تجارت
وزارت تجارت: کالای پاکستان از طریق افغانستان بدون هیچ مشکلی به آسیای میانه انتقال مییابد
وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی اظهارات وزیر دولت در امور خارجه پاکستان مبنی بر تاثیر منفی وضعیت کنونی افغانستان روی ترانزیت کالای پاکستان را بی اساس میداند.
اخیراً حنا ربانی کهر، وزیر دولت در امور خارجه پاکستان در نشستی زیر عنوان «مرزهای استراتیژیک پاکستان» از تاثیرگذاری وضعیت جاری در افغانستان روی روابط اقتصادی پاکستان با کشورهای آسیای مرکزی ابراز نگرانی کرد.
کهر گفت که افغانستان فرصتهای بسیار زیادی را برای تحقق چشم انداز اقتصادی پاکستان برای تبدیل شدن به یک مرکز تجارتی و انرژی، و ادغام مناطق آسیای جنوبی، مرکزی و شرقی، فراهم میکند. اما وضعیت کنونی سیاسی، یکجا با تهدیدهای تروریستی برای کشورهای منطقه چالش ایجاد کرده است.
سخنگوی وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی اما میگوید که کالای ترانزیتی پاکستان از طریق افغانستان بدون هیچ مشکلی به کشورهای آسیای میانه انتقال مییابد.
عبدالسلام آخندزاده میگوید: «کشورهای که میخواهند از طریق افغانستان ترانزیت داشته باشند به هیچ وجه تشویش نداشته باشند. هر کشوری که میگوید در افغانستان نا امنی است، ما آنرا کاملاً رد میکنیم. ما به کشورهای هم سرحد اطمینان میدهیم که امنیت راه ها را گرفته ایم و هیچ نوع مشکلی نیست.»
شماری از سرمایه گذاران هم میگویند که افغانستان در منطقه نقش ترانزیتی خود را ادا کرده تا نیازهای اقتصادی کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی تامین شود. به گفته آنان صدها موتر ترانزیتی پاکستان از طریق افغانستان به کشورهای آسیای میانه رفت و آمد میکند.
میرویس حاجی زاده، سرمایه گذار میگوید: «بزرگان باید صحبت هایی کنند که در آن منافع دو کشور درنظر گرفته شود. صحبتی نکنند که به خیر دو کشور نباشد. ما همیشه که به پاکستان صادرات داشتیم، مال ما، میوه ما، سبزی ما فرسوده شده، مگر تا امروز هیچ کسی شاید نگفته باشد که مال تاجر پاکستان در مسیر افغانستان متوقف شده یا متضرر شده.»
آگاهان اقتصادی هم میگویند که با توجه به وضعیت کنونی اقتصادی در افغانستان و منطقه، کابل میتواند نقش مهم در روابط اقتصادی کشورها بازی کند و از آن سود کلان بدست بیاورد.
تاج محمد تلاش، آگاه امور اقتصادی میگوید: «فکر میکنم از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان، در بخش امنیت پیشرفت فوقالعاده صورت گرفته است. افغانستان برای اتصال منطقهای آماده است.»
بر اساس گزارش بانک جهانی بانک جهانی، صادرات افغانستان طی ۹ ماه بیش از یک میلیارد دالر بوده که از این میان به ارزش ۷۴۴ میلیون دالر کالا تنها به پاکستان صادر شده است. امارت اسلامی میگوید که تلاشها جریان دارد تا میزان صادرات کشور تا پایان سال جاری به دو میلیارد دالر برسد.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد