Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌ها به نشر فهرست جدید اقوام در شناسنامه‌های برقی

منتشر شده

در

تصمیم اخیر اداره‌ی احصاییه و معلومات در پیوند با فهرست جدید از قوم ها در شناس‌نامه‌ی های برقی، واکنش‌های چهره‌های دولتی و مردمی را به دنبال داشته است.

شماری از چهره های سیاسی کشور گفته اند که در فهرست جدید این اداره پشتون های افغانستان یک قوم و بقیه اقوام ازبیک ها، هزاره ها و تاجیکان به چندین قوم دیگر تقسیم شده است.

سرور دانش معاون دوم رییس جمهوری می‌گوید این فهرست، فاقد جنبه علمی و عملی است.

محمد هدایت رییس مطبوعات دفتر معاونت دوم ریاست جمهوری میگوید: "تصمیم‌های عجولانه هم حکومت را مورد پرسش قرار می‌دهد و هم در میان مردم ما تفرقه و بی‌اعتمادی ایجاد می کند."

صلاح الدین ربانی رهبر جمعیت اسلامی افغانستان نیز می‌گوید که اداره احصاییه مرکزی در یک برنامه طرح ریزی شده به تجزیه ولسوالی ها و روستا ها پرداخته است.

عطامحمد نور رییس اجرایی این حزب گفته است که این اداره حکومتی به تفاوت ها میان قوم و محل سکونت واقف نشده است.

محمد افضل حدید رییس شورای ولایتی بلخ میگوید:" این اداره‌ی حکومتی هنوز به این امر مهم واقف نشده است که میان قوم و نام محل سکونت یک‌تبار تفاوت فاحشی وجود دارد و به هیچ صورت باشنده‌ی محلی را نمیتوانید بنام همان محله در ردیف قوم حساب کنید."

از سویی هم عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه نیز تصمیم اداره‌ی ملی احصاییه و معلومات را اشتباه  خوانده و بر اصلاح آن تاکید کرده است.

اما اداره ملی احصایه می‌گوید که تصمیم‌اش بر مبنای خواست مردم بوده است.

رویینا شهابی سخنگوی این اداره میگوید:" این تصمیم را بر اساس درخواست بزرگان برخی از اقوام و با درنظرداشت تفسیر بند سوم ماده‌ی چهارم قانون اساسی گرفته است. در اعلامیه گفته شده است که آنان از طریق مراجع مختلف رسمی، خواهان درج اقوام‌شان که در قانون اساسی به‌گونه‌ی صریع تذکر به عمل نیامده، در شناس‌نامه‌ی الکترونیک شده بودند."

در ماده‌ی چهارم قانون اساسی کشور از ۱۴ قوم به‌گونه‌ی صریح نام برده شده است. اما در شناس نامه های برقی ۵۴ دیگر افزوده است.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!