Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت اقتصاد: برای توسعه اقتصادی افغانستان جامعه جهانی باید تحریم‌ها را برطرف کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

مسوولان وزارت اقتصاد می‌گویند که دلیل عدم توسعۀ اقتصادی در کشور مسدود‌ماندن سرمایه‌های افغانستان از سوی جامعه جهانی و ایجاد تحریم‌های بانکی و اقتصادی است.

به گفته مسوولان در این وزارت، هرچند در دو دهه گذشته پروژه‌های اساسی اقتصادی در افغانستان تطبیق نشده است اما امارت اسلامی تلاش می‌کند تا از تمامی امکاناتی که در اختیار دارد برای حل مشکلات اقتصادی کشور استفاده کند.

عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد، در این مورد می‌گوید: «در یک ونیم سال گذشته، مشکلات اقتصادی که افغانستان داشته، بعضی عوامل داخلی و بعضی هم بیرونی بوده است. مسدودماندن سرمایۀ ملی کشور و تحریم‌های که بر سیستم مالی و بانکی ما وضع شده مستقیماً بالای فعالیت‌های تجارتی داخلی و بیرونی تاثیر گذاشته است.»

در همین حال، اعضای سکتور خصوصی نیز از ادامه تحریم‌های جهانی بر افغانستان انتقاد کرده می‌گویند اگر تحریم‌های بانکی از افغانستان برداشته شود و سرمایه‌های مسدودشدۀ این کشور آزاد شود، افغان‌ها می‌توانند مشکلات اقتصادی خود را مدیریت کنند.

شیرباز کمین‌زاده، رییس اتاق صنایع و معادن، گفته است: «شرایط آن‌ها (سرمایه‌گذاران بیرونی) برای سرمایه‌گذاری مسایل بیمه، معاملات بین‌المللی، و بعضی قوانین است که در روشنایی این مسایل آن‌ها می‌توانند که به کشور بیایند و سرمایه‌گذاری کنند.»

او افزود: «وقتی که چارچوب برای سرمایه‌گذاران آماده نباشد، من فکر نمی‌کنم که شرکت‌های بزرگ بیایند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی فشارها و تحریم‌های جامعه جهانی را عامل بحران کنونی افغانستان می‌دانند و می‌افزایند اگر سکتور بانکی کشور از تحریم‌ها رهایی یابد، سرمایه‌گذاران افغان توانایی مدیریت مشکلات اقتصادی کشور را خواهند داشت.

رویداد های اخیر

منابع: امریکا جایزه ۱۰ میلیون دالری بر سر سراج‌الدین حقانی را لغو کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

منابع نزدیک به سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله به آریانانیوز می‌گویند که امریکا جایزه‌های تعیین‌ شده بر سر سراج‌الدین حقانی و دو عضو دیگر امارت اسلامی به نام‌های عبدالعزیز حقانی و یحیی حقانی را لغو کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عزیزی و صادق درباره چالش‌های تجاری و ترانزیتی کابل و اسلام‌آباد گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت و محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان بر اهمیت برگزاری نشست‌های منظم دوجانبه، عادی‌سازی روابط تجاری، نهایی‌سازی توافق‌نامه تجارت ترجیحی و حل مشکلات مرتبط با توافق‌نامه تجاری – ترانزیتی میان کابل و اسلام‌آباد تأکید کرده‌اند.

وزارت صنعت از این دیدار امروز (شنبه) خبر داده و گفته است که این نشست به هدف بررسی چالش‌های تجاری و ترانزیتی میان دو کشور، جلوگیری از تأثیرات تنش‌های سیاسی بر روابط اقتصادی و حل مسائل کلیدی اقتصادی برگزار شد.

براساس خبرنامه این وزارت، همچنان در مورد سفر معاون صدراعظم پاکستان به افغانستان، برنامه سفر هیئت امارت اسلامی افغانستان به پاکستان، بررسی موانع تجاری، تأمین نیازهای فصلی و رشد اقتصادی افغانستان گفتگوهای مفصلی انجام شده است.

محترم الحاج نورالدین عزیزی، ضمن استقبال از این دیدار اظهار داشت که این سفر اقدامی مثبت و سازنده در جهت تقویت روابط دوجانبه به ویژه در حوزه تجارت، محسوب می‌شود.

وی بر اهمیت همکاری‌های متقابل در رفع موانع صادرات و واردات تأکید کرده و فصل کشاورزی پیش رو را فرصتی برای ارتقای تعاملات اقتصادی میان دو کشور دانست.

طرفین نیز بر تداوم گفتگوهای مشترک و اتخاذ تدابیر عملی برای تسهیل روند تجارت و ترانزیت تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی در دیدار با نماینده پاکستان: موانع در برابر تجارت و ترانزیت به نفع هیچ طرفی نیست

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس روابط عامه وزارت خارجه می‌گوید که امیرخان متقی سرپرست این وزارت و محمد صادق نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در مورد روابط دوجانبه، همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، امنیت و ترانزیت گفتگو کرده‌اند.

ضیا احمد تکل با نشر خبرنامه‌ای نوشته که آقای متقی تأکید نموده که موانع در برابر تجارت و ترانزیت به نفع هیچ طرفی نیست و برخی مسایل نباید به‌ هم پیوند داده شوند.

متقی افزوده که روند بازگشت مهاجران افغان از پاکستان باید به ‌گونه تدریجی و آبرومندانه انجام شود.

براساس خبرنامه، نماینده ویژه پاکستان همچنان تأمین امنیت در افغانستان را به سود پاکستان و منطقه دانسته و تعهد کرده که سهولت‌هایی در روند صدور ویزه به شهروندان افغانستان ایجاد خواهد شد.

محمد صادق نیز تصریح نموده که گام‌های عملی برای حل مشکلات موجود در زمینه تجارت و ترانزیت نیز برداشته می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!