالقهار بلخی می‌گوید، موارد نقض حقوق بشر نسبت به سال‌های قبل از روی کار آمدن امارت اسلامی کاهش یافته است.

عبدالقهاربلخی، سخنگوی وزارت امورخارجه می‌گوید که:«این یک گزارش استنادی نیست بلکه گزارش از سوی یوناما است که با حکومت و مقام‌های مسوول در مورد آن همکاری نشده تا حکومت هم نظریات خود را ضمیمه آن می‌داشت، موارد ادعا شده در این گزارش تایید و اثبات نشده و جزییات که نشان دهد حوادث چگونه و در کجا اتفاق افتاده وجود ندارد.»

سخنگوی وزارت خارجه می‌گوید، یوناما باید محتویات این گزارش را قبل از انتشار آن با نهادهای عدلی و قضایی شریک می‌کرد تا درمورد آن تحقیق صورت می‌گرفت و در پایان کار یافته‌های عدلی وقضایی نیز در آن ضمیمه می‌شد.

آقای بلخی می‌گوید برعکس وضعیت حقوق بشر پس از روی کارآمدن امارت بهبود یافته و موارد کمتر از نقض حقوق بشر دیده می‌شود.

بلخی می‌گوید که:«تناقض گویی زیادی درگزارش وجود دارد این گزارش در حقیقت به یک کاهش قابل ملاحظه از قتل‌های هدفمند و فراقانونی اشاره می‌کند. اگر این گزارش را با سال ۲۰۱۹ مقایسه کنیم موارد نقض حقوق بشر به مراتب کاهش یافته است و این نشان می‌دهد که در امنیت و رعایت حقوق بشر در افغانستان پیشرفت به وجود آمده است".

با این حال، سازمان ملل از امارت اسلامی می‌خواهد معافیت مجازات از ناقضین حقوق بشر را بردارد و تحقیقات جامع را دراین خصوص انجام دهد ومرتکبین را پاسخگو قرار دهد.

فیونا فریزر، رییس حقوق بشر دفتر سازمان ملل در افغانستان می‌گوید که:«می‌خواهیم تعهدات روشن و صریح از مقام‌های حاکم در افغانستان در ارتباط به رعایت حقوق بشر و برداشتن معافیت مجازات از مرتکبین و ناقضین حقوق بشر داشته باشیم. می‌خواهیم فرمان عفو به طور کامل به اجرا درآید؛ می‌خواهیم شاهد دستورالعمل‌های در این خصوص باشیم؛ تحقیقات در این خصوص انجام شود. حکومت مسوولیت دارد تا از نقض حقوق بشر جلوگیری کند و مرتکبین را پاسخگو قرار دهد و نیز از امنیت و محافظت مردم اطمینان دهد.»

استیفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که:«باوجود اعلام مقامات طالبان (امارت اسلامی) مبنی برعفو عمومی مقامات سابق دولت و اعضای سابق نیروهای دفاعی و امنیت ملی افغانستان کشته شده اند. سرمنشی از مقام‌های حاکم می‌خواهد تا از کشتارهای فراقانونی جلوگیری کرده و ناقضین را پاسخگو قراردهند.»

گزارش تازه یوناما، ازطریق مصاحبه با صدها تن که اعضای خانواده‌های شان را طی دوسال گذشته از دست داده اند در کابل و سایر ولایات انجام شده است.

رویداد های اخیر

مقامات وزارت معارف متعلمان را برای فراگیری علوم عصری تشویق کردند

Published

on

مسوولان وزارت معارف از تلاش‌ها به منظور رُشد علوم ساینسی در کشور خبر داده و می‌گویند که توازن قدرت نظامی در جهان نیاز به فراگیری علوم عصری دارد و امارت اسلامی متعهد به رُشد این علوم در کشور است.

مسوولان وزارت معارف این اظهارت را امروز (پنجشنبه) طی نشستی در کابل به مناسبت ختم امتحان «ستاره ساینس» ابراز کرده‌اند.

امتحان سراسری ستاره ساینس که از سوی وزارت معارف راه اندازی شده بود، روز پنجشنبه به پایان رسید.

مسوولان این وزارت گفته‌اند، این امتحان که با همکاری مالی سازمان هماهنگی و همکاری ترکیه (تیکا) و شرکت مخابراتی افغان بیسیم در۳۴ ولایت کشور برگزار شد، ۳۵ متعلم به‌عنوان برترین‌های این امتحان انتخاب شدند.

عبداللطیف نظری، مُعین مسلکی وزارت اقتصاد که در این نشست نیز حضور داشت، گفت: «امارت اسلامی برخلاف تبلیغات دشمنان، به تقویت مراکز علمی توجه خاص و ویژه دارد.»

در همین حال، مسوولان سازمان همکاری و هماهنگی ترکیه در افغانستان نیز گفته‌اند که این نهاد در بیست سال گذشته در بخش‌های مختلف به ویژه معارف با افغانستان همکار بوده و به این همکاری‌ها ادامه می‌دهد.

فاضل آکن اردوغان، رئیس تیکا بیان نمود: «ما در بیست سال گذشته صدها پروژه را در بخش‌های مختلف در افغانستان تطبیق کرده‌ایم. تنها بیش از صد پروژه آن در بخش معارف بوده و به این همکاری همچنان ادامه می‌دهیم.»

گفتنی است که از جمله ۳۵ متعلم شش تن آن‌ها که از ولایت‌های هرات، بامیان، کابل، خوست، کندهار و پکتیا بودند، نیز جوایز دریافت کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده خاص روسیه در امور افغانستان به پاکستان سفر می‌کند

Published

on

اسلام آباد اعلام کرده است که ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان امروز (پنجشنبه) برای گفتگو در مورد وضعیت افغانستان به پاکستان سفر می‌کند.

زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفت که کابلوف با آمنه بلوچ، معین وزارت امور خارجه و احمد نسیم ورایچ، معین این وزارت در امور افغانستان و غرب آسیا دیدار و گفتگو خواهد کرد.

بلوچ گفت: «دو طرف وضعیت افغانستان را بررسی خواهند کرد و نقش کشورهای همسایه در ارتقای صلح و ثبات در منطقه را مورد بحث قرار خواهند داد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده می‌شوند

امارت اسلامی می‌گوید که این هیأت به کابل رسیده و گفتگوها در این مورد جریان دارد. قرار است این هزار زندانی طی دو ماه به کشور، بازگردانده شوند.

Published

on

هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده می‌شوند. معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر وزارت عدلیه ایران و رییس کمیته انتقال محکومان، به افغانستان آمده است تا در مورد بازگرداندن زندانیان با مقام‌های امارت اسلامی گفتگو کند.

امارت اسلامی می‌گوید که این هیأت به کابل رسیده و گفتگوها در این مورد جریان دارد. قرار است این هزار زندانی طی دو ماه به کشور، بازگردانده شوند.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی سفر این هیأت را گام مؤثری در راستای تبادله زندانیان میان دو کشور می داند.

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر وزارت عدلیه ایران و رییس کمیته انتقال محکومان، نیز پس از سفرش به افغانستان به رسانه‌ها گفته است که هزار زندانی افغان طی دو ماه به کشور شان بازگردانده خواهند شد.

عسکر جلالیان، معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر وزارت عدلیه ایران گفته است که:«در دو ماه آینده قصد داریم هزار زندانی افغان را به کشور خود بازگردانیم تا آنها دوران محکومیت خود را در کشور خود سپری کنند و دیدگاه ایران در این انتقال مبتنی بر اصول و قواعد حقوق بشری و انسانی است.»

همزمان با این زندانیان ایرانی از افغانستان به آن کشور انتقال خواهند یافت.

افغانستان و ایران موافقتنامه انتقال محکومان را در سال ۱۳۸۵ امضا کرده و امارت اسلامی نیز به این توافقنامه رسمی، پایبند و مقید است.

این در حالی است که در ماه‌های اخیر، ایران چندین تن از اتباع افغانستان را اعدام نیز کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!