Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش تند جامعه جهانی به حملات کابل و ننگرهار

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

حمله روز گذشته به بیمارستانی در کابل و مراسم خاکسپاری در ننگرهار واکنش های تند جهانی را به دنبال داشته است .

سفیر آمریکا در کابل این حملات را وحشیانه خوانده است.  سفارت خانه های آلمان و بریتانیا و سازمان ملل نیز این حمله ها را خلاف انسانیت و جنایت جنگی گفته اند.

ستیفن جیوریک سخنگوی سازمان ملل متحد گفته است: ” کشورهای عضو سازمان ملل متحد تنفر و انزجار شدید خود را در مورد حمله به بیمارستان در کابل و حمله در مراسم تشییع جنازه در ننگرهار ابراز می کند.”

آمریکا، آلمان و بریتانیا نیز ضمن نکوهش این حمله آنرا یک حمله وحشیانه غیر انسانی و جنایت جنگی گفته اند.

روس ویلسون سفیر آمریکا در کابل در تویتی گفته است: “من از این حمله وحشیانه ابراز تاسف می کنم و هراس افگنانی را که افراد بی دفاع را مورد هدف قرار داند محکوم می کنم بیمارستان‌ها مراکز همدردی و فداکاری هستند نه وحشت.”

از سوی هم معاون سفیر ملکی ناتو و دبیر کل سازمان جهانی بهداشت با محکوم کردن این حمله ها ابراز همدردی کرده اند.

نیکولاس دین معاون سفیر ملکی ناتو در افغانستان گفته است: “من حمله های کابل و ننگرهار که افراد بی گناه راه هدف قرار دادند، را شدیدا نکوهش می کنم و همدردی عمیق خود را به خانواده‌های قربانی بیان میکنم. ناتو در کنار مردم افغانستان در مبارزه بر ضد هراس افگنان می ایستد.”

سازمان عفو بین الملل آسیای جنوبی و دیدبان حقوق بشر آسیا حمله های کابل و ننگر ها را به دور از وجدان انسانیت گفته و آن را جنایت جنگی در برابر افراد بی گناه عنوان کرده اند.

سازمان عفو بین الملل آسیای حنوبی گفته است:” جنایت جنگی خلاف وجدان امروز در افغانستان، که در بیمارستان و مراسم تشییع جنازه صورت گرفت باید جهان را بیدار کرده باشد.”

حمله روز گذشته به یک بیمارستان در غرب کابل ۲۵ کشته و ۱۶ زخمی بر جا گذاشت که بیشترین قربانیان مادران، نوزادان و پرستاران این بیمارستان بوده اند و حمله انتحاری در مراسم تشییع جنازه یکی از فرماندهان محلی در ننگرهار ۳۰ تن جان باخته و ۷۰ تن دیگر نیز زخمی شدند.

 

رویداد های اخیر

نشست سه‌جانبه میان افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

نشست سه‌جانبه میان هیئت‌های افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان در ارتباط به اتصال شمال آسیا به جنوب آسیا و کاهش هزینه‌های ترانزیتی و ترانسپورتی در قلمرو سه کشور در کابل برگزار شد. در این نشست در مورد ایجاد کمیته مشترک تخنیکی برای تداوم گفتگوها نیز توافق صورت گرفت.

وزارت صنعت و تجارت با نشر خبرنامه‌ای نوشته که نشست سه‌جانبه به رهبری نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت، چاکی‌اف، معاون رئیس جمهور ترکمنستان و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان برگزار شده است.

براساس خبرنامه، این نشست در ادامه نشست‌های دوجانبه که میان سه کشور دایر شده بود، برگزار گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محمد یعقوب مجاهد: در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش حضور فزیکی ندارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی گفته است که در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش به شکل فزیکی وجود ندارد و امارت اسلامی هم به کسی اجازه نخواهد داد تا از خاک این کشور تهدیدی به کشورهای منطقه ایجاد شود.

محمد یعقوب مجاهد این مطلب را روز پنجشنبه (۶ ثور) در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار آقای مجاهد از برخورد نیک‌ مردم و حکومت مالیزیا با مهاجرین افغان در آن کشور و روابط دیرینه آن با افغانستان یادآوری کرده گفت: مالیزیا یک کشور قدرتمند و بزرگ‌ اسلامی است، امیدوارم این رفت و آمدها تقویت گردد.

وی افزود: خوشبختانه با روی کار آمدن امارت اسلامی گلیم اشغال برچیده شد و جنگ به طور کامل در این کشور ختم و امنیت سرتاسری برقرار گردید.

بر بنیاد خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار هیات مالیزیا افغانستان را یک کشور دوست دانسته و ضمن تاکید بر همکاری‌های همه جانبه، اطمینان دادند آنچه که در افغانستان از نزدیک مشاهده نمودند، با مقام‌های کشور شان شریک خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۷ میلیون یورو را برای حمایت از افغان‌های عودت کننده به کشور اختصاص داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

اتحادیه اروپا توافقنامه‌ای به ارزش ۱۷ میلیون یورو با سازمان بین المللی مهاجرت به‌منظور بهبود دسترسی به خدمات اولیه، افزایش فرصت‌های اقتصادی، و حمایت از افغان‌های بازگشت کننده و جوامع میزبان آنان در افغانستان امضا کرده است.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت که این برنامه مخصوصاً بر نیازهای زنان و دختران متمرکز است.

در این بیانیه خاطر نشان شده است که از جنوری ۲۰۲۳ تا اپریل ۲۰۲۴، بیش از ۱.۵ میلیون افغان از پاکستان و ایران به کشور شان بازگشته اند.

پیتریس اوستوبز، یک مقام اتحادیه اروپا در جریان مراسم امضای توافقنامه در هرات گفت: «من از سختی‌هایی که عودت کنندگان هنگام اخراج به افغانستان با آن روبه‌رو هستند، متاثر شده ام. در کشوری که از فقر و تغییر اقلیم رنج می‌برد، و در شهری که به تازگی شاهد زلزله های ویرانگر بوده است، این واقعاً یک بحران در بحران است.»

رافایلا یودیچه، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت که جوامعی که میزبان عودت کنندگان اند باید حمایت شوند.

وی افزود: «مشارکت با سازمان بین المللی مهاجرت دسترسی به خدمات ضروری را تضمین و ازعودت کنندگان افغان و جوامع میزبان آنان محافظت می‌کند. از آنجایی که زنان و دختران ممکن به طور خاص تحت تأثیر قرار گیرند، ما اطمینان حاصل می‌کنیم که همه اعضای جامعه می‌توانند از آن بهره ببرند.»

ماریا مویتا، نماینده سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان، گفت: «همکاری مستمر سازمان بین المللی مهاجرت با اتحادیه اروپا در توانمندسازی تیم‌های ما برای رسیدگی به صدها هزار عودت‌کننده افغان و سایر جوامع آسیب‌پذیر در کشور حیاتی بوده است.»

اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده است که کمک اخیر، بخشی از یک برنامه پنج ساله است که در سراسر افغانستان و در چهار کشور منطقه اجرا می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!