تجارت
وزارت تجارت: کالای پاکستان از طریق افغانستان بدون هیچ مشکلی به آسیای میانه انتقال مییابد
وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی اظهارات وزیر دولت در امور خارجه پاکستان مبنی بر تاثیر منفی وضعیت کنونی افغانستان روی ترانزیت کالای پاکستان را بی اساس میداند.
اخیراً حنا ربانی کهر، وزیر دولت در امور خارجه پاکستان در نشستی زیر عنوان «مرزهای استراتیژیک پاکستان» از تاثیرگذاری وضعیت جاری در افغانستان روی روابط اقتصادی پاکستان با کشورهای آسیای مرکزی ابراز نگرانی کرد.
کهر گفت که افغانستان فرصتهای بسیار زیادی را برای تحقق چشم انداز اقتصادی پاکستان برای تبدیل شدن به یک مرکز تجارتی و انرژی، و ادغام مناطق آسیای جنوبی، مرکزی و شرقی، فراهم میکند. اما وضعیت کنونی سیاسی، یکجا با تهدیدهای تروریستی برای کشورهای منطقه چالش ایجاد کرده است.
سخنگوی وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی اما میگوید که کالای ترانزیتی پاکستان از طریق افغانستان بدون هیچ مشکلی به کشورهای آسیای میانه انتقال مییابد.
عبدالسلام آخندزاده میگوید: «کشورهای که میخواهند از طریق افغانستان ترانزیت داشته باشند به هیچ وجه تشویش نداشته باشند. هر کشوری که میگوید در افغانستان نا امنی است، ما آنرا کاملاً رد میکنیم. ما به کشورهای هم سرحد اطمینان میدهیم که امنیت راه ها را گرفته ایم و هیچ نوع مشکلی نیست.»
شماری از سرمایه گذاران هم میگویند که افغانستان در منطقه نقش ترانزیتی خود را ادا کرده تا نیازهای اقتصادی کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی تامین شود. به گفته آنان صدها موتر ترانزیتی پاکستان از طریق افغانستان به کشورهای آسیای میانه رفت و آمد میکند.
میرویس حاجی زاده، سرمایه گذار میگوید: «بزرگان باید صحبت هایی کنند که در آن منافع دو کشور درنظر گرفته شود. صحبتی نکنند که به خیر دو کشور نباشد. ما همیشه که به پاکستان صادرات داشتیم، مال ما، میوه ما، سبزی ما فرسوده شده، مگر تا امروز هیچ کسی شاید نگفته باشد که مال تاجر پاکستان در مسیر افغانستان متوقف شده یا متضرر شده.»
آگاهان اقتصادی هم میگویند که با توجه به وضعیت کنونی اقتصادی در افغانستان و منطقه، کابل میتواند نقش مهم در روابط اقتصادی کشورها بازی کند و از آن سود کلان بدست بیاورد.
تاج محمد تلاش، آگاه امور اقتصادی میگوید: «فکر میکنم از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان، در بخش امنیت پیشرفت فوقالعاده صورت گرفته است. افغانستان برای اتصال منطقهای آماده است.»
بر اساس گزارش بانک جهانی بانک جهانی، صادرات افغانستان طی ۹ ماه بیش از یک میلیارد دالر بوده که از این میان به ارزش ۷۴۴ میلیون دالر کالا تنها به پاکستان صادر شده است. امارت اسلامی میگوید که تلاشها جریان دارد تا میزان صادرات کشور تا پایان سال جاری به دو میلیارد دالر برسد.
تجارت
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، یک فابریکه کمپل سازی را در شهرک صنعتی پلچرخی در شهر کابل افتتاح کرده است.
در مراسم افتتاح این فابریکه که امروز (یکشنبه) برگزار شد، ملابرادر گفت که با برقراری امنیت سرتاسری در کشور و کاهش سطح فساد، زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری های متوسط و کوچک مساعد گردیده است.
وی افزود که امارت اسلامی با اجرای سیاست های مؤثر تعویضی واردات، به حمایت از صنایع داخلی ادامه می دهد که نقش مهمی در تقویت اقتصاد ملی کشور دارد.
معاون اقتصادی ریاست الوزرا تصریح کرد که به منظور حمایت از صنایع داخلی، برای فابریکه مذکور بر اساس قرارداد تمویل مرابحه اسلامی، ماشین های مهم به ارزش ۱۰۰ میلیون افغانی خریداری شده تا فشار هزینه های سرمایه گذاری بر آن کم شود.
ملابرادر همچنان گفت که امارت اسلامی تلاش میکند تا با افزایش سطح سرمایه گذاری، وابستگی به واردات خارجی را کاهش داده و زمینه اشتغال را برای شهروندان در داخل فراهم نماید.
او از تاجران و سرمایه گذاران خواست تا برای آبادی و رشد اقتصادی افغانستان در این کشور سرمایه گذاری کنند.
دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که در فابریکه کمپل سازی از مواد خام کشور مانند پشم و پنبه استفاده میشود که در کنار تقویت بخش مالداری و زراعت به افزایش فرصت های شغلی نیز کمک خواهد نمود.
در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.
این فابریکه برای حدود ۹۰۰ نفر زمینه کار را فراهم کرده است.
تجارت
وزارت صنعت: میزان تجارت میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر رسیده است
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ میزان مبادلات تجارتی میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر امریکایی رسیده است.
عبدالسلام جواد آخندازاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت گفته است که این مبادلات شامل موادهای نفتی و غیرنفتی میشود.
به گفته جواد آخندزاده، تجارت و ترانزیت با ایران در حال گسترش است.
آقای آخندزاده بیان نموده است: «تجارت افغانستان با ایران در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ به ارزش یک میلیارد و ۸۲۷ میلیون دالر بوده که از این میان، ۳۰ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۷۹۷ میلیون دالر واردات میباشد.»
او افزود: «اکثر اقلام عمده صادراتی سنگهای معدنی، کشمش، انواع نوشابهها و دانههای کنجد بوده و اقلام عمده وارداتی هم تیل تیزل، پترول، مواد خام فابریکات، گاز مایع و سمنت میباشد.»
ازسویی دیگر، مقامهای ایرانی نیز گفتهاند که از ابتدای سال جاری تاکنون میزان صادرات کالاهای غیرنفتی به افغانستان به ۱.۳ میلیارد دالر افزایش یافته است.
گفتنی است که روزنامه تهران تایمز به نقل از مقامات گمرک ایران گزارش داده که افغانستان پنجمین واردکننده بزرگ محصولات غیرنفتی ایران در هفت ماه گذشته بوده است.
تجارت
صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان ۳۱درصد افزایش یافته است
ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بودهاند.
اتشه تجارتی ایران در افغانستان گفته است که صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در شش ماه نخست سال روان هجری خورشیدی با ۲۵۴ میلیون دالر افزایش به بیش از یک میلیارد و ۷۰ میلیون دالر رسیده است.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی اتشه تجارتی ایران، این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد رشد داشته است.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که در این مدت، نزدیک به ۵۶۰ هزار تن کالای ایرانی به شمول آهن، فولاد، سمنت، تخم مرغ و کچالو وارد افغانستان شده است.
در همین حال حسین روستائی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در مصاحبهای گفته است که ارزش و وزن صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان به ترتیب ۲۵۴ میلیون دالر و ۵۵۹ هزار تن افزایش یافته است و مجموع وزن صادرات به ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار تن رسیده که در مقایسه با سال گذشته، رشد ۲۸ درصدی داشته است.
به گفته او همچنین، ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بودهاند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: رو گردانیدن از افغانستان اشتباه است، توافق دوحه میتواند مبنای تعامل با امارت اسلامی باشد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه «قرعهکشی خوشبخت» افغان بیسیم؛ یک مشترک از کندهار برنده یک میلیون افغانی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مخابرات هزینه انترنت و تماسهای تیلفونی را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ افراد کم تجربه را برای پستهای مهم انتخاب کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی کاهش فقر و ایجاد فرصتهای شغلی را اولویت خود میداند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده میشوند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: امارت اسلامی متعهد به آزادی و فعالیت رسانهها در چارچوب اصول اسلامی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیم ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران پنتاگون بهمنظور برکناری آنها است